URIHO GUBI TUŽBE!  ISTINA POBJEĐUJE!-pismo Vlatka Klarića

URIHO GUBI TUŽBE! ISTINA POBJEĐUJE!-pismo Vlatka Klarića

24. lipnja, 2013.

 Prisjetimo se kako je sve krenulo. Tjednik Nacional u svibnju 2012.g objavljuje fenomenalan članak „ Afera Uriho – Iskoristili invalide za prelijevanje novca u privatne džepove“. Da podsjetimo, sukus cijelog članka je u tome da su poslovi rezervirani za invalide prepuštani privatnim firmama. Na taj su način i milijuni kuna poreznih obveznika namijenjenih osobama s invaliditetom završili na kontima privatnih firmi i to kroz zlouporabu instituta rezerviranih ugovora.

Uriho na čelu s ravnateljem Držaićem na izvanrednoj konferenciji za novinare najavljuje tužbe protiv novinara. Držaić se čak i pita odakle novinarima pravo da vode istrage i pišu žutilo. Naravno, novinari nisu vodili nikakve istrage već profesionalno radili svoj posao i izvještavali javnost o pojedinim aspektima poslovanja Uriha.  Međutim, poslije se saznalo da netko drugi ipak provodi kriminalističko istraživanje u Urihu, a to su policija i Dorh!

U svakom slučaju, Uriho i Držaić su digli nevjerojatnih 17 tužbi protiv novinara, portala i zviždača, što za klevetu što za naknadu štete. Tako Uriho u ovoj godini recesije i neimaštine planira potrošiti čak 250 000 kuna na odvjetničke usluge!

Ali, nitko ne može zaustaviti istinu! Istina polako, ali sigurno izlazi na vidjelo. Tako je sud, naravno, oslobodio novinara Pandžića od obtužbe za klevetu koju je Uriho podigao protiv njega, a za već navedeni tekst „Iskoristili invalide za prelijevanje novca u privatne džepove“.

Hej, to nije kleveta! Nije nikakvo žutilo! Novinar Pandžić je pisao istinu! A  pokazalo se da ravnatelj Uriha Josip Držaić obmanjuje javnost kada kaže „Ne prepuštamo poslove podizvođačima“.

Drugi slučaj je slučaj Urihovog zviždača Klarića koji je dao intervju za portal Dnevno.hr pod naslovom „Ravnatelj Držaić oštećuje Uriho poslovanjem, branitelji koji su se pobunili dobili su otkaz“. Naslov članka sve govori! Sud je ispravno ocijenio da nema klevete i vrlo promptno oslobodio Klarića Urihovih optužbi. U članku ima jedna „zgodna“ rečenica koja govori kako se zviždač Klarić nagledao kako se povoljne ponude odbacuju nauštrb nepovoljnih čime Uriho gubi novac a pojedinci pune džepove. Ni to nije kleveta! Pa zaboga, Klarić ima „hrpetinu“ dokumenata koje je predao policiji a koja to jasno pokazuje! Uostalom, ne treba biti poseban znalac pa vidjeti da je protuzakonito kad Uriho npr. raspiše natječaj za nabavu „težak“ oko 200 000 kuna s rokom za dostavu ponuda od 1 dan!

Kruna svega je pravomoćna sudska presuda koja dokazuje da Klarić nije nikakav klevetnik već časna osoba koja je ispunila svoju građansku dužnost i prijavila sumnju na kriminal u Urihu. Uriho je tako izgubio još jednu tužbu te mora nadoknaditi sudske troškove.

Zaključimo sve sa činjenicom da se u Urihu provodi kriminalističko istraživanje povodom kaznenih prijava, a da su nezakonitosti i nepravilnosti već nađene od strane Državne revizije i Gradskog kontrolnog ureda. A najbitnije je da hrvatska javnost ima potpuni uvid u to što se događa u javnoj ustanovi Uriho i kako se to troše novci poreznih obveznika.

Vlatko Klarić, hrvatski branitelj i zviždač T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code