REPUBLIKA APSURDISTAN

REPUBLIKA APSURDISTAN

22. svibnja, 2013.

 

apsurdistan foto

Milijarde dolara pokradene u Hrvatskoj leže na privatnim računima banaka u poreznim utočištima

 

 

Piše: Saša Radović

U inozemstvu Hrvatsku zovu Apsurdistan! U Apsurdistanu svekoliki hrvatski puk grca na rubu egzistencije. Dio tog puka – preko je ruba egzistencije! U isto vrijeme Todorić i tajkuni bilježe milijardske dobiti! Apsurd!

Apsurd je najviši stupanj nepravde. Apsurdno je ubijati, krasti, svjedočiti lažno, poželjeti kuće bližnjega svoga, žene bližnjega svoga, sluge njegove, niti išta što je bližnjega tvoga! Ovi postulati vežu se na zapovijedi judaizma i kršćanstva, no oni su sastavni dio svih moralnih norma u svim društvenim grupacijama i religijama.

 

HRVATSKA NA KOLJENIMA

 

Raspon od apsurda do elementarne pravde vezan je za vrijeme, prostor i vlast. Vrijeme je danas, prostor je Hrvatska, vlast je – Kukuriku!

Milanović nam kaže da je kriza, da moramo svi mnogo raditi, štedjeti, da nam je HDZ ostavio pustoš i kaos. Ima pravo! Linić kaže da smo prezaduženi, da ne možemo živjeti na dugovima, da moramo uvesti nove harače… Ima pravo! Karamarko tvrdi da je Vlada RH nesposobna, da je većini ministara ministarsko mjesto prvo radno mjesto u životu… I on ima pravo! Iz svega slijedi da je Hrvatska na koljenima, da je puk gladan – da smo nigdje! Ni Zoki, ni crni Marko ne kažu kako onda mogu Todorić, Kerum, politička i ina elita, banke, „strani“ lanci i krim milje ostvarivati enormne zarade na ovom komadiću Balkana kojeg „izvana“ zovu – Apsurdistan? Može! Ostvarili su apsurd, temeljen na sastavnim komponentama: lažima, krađama, pljačkama i ubojstvima!

 

LAŽ

 

Počelo je s lažima. Članovi tajnih služba komunističke Jugoslavije dogovorno podijeljeni u dvije snažne hrvatske stranke – u manipuliranim izborima s 900.000 lažnih glasača utemeljili su „višestranačku“ Republiku Hrvatsku. Deklarativno, bila je to demokracija – u praktičnom smislu nastavljen je model autokracije tadašnjeg kadra komunističke nomenklature i kasnije sinova i nasljednika iste provenijencije. Cca 800 istih dužnosnika vlasti i oporbe, dva se desetljeća rotiraju na vodećim funkcijama.

 

KRAĐA

 

Najprije su pokrali donacije dijaspore (fond za obranu i obnovu), staru štednju (deviznu) građana, golemi dio novca od privatizacije, mirovinski fond, dio novca od poreza građana. Pokraden je novac iz javnih i državnih poduzeća, novac iz stambenog fonda (otkup stanova), te golemi dio novca od privatizacije i sanacije banaka. Teško je (ali moguće!) izračunati koliko je to kuna, dolara ili eura.

Zna se da milijarde dolara pokradene u Hrvatskoj leže na privatnim računima banaka u svjetskim poreznim utočištima.

 

PLJAČKA

 

Tvornice i hotele, kupljene za jednu kunu i preprodane – vrijeme je pretvorilo u ruševine, pa je propala i privreda. Programirano, svjesno nereagiranje DORH-a na skoro stopostotnu (98%) nezakonitu privatizaciju i na niz kriminalnih afera i zločina – izazvalo je eskalaciju kriminala. Zbog nekažnjavanja kriminalnih radnja, general JNA i KOS-ovac, Franjo Tuđman i njegova Udbaška klika preko noći postali su multimilijunaši. Danas u Hrvatskoj imamo evidentirana 263 tajkuna od kojih svaki ima više od 30 milijuna dolara. I još tisuće bogatih – ali i ogoljela, osiromašena 4 milijuna hrvatskih građana.

Aktualna vlast podržava ovakvu zločinačku zaštitu ratnog i pretvorbenog kriminala. Potvrdila je mandat čelnika DORH-a, direktnog krivca za stanje u današnjem Apsurdistanu.

 

UBOJSTVA

 

Mreža vlasti, domaćeg i inozemnog krim miljea, eliminirala je elementarnu pravdu. U rizičnim resorima šverca cigaretama, drogama, naftom, ljudima, i u čestim gradskim pljačkama – ubojstva su sastavni dio posla. Početci su također u devedesetim godinama. Najkrvaviji ratni zločin hrvatske vlasti dogodio se u vrijeme Domovinskog rata. To je šverc hrvatske nafte koja je završavala u SAO Krajini. Iz Hrvatske su kolone kamiona-cisterni kretale preko granice. Zabilježen je prolaz preko 1100 tona nafte samo u jednom danu. Srpski tenkovi pokretani hrvatskom naftom ubijali su naše branitelje. Zbog milijuna koje je elita spremala na inozemne račune – ubijani su i ranjavani naši domoljubi.

Može li gore? Može!!! Dragovoljac, časnik HV, (dokumentacija dostupna autoru!) prije četiri godine prikupio je opsežnu dokumentaciju i svjedočenje branitelja, te podnio kaznenu prijavu zbog ovog užasnog ratnog zločina. Odgovor je stigao brzo po sistemu:„Ubij glasnika!“ Uz suradnju članova UDB-e (ubojice naših domoljuba!) DORH pokreće montirani proces i prijavitelj završava u zatvoru. Dokumentacija, mnoštvo dokaza, opravdanih sumnji i svjedočenja više branitelja o najvećem hrvatskom ratnom zločinu – završava u Bajićevom košu za smeće!

 

Laži, krađe, pljačke i ubojstva stvorili su Apsurdistan. Moramo brisati taj naziv i vratiti ime domovini Hrvatskoj! Moramo Kukuriku, koji živi kao bubreg u loju, i dobro uhljebljenu „oporbu“, eliminirati iz svih struktura vlasti! I oduzeti imovinu ratnih i pretvorbenih zločinaca.

Zbog elementarne pravde!

 

Anno Domini MMXIII. T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. adeodatus
  #1 adeodatus 27 svibnja, 2013, 08:27

  Boze oslobodi cije Vi literarne radove ojavljujete. Nisam znao da dajete prostora udbaskoj propagandi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Istranin
  #2 Istranin 24 svibnja, 2013, 12:19

  Ovakve, krčmarsko-sanjareće, komentare objavljivati na jednom, mislio sam ozbiljnom, portalu je ispod svake razine.
  Nema tu ništa niti točnoga, a niti pametnoga.
  Urednici, zamislite se nad ovim, i kakovog to ima smisla!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. stella
  #3 stella 24 svibnja, 2013, 11:40

  Opet procitah Vas clanak, Sasa i ne mogu se oteti dojmu da “psi laju a karavane prolaze” – zacementirani politicari samo konstatiraju stanje – sto oni misle: Torodiricma daju milijarde a nezaposleni, jadni, gladni puk bi ih trebao jos dalje potpomagati. Grozota jedna. Da li ima nacina da netko vrati ukradeno, ne vjerujem. Tu toboz sude nekolicini politicara a svi bi bas svi trebali iza resetaka. Cak i kad bi se to dogodilo, opet bi puk trebao zaraditi za zatvorski smjestaj i hranu. Nikako ne vidim “svjetlo na kraju tunela”….Oprostite

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. slavko69
  #4 slavko69 23 svibnja, 2013, 21:50

  I nakon Broza Broz. Brozno!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. stella
  #5 stella 23 svibnja, 2013, 19:34

  oprostite…1995…tip feller…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. stella
  #6 stella 23 svibnja, 2013, 19:33

  Sasa dragi,

  Ne samo da sam izgubila imovinu koja je “brat bratu” vrijedila preko milijun i pol maraka 1999, nego su mi i Ljubljanska i Jugobanka pokrale, za mene, veiliki novac…..Nista novo na nasim prostorima; iako mi je otac govorio o sistemu (sustavu), nista me se primilo nije. Sada su pritisle godine i bolesti i povrede – da mi je sada ona dob a ovo iskustvo….Ali svi to kazemo, zar ne. Divim Vam se iz puno razloga. Svako dobro i daj Boze neki pomak u sretniju buducnost uz Vasu asistenciju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Raul
  #7 Raul 23 svibnja, 2013, 10:12

  Saša Radović? Jeli to onaj što je uhapšen zbog reketarenja? Medijskog reketarenja…. hahahaa

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code