REKTOR TUZLANSKOG SVEUČILIŠTA POSJETIO IFIMES U LJUBLJANI

REKTOR TUZLANSKOG SVEUČILIŠTA POSJETIO IFIMES U LJUBLJANI

22. rujna, 2013.

381157685

 Direktori Međunarodnoga instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Bakhtyar Aljaf i mr.sc. Zijad Bećirović, u četvrtak 19. rujna  primili su rektora Univerziteta u Tuzli prof. dr. Envera Halilovića.

Direktori su predstavili djelovanje instituta i projekte, koje institut realizira na Bliskom istoku i Balkanu sa posebnim naglaskom na Bosni i Hercegovini i državama Bliskog istoka gdje vide mogućnost za suradnju Univerziteta u Tuzli u Iraku i Kuvajtu posebno na području tehnoloških i tehničkih znanosti.

 Rektor dr. Halilović, koji trenutno predsjedava asocijacijom univerziteta regije Alpe-Adria, predstavio je Univerzitet u Tuzli i aktivnosti koje su usmjerene u smjeru snažne integracije tog univerziteta u širem evropskom prostoru. Mogućnosti suradnje i prisutnosti tuzlanskog univerziteta u Iraku i Kuvajtu predstavljaju mogućnost koju treba sa posebnom pažnjom proučiti i pronaći adekvatni način za prisutnost univerziteta u tim državama, ocijenio je rektor Halilović.

 U dužem razgovoru sugovornici su razmijenili poglede o mogućnostima suradnje Univerziteta u Tuzli i Međunarodnog instituta IFIMES i dogovorili su se, da uskoro razgovori o suradnji budu nastavljeni i da se suradnja potvrdi potpisivanjem memoranduma o razumijevanju i suradnji  između ove dvije institucije.
 Rektor Halilović je na kraju razgovara pozvao delegaciju instituta, da posjeti Univerzitet u Tuzli što su direktori sa zadovoljstvom prihvatili. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code