REAGIRANJE LEA ANDREISA

REAGIRANJE LEA ANDREISA

15. srpnja, 2012.

 

263855

Proteklih dana dobili smo pismo slijedećeg sadržaja:

Poštovani gospodine Stjepandić, dana, 24. lipnja 2012. godine, na portalu Tjedno.com objavljen je Vaš tekst pod naslovom “Leo Andreis preko blagdana na službenom putu sa suprugom”.

Sukladno odredbi čl. 40 u svezi s odredbama čl. 41 i 42 Zakona o medijima (NN 59/2004) molim da, bez promjena i dopuna, na istom ili istovrijednom mjestu i na istovrijedan način objavite slijedeće reagiranje:

“Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis zaista je bio u Rimu u periodu od 7.-10. lipnja ove godine i to radi potpisivanja Sporazuma o međusobnoj suradnji između Hrvatske odvjetničke komore i Odvjetničke komore Rima, a prema terminu koji je predložila talijanska strana.  S njim je putovao i odvjetnik Ognjen Frangeš, član Upravnog odbora HOK i predsjednik Komisije za međunarodnu suradnju.

Predsjednik Andreis otputovao je u Rim 7. lipnja jer je za dan 8. lipnja s početkom u 9 sati imao dogovoreni sastanak s veleposlanikom RH u Italiji g. Tomislavom Vidoševićem, a Sporazum s Rimskom komorom je potpisan 9. lipnja.

Točno je da je s g. Andreisom putovala i njegova supruga, ali o vlastitom trošku. Pravilo unutar ove ustanove je da pratnja uvijek sama sebi pokriva sve troškove puta i boravka.

Dakle, ne radi se ni o kakvom produljenom vikendu za vrijeme blagdana već o redovnim obvezama predsjednika Hrvatske odvjetničke komore koje proizlaze iz njegovog statusa predsjednika. Naravno, da su članovi Izvršnog i Upravnog odbora Komore upoznati s poslovnim putovanjima predsjednika i ostalih članova Komore jer oni koji odlaze na poslovna putovanja su ovim odborima dužni podnjeti izvješća, pored izvješća  računovodstvu HOK radi opravdanja troškova putovanja.

Posebno napominjemo da predsjednik Komore i svi izabrani dužnosnici Komore svoje dužnosti u Komori obavljaju volonterski, bez ikakve financijske naknade, na uštrb svojeg slobodnog vremena i rada u svojim odvjetničkim uredima, pa je primjedba o “naplati u neradno vrijeme” neumjesna.”

Hrvatska odvjetnička komora T

31 komentar

Uskoči u raspravu
  1. OESS
    #1 OESS 17 srpnja, 2012, 16:44

    Moras imati vrlo vazan razlog da sastancis s Vidosevicem u Rimu…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code