RAVNATELJU MIHAJLOVIĆU ZBOG SLIKA MARKAČA I GOTOVINE JOŠ SE SUDI

RAVNATELJU MIHAJLOVIĆU ZBOG SLIKA MARKAČA I GOTOVINE JOŠ SE SUDI

30. siječnja, 2020.

 

“Živimo u Republici Hrvatskoj, ovo je hrvatska država i hrvatska škola. Dužnost ravnatelja je da uči djecu o ratu, ali i o domoljublju. Ako te slike nekome smetaju, onda neka ode živjeti u Srbiju, ili u SAO Krajinu. Čije sam slike trebao staviti?” – pitao se ravnatelj

Napisao: Mladen Pavković

Slučaj prof. Krešimira Mihajlovića, bivšeg ravnatelja osnovne škole Petar Zrinski u Zagrebu, ponovno nas vraća u vrijeme kad su se progonili mnogi Hrvati koji su podržavali tada nepravomoćno osuđene hrvatske generale, junake Domovinskoga rata, Ante Gotovinu i Mladena Markača.

Naime, ovaj častan i pošteni hrvatski domoljub, u vrijeme progona hrvatskih generala, usudio se u hodniku svoje škole, na zidu, izvjesiti plakat potpore hrvatskim generalima!

Nekima taj čin danas možebitno izgleda smiješan, ali u to doba za to je morala postojati i velika „hrabrost“. Nakon što su „dežurni“ (da ne kažemo što) vidjeli na zidu fotografije Gotovine i Markača brzinom munje su ga prijavili. Prvo ga je tada posjetila Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja. Njihov predstavnik Željko Juraj izjavio je, kako je objavio portal Politikaplus, da je to „potpuno neprimjereno“ te da u „cijelom svom stažu nikada nije vidio nešto slično“.

Na ulici

Unaprijed osuđeni ravnatelj škole u tome ni nakon nalaza inspekcije nije vidio ništa sporno. Dapače, bio je ponosan, kao što je i danas, što je baš u njegovoj školi (koju su pohađala i djeca Zorana Milanovića) osvanuo plakat s napisima „Hrvatski mučenici“ i „Od pobjede, preko istine do pravde“. Za njega je to bila i odlična odgojna metoda. Tvrdio je također da se plakat nalazi na zidu s ciljem da se djeci približi novija hrvatska povijest.

Živimo u Republici Hrvatskoj, ovo je hrvatska država i hrvatska škola. Dužnost ravnatelja je da uči djecu o ratu, ali i o domoljublju. Ako te slike nekome smetaju, onda neka ode živjeti u Srbiju, ili u SAO Krajinu. Čije sam slike trebao staviti?” – pitao se ravnatelj.

Nu, nakon toga, iznimno brzo, ravnatelj se ni kriv ni dužan našao na – ulici. Bio je to završetak njegova domoljublja. Gotovina i Markač su poslije oslobođeni, dočekani kao pobjednici, a Mihajlović je još uvijek „na ulici“ i protiv njega se s tim u svezi već desetak godina vodi i sudski spor. U međuvremenu je od „borbe za Hrvatsku“ i teško obolio, s obitelji ostao bez sredstava za život, ali i bez puno „prijatelja“. Iz godine u godinu sve ga jače sudski gone, a u petak, 31. siječnja 2020. ponovno su ga pozvali na Općinski sud u Vukovarskoj ulici u Zagrebu i opet će se trebati pravdati „kako se usudio“ propagirati Gotovinu i Markača!

Branitelji ga trebaju braniti

Nakon gotovo deset godina borbe s vjetrenjačama, Mihajlović više nema snage, ni sredstava, ali ni zdravlja da se brani. Od tog čina trebali bi ga braniti drugi, prije svih hrvatski branitelji i generali, ali (svaka čast iznimkama) i njihov se glas malo čuje.

Svojedobno je pok. Pajo Kanižaj za bana Jelačića, odnosno njegov spomenik, napisao: ti si sada na konju, a mi smo- v riti!

“Eto, tako se i ja otprilike osjećam” – kratko je rekao prof. Krešimir Mihajlović, koji ima sreću što su zatvorili Goli otok i Staru Gradišku. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hrvati, ni riječi o ispaćenoj srbadiji(ci)!
  #1 Hrvati, ni riječi o ispaćenoj srbadiji(ci)! 31 siječnja, 2020, 11:49

  Bravo, druže Pljenkoviću! Šestorici optuženika za napad na Srbe u Uzdolju potvrđen je dvomjesečni pritvor u istražnom zatvoru odlukom Ustavnog suda Republike Hrvatske iz decembra 2019. Optuženici su u novembru prošle godine podnijeli ustavnu tužbu zbog odluke izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Šibeniku da im se produži istražni zatvor, pozivajući se na povredu prava na slobodu prema Konvenciji za zaštitu ljudskih prava i sloboda te Ustava RH, ali je njihova tužba jednoglasno odbijena. Držim da petnaestoricu hrvatskih fašista treba prepustiti odluci humanitarca Putina i poslati ih u Sibir, jer uvrijediše Pljenkovićevoga koalicijskoga partnera zločinca Pupavca, Miloševića iz SNV-a i ostalu vlašku bagru. Strogi zatvor potom zaslužuje Krešimir Mihajlović, hrvatski branitelj koji se založio za amnestiju hrvatskih generala Gotovine i Markača, ali bogami i Marko Jurič iz ST ekipe Marinka Božića, koji se drznuo emitirati “pesme iz Kuršumlije” koje je s vlaškim popima u USA izvodio u Zagrebu posle stolujući bogoljubac četnik Porfirije (nije Konstantin Porfirogenet, govnoimeni!) i k tome još Perić. O svemu tome piše medijsko govno latinično-ćirilskih “Novosti”, krnjački reporter Saša Kosanović.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 30 siječnja, 2020, 19:02

  Odi Škoro prije nek ti sliku zabrane
  u posjet ovom domoljubu da ti savjet dade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 30 siječnja, 2020, 10:17

  Držite se,g. profesore. Vi ste junak! Vjerujte.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Nikita Markovic
  #4 Nikita Markovic 30 siječnja, 2020, 09:20

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva. Računajući na nas možete spavati mirno i bez stresa.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas e-poštom [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code