RATNI HUŠKAČ AMERIKANAC JOHN McCAIN

RATNI HUŠKAČ AMERIKANAC JOHN McCAIN

17. travnja, 2013.

 

Piše: Ile Papić Golub

 

U prošlim znakovima iznio sam opširne podatke o vojnoj snazi Sjeverne Koreje. Uglavnom sam to skupio po još uvijek nekim nezavisnim internetskim portalima i od poznatih vojnih analitičara koji već duže vrijeme prate situaciju na korejskom poluotoku. Izneseni podaci otprilike odražavaju trenutnu vojnu moć Sjeverne Koreje koja nije za potcjenjivanje ali u usporedbi s količinama vojne opreme i naoružanja koje su SAD dopremile u ovo područje, ono je zanemarivo slabo za bilo kakav ozbiljniji otpor ili za eventualnu vojnu akciju na svoje susjede. Većina neovisnih vojnih analitičara slaže se da ovolika količina vojne opreme i naoružanja nije dopremljena zbog Sjeverne Koreje nego zbog Kine i Rusije koje djele granicu sa Sjevernom Korejom.

 

RAKETE ZA KINU I RUSIJU

 

SAD sa svojim saveznicima koristi istu onu teoriju koju je koristila u Europi odnosno u Poljskoj po pitanju postavljanja anti-balističkih raketnih sustava na granici Rusije tvrdeći da su ti sustavi zaštita od Irana. Sada se radi ista stvar u Aziji, samo je umjesto Irana prijetnja “velika nuklearna sila” Sjeverna Koreja. Kina i Rusija su apsolutno svjesne da se ovdje radi i o provokacijama SAD-a. Ponašanje Sjeverne Koreje više je čudno nego prijeteće i za ovako ponašanje postoje dublji razlozi o kojima bi se dalo napraviti malo opširnije analize. Ali poruke “koje uglavnom prenose malobrojni neovisni mediji” govore da Sjeverna Koreja neće napraviti ništa ukoliko se ne bude pucalo na njih zbog testiranja raketa.

Kina razumije da se ovdje od strane SAD-a i njenih saveznika prije svega Japana traži način kojim bi se Kina okružila masovnim naoružanjem koje je SAD doveo u regiju, puno više nego što bi trebalo za Sjevernu Koreju. Iskra sa Sjevernom Korejom mogla bi dovesti do šireg ratnog sukoba u kojem bi Kina bila nezaobilazna meta. Rusija i Kina točno znaju kako su ovo zapravo prijetnje protiv njih. Po istom šablonu kao i na Bliskom istoku, Rusiju i Kinu se nastoji natjerati da popuste i dopuste nastavak politike smjene režima i naravno novu kolonijalnu politiku kojom upravljaju London i Washington.

 

GENERAL DEMPSEY SMIRUJE SITUACIJU

 

Najveći ratni huškač nije Sjeverno korejski mladi vođa nego Amerikanac John McCain koji cijelo vrijeme dok traje ova napeta situacija, inzistira na konfliktu. Genaral Dempsey zapovjednik američkog glavnog stožera ponovio je u više navrata kako nema nikakvih naznaka da se Sjeverna Koreja priprema za rat. Slike iz Sjeverne Koreje ali samo na nekim slobodnim i nezavisnim medijima pokazuju da tamo ljudi sasvim normalno žive i rade. Tako su nedavno proslavili dan rada uz sadnju drveća i ples na ulicama. Zbog ove izjave generala Dempseya, nadam se da će američka vojska postupiti mudro i odgovorno i neće nasjesti na nikakve ratno hušačke pozive koji dolaze iz SAD-a. I ovi događaji oko Sjeverne Koreje pokazuju da zapadna civilizacija proživljava najveću financisku i moralnu duhovnu krizu u povijesti stalno forsirajući konfrontaciju sa Rusijom i Kinom koje se protive neokolonijalnoj politici i promjeni političkih režima u državama nasiljem i ratom. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code