RADOVIĆ: U VLASTI BEZ PROMJENA VIDIMO BLISTAVU BUDUĆNOST

RADOVIĆ: U VLASTI BEZ PROMJENA VIDIMO BLISTAVU BUDUĆNOST

11. lipnja, 2020.

 

Operite se, očistite se; uklonite zloću svojih djela ispred mojih očiju, prestanite zlo činiti“

(Izaija 1,15-16)

Piše: Saša Radović

Nisu samo milijardske korupcije i krađe ono što karakterizira rasap moralnih i civilizacijskih norma u Hrvatskoj. Čak i ono manje važno što nam se čini marginalnim – zrcali nepravdom i zlom. Dobar primjer je jedna marginalna crtica iz života Hrvata; premijer je upitan – je li moralno da Josipa Rimac (mjesto boravišta, Remetinec!) ima pravo na naknadu plaće po principu 6+6? Odgovor je porušio sve moralne vertikale i elementarnu Pravdu! „Mrtav – hladan” premijer je rekao da nema problema, jer je to trenutno takav zakonski okvir. Dodao je još jedan HDZ biser, zapravo još jednu uvredu kao da je cijela Hrvatska glupa: „da će se vidjeti hoće li Rimac tražiti aktivaciju toga prava.” Prvog čovjeka države koji treba braniti svoj puk ne zanima što će Josipa brati debela primanja oteta iz naših džepova još punih godinu dana!

“Što ja sad tu mogu? Takvi su propisi. To postoji zbog toga da ne odete iz ministarstva X u firmu Y kojoj bi na neki način moglo pogodovati to što ste radili u ministarstvu. To se zove tzv. cooling off period. Ovo je neka druga vrsta cooling offa”, dodao je na kraju Plenković.

Ružno je pljunuti na pod. Suzdržao sam se. Kakav je to koloplet iskrivljenih civilizacijskih postulata, nedostatka ljudskosti i suludog kaosa u glavama nedodirljive gospode s Gornjeg grada?

Jadna nam majka!

I onda kad lažu, kradu, pljačkaju svoj narod – pune im se puni džepovi, osigurano im je da OTETO-PROKLETO zauvijek ostaje njima i njihovim potomcima. Možemo li se osloboditi zlokobne hobotnice koja zakone i propise proizvode samo i isključivo za svoju osobnu korist? Znamo da nije dovoljno odrezati krakove zla (Rimac i slični, 15(+3?) ministara, žatončići…) – znamo da hobotnici treba odrezati glavu. Što čekamo?

Makrokorupcija

Preporuke Skupine država protiv korupcije (GRECO), koju je osnovalo Vijeće Europe prije šest godina – provedene su polovično (šest od jedanaest zadanih preporuka!), što je nedovoljno. Vijeće EU evidentira i upozorava da se Hrvatska ne drži antikorupcijskih preporuka za saborske zastupnike te da kasni s donošenjem kodeksa ponašanja zastupnika. S tako skromnom kritikom hrvatske korupcije – ne ulazeći u korupciju i kriminal cijelog hrvatskog političko-kriminalnog lobija – GRECO ukazuje na totalno nepoznavanje materije zbog koje je utemeljena. Možda je tomu kriva činjenica da korupcija u svijetu, koliko god bila raširena – nema ni približno takav intenzitet kao što je to u Hrvatskoj. Vjerojatno članovi GRECO-a ne mogu shvatiti da postoji i viši stupanj korupcije – makrokorupcija!.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, Željko Jovanović rekao je da je borba protiv korupcije u Hrvatskoj u posljednjih pet godina izgubila dah – no takva njegova ocjena je naivna, da ne kažemo priglupa. Istina je daleko grublja; Hrvatska nema korupciju – jer je koru pcija sama Republika Hrvatska. U pet posljednjih godina korijen korupcije uvukao se u svaku poru društva, ali je ekspandirao i eksplodirao posebice u ovoj vladi RH i u ovom Hrvatskom saboru. U ovom mandatu najgore vlade u povijesti Hrvatske petnaest (+3?) ministara moralo je napustiti vladu – od toga jedanaest ogrezlih u korupciji i pljački svoje Domovine. A, Hrvatski sabor, najviše državno tijelo, postalo je karikatura Sabora – tržište propalom, rabljenom ljudskom robom, bijednim žetončićima – koji su za bijedne Judine škude održavali vladu premijera Plenkovića.

„Anđeo čuvar korupcije”, premijer Plenkovićem, amnestira svoje ministre takvim uvredama hrvatskogmozga – da to prelazi sve granice tolerancije svih mislećih ljudi. Premijer u svojoj deluziji (iskrivljenoj stvarnosti) bez i malo grižnje savjesti i s osmijehom na licu šalje svoje ministre, do grla ukopane u korupciji da zastupaju hrvatski narod u Hrvatskom saboru. Sramota za svakog Hrvata u Hrvatskoj i onog u Kanadi, Irskoj, Njemačkoj… Da je malo poštenja i samo mrva savjesti – pravi predsjednik vlade, tog najvišeg izvršnog tijela države – učinio bi sve da takvi njegovi suradnici, koji su izdali i svoj narod i svoju Domovinu – završe u Remetincu. I da im se isti čas oduzme nezakonito stečena imovina. Da Plenković samo malo otvori oči shvatio bi da ti lopovi najprije izdaju njega, a zatim sve svoje bližnje i sve nas.

Bijesni psi i sluge

Zašto je simbol, zaštitni znak i pečat Republike Hrvatske – K&K (korupcija i kriminal)? Razlozi su višeznačni, ali treba izdvojiti dva kapitalna. To su: 1.) tranzicija i 2.) vjekovno sluganstvo. Ad 1.) Nakon pada Berlinskog zida, 9. studenog 1989., hrvatski udbaški psi pušteni su s lanca Partije. Život u hladnoj drvenoj kućici i teški, kratki željezni lanac učinili su od ovih pasa, budućih hadezejaca – bijesne zvijeri. Sa svojim oštrim očnjacima i kanđama razgrabili su sve vrijedne resurse Hrvatske koje su generacijama gradili pošteni Hrvati. Požderali su ono što se moglo i žderu još i danas s desnom rukom na srcu i s lijevom u džepu punom srebrnjaka.

Ad 2.) Mi, Hrvati, sluganska smo nacija. Naši gospodari, stoljećima su govorili; latinski, talijanski, njemački, mađarski pa i turski i francuski (u doba Napoleona). Hrvatski jezik nisu znali. Davali smo im ono najbolje i borili se za njih kao topovsko meso u prvim redovima. Najgore od svega da je taj sluganski dril ostao do danas – naše glavno zanimanje je konobarenje i spremanje ležaja za talijanske, njemačke, mađarske, turske, francuske i ine turiste. Baš kao i nekada! Taj vječni, ponizni i pokorni naklon (Ljubim ruke!) pojačan drilom biskupa s propovjedaonica, to sluganstvo dobro je za one „bijesne HDZ partijske pse” koji vladaju i danas – ali propast je za našu naciju.

Iz ovog slijedi da naš gen sluganstva ugrtađen u DNK (pokornost jačem, agresivnijem, arogantnijem i bezobraznijem) – tri puna desetljeća iskorištava najnemoralniji sloj nacije. Laž, prijevara, arogancija, pljačka, korupcija i nepravda mogu se iščitati iz svakog poteza aktualne HDZ vlasti. Treba ponoviti da i ono manje važno koje nam se čini marginalnim – zrcali nepravdom i zlom; Kad se premijer hvali da nam diže plaće, a ne kaže da se mnogo brže dižu cijene egzistencijalnih potreba. Ne spominje da sebi digne plaću za 4000 kuna, a radniku za par stotina…

Konfiskacija

Željko Jovanović ovih je dana rekao da bi se sva imovina stečena korupcijom trebala apsolutno istog trenutka oduzeti. U vrijeme vladavine njegovog SDP-a on nije niti pomišljao da bi trebalo provesti konfiskaciju – ali ta rečenica da se sva imovina stečena korupcijom treba apsolutno istog trenutka oduzeti – jedina je obrana od crne močvare u kojoj se utapa Hrvatska i svi mi s njom.

U zadnje vrijeme opet je na tapetu ta „crvena krpa” hadezejaca, ali i nekih drugih. OTETO-PROKLETO! Opet se spominje i dira nedodirljivo, crna imovina „domoljubnih” zločinaca. Paničan strah trese HDZ i sve one druge koji su ogolili ovu zemlju do kosti privatizacijskom pljačkom, ratnim profiterstvom, korupcijom i kriminalom – kad se spomene porijeklo imovine. Doduše, čuje se kritika, ali je stidljiva, tiha, kukavička, po kuloarima, kafićima… Nitko ne izađe na ulicu i ne vikne glasno: „Vratite opljačkano, Bando lopovska!” (to je ujedno i naslov objavljene knjige autora ovog teksta). Nitko, a najmanje DORH ili poreznici ne pitaju: „Odakle ti to?” I kad nema dokaza o porijeklu imovine – imperativ svake pravne države je momentalna konfiskacija ukradenog ili opljačkanog.

Nažalost, to u Hrvatskoj nije jednostavno – jer nismo pravna država. Banda lopovska učinit će sve da eliminira iz javnosti svakoga tko spominje ili traži konfiskaciju nezakonito stečene imovine. Ili tko inzistira na donošenju Zakona o porijeklu imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine! Koristi se stara formula; UBIJ GLASNIKA, IGNORIRAJ PORUKU! „Institucije” udaraju oštro, montiranim procesima, uhićenjima, optužbama, zatvorom (evidentna iskustva!)… Ako treba, ti pljačkaši Domovine svoje dvorce, parkove i debele račune u stranim bankama branit će kordonima specijalaca s dugim cijevima, bombama, tenkovima…

Nije jednostavno, ali konfiskacija otetog-prokletog zaista je jedino rješenje opstanka države Hrvatske. Tek kada Hrvatskoj vratimo resurse i opljačkane milijarde moći ćemo sami sebi pogledati u oči. Tek tada moći ćemo se ponositi svojim hrvatstvom i domoljubljem. Do tada smo bijedan, osiromašen puk koji se ponizno, sluganski klanja lopovima, pljačkašima, zločincima i izdajnicima svoje Domovine.

Čitajući gornje, kristalno istinite segmente hrvatske zbiljnosti možemo zaključiti – da samo glup i zatucan puk može dati glasove HDZ-u. Zbog spomenutog sluganskog gena, pasivni smo i ponizni svojoj korumpiranoj vlasti pa u njihovoj „stabilnosti” bez promjena vidimo svjetliju budućnost. A, nema nikakve sumnje da bi i bakice s Dolca koje prodaju jabuke – bolje i poštenije vodile državu! Bilo bi mnogo manje milijunskih i milijardskih afera, korupcije i nepravde.

Na kraju, evo mnogo smijeha od kojeg će vam curiti suze po licu; Plenković kroz program ‘Sigurna Hrvatska’ obećava ‘svjetlu i blistavu’ budućnost svim hrvatskim građanima. Ovaj program iskoristit će trenutak da zemlju učinimo još boljom i da nam sugrađani žive još kvalitetnije, naglasio je Plenković. Za divno čudo, pri tomu, nije puknuo grom s neba niti se dogodio potres.

Premijer nije dodao da s Bugarskom dijelimo zadnje mjesto kao najzaostalije i najsiromašnije članice EU. Parlamentarni izbori 5. srpnja 2020. pokazat će nam jesmo li vječni sluge zlu ili ponosni hrvatski puk.

Anno Domini MMXX. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. U ime HDZ-a u Brezovici grosa Roksandić
  #1 U ime HDZ-a u Brezovici grosa Roksandić 19 lipnja, 2020, 10:50

  Prema prvim najavama, u Brezovici će se održati sat laži i falsifikata, Dan antifašisitčke borbe, u kojoj je valja sudjelovao i Franjo Habulin, rođen petnaestak godina iza 45. Bio tko i ne bio, dolazi i grosa Ivan Roksandić, šefica Skupštine SMŠ, poznata iz prve višestranačke Skupštine općine Sisak, kao dosljedan tumač politike SKH-SKJ, odnosno partijskoga silnika Norberta Vebera, veliksrba Luke Bročila i bosanskoga izbeglice Vlade Matijevića. Mogla bi Ivanka povesti i Vladu Dijakovića, dopredsednika, te celo jato (pritajenih) srbića koji Rvatsku ne volu. Možda i skrivače pritajenih i poznatih zaljubljenika CCCC formule, vječitih neprijatelja Hrvata.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žinić osniva arhitektonski biro?
  #2 Žinić osniva arhitektonski biro? 19 lipnja, 2020, 10:02

  Zašto se, nepozvani, brinenete za sudbinu Ive Žinića, četiri godine najplaćenijeg župana, a još osam šefa obnove ratom srušenih kuća i zbrinjavanja agresorsko-pobunjeničkih Srba? Glinom kruži priča da će taj drugarski gospodin osnovati vlastiti projektni biro u svojoj obiteljskoj kući. Pomagat će mu stručnjaci arhitekture i srodnih disciplina. Neće Žinić propšasti, lova je natrpana a za stranku je najmanja briga. Odabrat će on. Neće mu petrinjska konkurencija smetati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Crni labud otpisao partijanera
  #3 Crni labud otpisao partijanera 17 lipnja, 2020, 14:19

  Svašta se čulo i u tragovima vidjelo o glinskom županu sisačko-moslavačke županije. O provodima prekograničnim on i Šapina, o rastrošnosti, šarmiranju gospođa i gospođica, koješta. Ipak, nije ga Crni Labud Plenković trebao brisati s liste. Mukotrpno je čovjek radio i zalagao se. Taj Plenkvoić je zaista samovoljan, a glupi oni ga bespogovorno slušaju. Eto, vidi se da Šeksov Ressler briljira u EUP-u.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Lista HDZ-a bez maliganca Žinića i dr. Josićke
  #4 Lista HDZ-a bez maliganca Žinića i dr. Josićke 16 lipnja, 2020, 19:21

  Šesta izborna jedinica, baš kao i kod izbora za EU parlament, ima mnogo krivih ljudi na krivim mjestima. Eto,gorički Barišić je bez spec. težine, a Bošnjaković krivosudni, bogataš bez podloge i temelja, Majdak rođo Krapljanov posavski, žmigalica vrtiguza i mutava doktorica Josić, izbor Žinićev, čudo od hadezeovke koja je dobro naplatila vrtirepstvo. Celjak? Nije sabor loptanje
  i haklanje u Strelečku. Bez Žinića? Naravno, pijanac i raspikuća nikome ne treba. Nije to kriminalna obnova ratom srušenih kuća hrvatskih i četničkih.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. I Davorko Vidović (sdp) bi u parlament?
  #5 I Davorko Vidović (sdp) bi u parlament? 16 lipnja, 2020, 17:57

  Ako niste zamijetili, 22.05. u Sisku je boravio nedorasli šef SDP-a Bernardić, no upečatljive su ostale fotke sisačkoga lLnjina nesretnoga Davorka Vidovića, komunista koji je izmislio dvije vještice te stranke, Marinu Lovrić i Kristinu Ikić Baniček. da bi 2005. bio gradonačelnik zavičajnoga Siska od svega nekoliko mjeseci. Ne vjerujte komunistima ni kada darove donose!
  A toga 22.05. Vidović se ušuljao u susjedna dvorišta Zelenoga Brijega, prikazujući radost glasača. Sada u kampanju za Hrvatski sabor, kad je iskoristio pozicije bivšega ministra i savjetnika Vidoševića za socijalu, on bi (da ne oslabi, skrmačen) u parlament. Štoviše, ulaže u vijenac za nesretni Jasenovac i Baćin. General poslije svih bitaka uz pomoć SKJ…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Opoziv rošavoga štetočine s Pantovčaka
  #6 Opoziv rošavoga štetočine s Pantovčaka 15 lipnja, 2020, 18:41

  Vidjesmo bome, dragi Hrvati, da komunistički sotona u obličju zadebljala Zorana Milanovića, privremenoga podstanara Pantovčaka, razgaljen plovi novima katamaranom po Jarunu. Nigdje ipak drugarice majke Milanović, ni tanke šnite Sanje Musić. Zna si neradnik ugoditi po uzoru na svoga idola, zlikovca i glumca JBT-a. Veliki vođa i učitelj ZM, moj Bože, što mi Hrvati dočekasmo. Prvoborac dezerterstva omalovažava 750 poginulih hosovaca. Raspišimo referendum za opoziv torca, ali da glasove ne broji kriminalni Kuščević i Plenković. Opoziv rošavoga.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Četnički ološ Vulin izazivački
  #7 Četnički ološ Vulin izazivački 14 lipnja, 2020, 11:32

  Da su SNV-i i SDSS-u bili samo zeru strpljiviji i pričekali tijek lipnja, njihova brošura o mrkim pogledima Hrvata u srpske njuške, stigli bi u zbirku 2020. unijeti i događaje od Vukovara do zagreba. Tanja Opančić, urednica zbirke, gubi učinak.Ovako, morat će Plen Ki muna iskati još milijuna ustaških kuna. Bagra četnička i ološ četnički, što bi rekao akademik s 15 dana vojnoga kursa razmetljivi Vulin iz hrvatske robijašnice u Manjači.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Četničkim popovima nogom u tur
  #8 Četničkim popovima nogom u tur 14 lipnja, 2020, 11:25

  Prije pupavca nužno je poput crnogorskoga scenarija iz Hrvatske nogom u prkno opaliti vlaško-četničke popove, parohe jereje i protojereje, odagnati ih onamo gdje prosvjećuju srednjovjekovne primitivce svetosavce.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Civilzacijska sramota kustošijanska
  #9 Civilzacijska sramota kustošijanska 14 lipnja, 2020, 11:22

  To što zagrebačka i Dinamova navijački bijesna mlađarija uzvikuje i piše po zidovima nedostojno je njihove dobi, ali upozorava na nedostatan kućni odgoj. Mržnja koju širi primitivac s Manjače, 15-dnevni kursist Aleksandar Vulin, ministar ratni jadne vojne gubitnice Srbije, pa i imenjak mu bruljavi Vučić (Brule je Dodik), nije vrijedno ni poteza perom na desnoj obali Dunava. Balavcima će policija lako pedagoški isprašiti turove, ali stariji pamte i ne praštaju za sva zla što su nam ih u raznim (velikoserbskim) režimima činili dvonožni neljudi čudovišta. Osta nam još četnik pupavac poput zmije u njedrima. Stanimo čvrsto na naše granice, uklonimo anacionalne profitere i kriminalce i ne bojmo se nikog. Od Srbije do Rusije. ZDS! Bog i Hrvati! Za Hrvatsku – uvijek!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Episkop spc Jovan laže Židovima i svijetu
  #10 Episkop spc Jovan laže Židovima i svijetu 13 lipnja, 2020, 09:09

  Vladika Jovan inicirao je da SPC otkupi logorske zgrade koje nisu obuhvaćene spomen-područjem Jasenovac, poput logorske apoteke u kojoj su bili zarobljeni židovski zatočenici logora i barake gdje su bili zatvoreni židovski doktori.

  Također, u episkopskoj knjižnici u Pakracu čuvaju se hebrejske knjige i rijetki rukopisi; tamo se nalazi znanstvena literatura na temu svih oblasti židovskih nauka koja će dovršetkom obnove knjižnice biti stavljena na raspolaganje znanstvenoj i široj javnosti za rad.

  U izjavi za Novosti, povodom vrijednog odlikovanja, vladika Jovan ističe da je ponosan na orden koji spada u najznačajnije nagrade koje dodjeljuje država Izrael, a da je Centar za ladino kulturu vodeće svjetsko tijelo za proučavanje sefardske kulture.

  – Ovo je divna stvar koja unapređuje međusobne odnose na mnogo razina. Upravo ovih dana čistimo teren oko nekadašnje ustaške bolnice u kojoj su liječene same ustaše za vrijeme rada logora Jasenovac, a u kojoj su bila zarobljena 34 doktora, većina Jevreji. Taj objekat sad je dio manastira Jasenovac, u vlasništvu SPC-a u Hrvatskoj. Za tu bolnicu se nije marilo, da se na odgovarajući način zaštiti i predstavi i to je ono što ćemo u budućnosti raditi u saradnji sa jevrejskim organizacijama – navodi vladika.
  Što reći nego – srbadija korak po korak osvaja Jasenovac. Znaju oni kako neutralizirati zločine Nedićeva “judenfrei” režima omiljena prijatelju Hitleru. bez obzira na sve, oni su najveći antifašisti fašističkoga usmjerenja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Čisti SDP-ov pederluk
  #11 Čisti SDP-ov pederluk 11 lipnja, 2020, 09:52

  Prema svemu dosad poznatomi razgolićenom, u Uredu druga Bernardića, kojega bi Ikača utopila u malo vode, se sami pederaši. Bravo naši pederaši, ne k se praši, nek se praši. Mikulin i Hajduković više nisu na dometu, neka se razvjenčani Bernardić (Nedaj Bože, željeni predsjednik VRH-a!) čuva sisačke aždahe, zvijezde raskrmačena Davorka Vidovića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Sjajan SDP duet Jakša Vukas i Ikača otrovnjača
  #12 Sjajan SDP duet Jakša Vukas i Ikača otrovnjača 11 lipnja, 2020, 09:03

  Nije prekasno da se hrvatski premijer sjeti na čelu koje je države, rekla je to Milanovićeva intimusica i javna otrovnjača Ikić Baniček u komentaru na sudbinu Inine rafinerije u Sisku. Kad opet pogledate fotografiju razrokoga Jakše Vukasa, glavnoga taajnika SDP-a, pravo je čudo da Milanović nije sisačku Ikaču situirao u glavni ured Bernardića, gdje je donedavno sjedio i buzarirao Hajdukovića, lekenički Tomo Mikulin. Ah, taj pederski Lekenik, ima kadrove i u Račanovoj partiji. Na dobru glasu oduvijek.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. žrdina
  #13 žrdina 11 lipnja, 2020, 07:36

  Nelustracija pretvorba i privatizacija.
  Temelji na kojim stoji Hrvatska.
  U startu isplanirano da se sve uruši.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code