RADOVIĆ: PLENKOVIĆEVE TREPAVICE

RADOVIĆ: PLENKOVIĆEVE TREPAVICE

23. veljače, 2022.

 

Piše: Saša Radović

Nakon “postignuća” Plenkovićeve vlade, odnosno stizanja Hrvatske na sva zadnja i predzadnja mjesta u EU, pomišljali smo da ne može gore. Ali pojavljivanjem našeg premijera na TV nakon uhićenja Horvata uvjerili smo se da može biti – i mnogo gore. Umjesto kršćanske poniznosti i kajanja zbog katastrofalnog stanja u državi premreženoj kriminalom, dobili smo izljev arogantne agresije na sve one koji su se usudili pritvoriti njegovog ministra.

Premijer je svoju tešku bolest deluzije i oholosti iskazao davno povijesnom izjavom, “mogu što hoću”. Već tada je uvrijedio kompletan kolektivni mozak Hrvatske. Dakako, bez mozgova onih 220.000 članova osuđene, zločinačke Hrvatske Demokratske Zajednice.

Crno razdoblje

Tom arogantnom, oholom (oholost je smrtni grijeh!) uvredom hrvatskog naroda omalovažio je Domovinski rat i slobodu za koju smo se oružjem izborili. Otvorio je diktaturu kakve se ne bi stidio ni drug Tito, ljubičica bijela. No, u ovom crnom razdoblju “demokratske” diktature, premijer je jačanjem svoga ega i bahate oholosti, trasirao put prema raspadu svoje vlade. Dakako, uz stalne priče kako nam je dobro i lijepo.

Drugi puta krvavo je ranio corpus Hrvatske suludom rečenicom; “mogu se svi na trepavice postaviti, do kraja mandata nijednog ministra neću maknuti”. Dakle, dužnosnike, zločince koji beskrupulozno grabe milijune i pljačkaju svoj narod – Plenković grli, ljubi i brani. Da “svi stanu na trepavice” on bi branio svoje kriminalce i pljačkaše svoga naroda i ne bi otpustio ni jednog ministra. Bez obzira je li to sitna krađa, milijunska pljačka ili najgore od svega, izgon iz Hrvatske mladih radnika i stručnjaka s rodnih ognjišta zbog opće nepravde! A sve su to već činili i stalno čine Plenkovićevi ministri i on sam.

No, sve to, kako god ružno zvučalo – daje nadu da će se Hrvatska riješiti svoga zla. Uz uvrede koje nam premijer šalje s TV, ni jedan hrvatski građanin, pritisnut siromaštvom, nepravdom i izgonom mladih diktaturom ove vlasti, ne može ostati miran i pasivan. Pojavi se bol u stomaku od bijesa kad pomisli na hedonizam, aroganciju i nerad vodećih političkih struktura. Kao nikada do sada u Hrvatskoj eskalira nasilje svih vrsta zbog nepravde koju proizvodi vlast na svim poljima života i rada. Dok je sve više gladne djece i staraca privilegije dužnosnika idu u nebo, a Hrvatska tone na dno, dna. Imamo najviše ministara u EU + 50 pomoćnika + bezbroj savjetnika, previše preskupih automobila s vozačima, golema primanja i privilegije za sve i svašta, zaštićenu mogućnost dužnosnika da bez kazna kradu milijune!  Kad se i dogodi zakonska kazna (guljenje krumpira!) – nitko ne konfiscira opljačkani novac. Zbog toga mora puknuti kancerozna veza politike i kriminala. Vrč je predugo išao na vodu, konačno se mora razbiti!

Uhićenje ministra Horvata samo je jedan od posljednjih čavala koji su, Plenković i njegova nesposobna svita zabili u lijes Hrvatske. Spomenuti nastup premijera na TV nakon uhićenja Horvata bila je repriza njegove bahate i uvredljive sheme na pitanja novinara. Najprije idu “postignuća” vlade i njega osobno koja nemaju nikakvu vezu s pitanjem, a zatim oštar i bezobrazan napad na novinara što nešto pita. Odgovora na pitanje redovito nema. Plenković je i ovaj puta najprije naglasio “postignuća” (zapravo, sramotu!) o prolongiranju sredstava EU dodijeljenu Hrvatskoj za obnovu od potresa te “velikodušnu” potporu vlade (našeg novca!) u suzbijanju šteta od inflacije. A, zatim je nastupio onaj “slatki” napad na Horvatovo uhićenje. Pljačka za koju se tereti taj ministar je po premijeru minorna. On ne zna ono što znaju u vrtiću – da je krađa od 10 kuna, kao i krađa milijuna – krađa! Osim toga direktno je optužio sve stvarne i fiktivne sile koje su pritvorile nevinog Horvata. Kao nitko do sada u političkom životu Europe, oštro je napao i vrijeđao Pravosuđe te spomenuo harangu i hajku svih onih koji bez razloga napadaju njegove ministre.

Golemo oholo JA

U Plenkovićevoj deluziji, ne postoji pravda, nepravda ili uvreda – postoji samo jedno golemo, oholo JA! Svi ostali Hrvati su samo stado mentalno zaostale stoke sitnog zuba. Glupi smo, ne razumijemo! Po premijeru ne zaslužujemo prijevremene izbore iako je promjena vlasti i progon kriminala iz Hrvatske imperativ našeg opstanka. U svakoj uređenoj državi ostavka vlade bila bi logičan slijed, jer ostanak Plenkovićeve vlade može donijeti samo brži pad, stampedo mladih iz Hrvatske, nova uhićenja ministara i velike mase dužnosnika.

Nije dovoljno da dužnosnici daju ostavke ili da se povuku s položaja (nakon toga je uvijek slijedilo još bolje plaćeno novo mjesto!) – nego kazneni progon i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Pandemija korona virusa, energetska kriza, inflacija i prijetnje ratom razdiru Europu – ali prosječnom se Hrvatu sve to čini bajkovitim godišnjim odmorom u odnosu na našu tmurnu svakodnevicu.

Anno Domini MMXXII. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. KOSTUR
    #1 KOSTUR 26 veljače, 2022, 18:33

    Naš Putin je sa svojim “Mogu što hoću” uspio dovesti Hrvatsku na sva zadnja mjesta u EU. Sa svojim retardiranim stadom (220.000) pokupit će zadnje mrvice s naših stolova i IDEMO U IRSKU, ŠVEDSKU, UKRAJINU… bilo gdje samo što dalje!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code