RADOVIĆ: NADOGRADNJA JAKOVČIĆEVE ZLOČINAČKE SHEME NA BRAČU

RADOVIĆ: NADOGRADNJA JAKOVČIĆEVE ZLOČINAČKE SHEME NA BRAČU

1. srpnja, 2019.

 

Kad mačka spava – miševi kolo vode! Čini se da je tako i u HDZ-u. Šefu se spava, a HDZ-ejci grabe, grabe – sa strašću i žarom iz devedesetih godina. S pospanim izrazom lica Prvi HDZ-ejac i ujedno naš premijer Plenković, uvjerava nas da je sve OK; da su mercedesi po dvorištima i vile koje niču po našem obalnom pojasu – plod mukotrpnog rada zaslužnih dužnosnika Lijepe naše. U taj pošteni i zaštićeni klan ulaze i drugi, na primjer Ramljak sa svojom strvinarskom grupom Borg te bogati dečki iz Uljanika i mnoštvo pritajenih, prebogatih tajkuna…

Premijerovo odbijanje da sve laži koje kruže svekolikim hrvatskim pukom o Gabrijeli, Nadi Murganić, Goranu i Zdravku Mariću, Tolušiću, Kuščeviću, Krstičeviću, Paviću…, ne treba slušati, a još manje sankcionirati nekim suspenzijama ili ostavkama – dobar je i pošten potez. Svi ti dobri ljudi zaista ne zaslužuju ni otkaz ni bilo kakav ukor za političku odgovornost. Ponajmanje zaslužuju smiješne kazne Povjerenstva o odlučivanju sukoba interesa. Oni zaslužuju nešto drugo!

Drugo

U svim demokratskim državama, ali i u jednoj Putinovoj Rusiji, Lukašenkovoj Bjelorusiji pa i u južnoameričkim banana republikama, svi navedeni zaslužuju – istražni postupak! I, dakako, prije svega, upit o porijeklu imovine! No, i tu je naš premijer Plenković u pravu. On, na svoju veliku žalost, nema nikakve mogućnosti da svoje ministre otjera u Remetinec, pa čak ni da uputi kakvu kaznenu prijavu DORH-u, jer nema pravnog temelja. Još davne 1990. godine na prvom višestranačkom Saboru – stvaratelji Hrvatske ukinuli su Zakon o porijeklu imovine i otvorili – zlatom popločani put u pakao korupcije kriminala i opće nepravde.

29 godina kasnije, premijer ne smije nikoga upitati: „Odakle ti, suradniče moj, tri vile, jahta i debeli bankovni račun? Pa to ne možeš zaraditi s jadnom ministarskom plaćicom ni za 200 godina”. Vjerojatno premijer žali (ha!) što je njegova vlada – predložila Hrvatskom saboru DA ODBIJE aktualni prijedlog Zakona o porijeklu imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine. Drugim riječima – nastavi Bando lopovska s pljačkom! Neće ti pasti ni dlaka s glave! Ni Vlada RH, ni Hrvatski sabor, a najmanje DORH i sudovi – ne mogu ti ništa!!!

Zoran Milanović je jednom rekao da je Hrvatska „slučajna država” i gadno se prevario. Nije slučajna – vrlo precizno i smišljeno je stvaran genijalni projekt – kako bez dinara ili kune isisati sve što vrijedi u Lijepoj našoj. Do gole kosti! I napuniti osobne bankovne račune u svjetskim poreznim oazama.

Istra, Brač, Jadran

Interesantno je da premijer i kompletan politički lobi, zajedno s DORH-om, USKOK-om i policijom ne znaju da spomenute tri vile (jedna je tek u gradnji) – nisu nikakva novost. Model je poznat kao „istarska zločinačka urbanistička shema”. Jednostavno je – jeftina, nevrijedna pustopoljina ili šuma, zaštićeni obalni pojas ili pomorsko dobro – pretvori se u građevinsko zemljište! Autor te sheme veliki je istarski knez, Nino Jakovčić. Počelo je s parkom prirode Brijunskim priobaljem. Zaštićeno područje uz djevičansku obalu preko puta Brijuna – Banda lopovska pretvorila je građevinsko (turističko) područje. Urbanističku promjenu namjene potpisao je Damir Kajin uz blagoslov svoga predsjednika IDS-a, Jakovčića. Milijun kvadrata prije te (dogovorene!) promjene namjene kupljen je po cca 6 eura po kvadratu – a vrijednost je preko noći porasla na 200 eura po kvadratnom metru obale na kojoj se može graditi. Zarada, sitnica – 194 milijuna eura! Hm, provizija…??? Nemoguće (!), IDS je poštena stranka kao i HDZ.

Načelnici, gradonačelnici i IDS-ovi aktivisti „ogrebli” su milijune s kamenite i šumovite istarske obale (pa i „stranac”, Nadan Vidošević!). Istarska zločinačka urbanistička shema prelila se i dalje.

Aktualna je nadgradnja spomenute Jakovčićeve sheme. Događa se danas na otoku Braču. Na pustopoljini koja nije građevinska zona izmisli se nepostojeći „gospodarski objekt” i za nešto „crnih” kuna ucrta se kao postojeće stanje. Dimenzija – po volji, na primjer 10×12 metara ili više! Slijedi još malo „crnih” kuna i legalizira se nepostojeća građevina. Zatim se to „ništa” virtualno sruši i izda se građevinska dozvola za jednu, dvije, tri ili više vila. S bazenima, dakako! I za „crne” kune, dakako!

Budimo tolerantni i recimo: „Pa što!. Svi gore navedeni ministri, naši su – pa ćemo im oprostiti!”. Mercedesi i vile pa i kakva zarada sa strane nisu nekakav zločin, kad to usporedimo s milijardskim krađama i pljačkama u Agrokoru i Uljaniku koje se događaju u ovom mandatu vlade RH. S poslom od pola milijarde dolara, nabavom bojnih zrakoplova (također u ovom mandatu!) imali smo sreću. Propao je i prastare izraelske letjelice nisu kupljene. Štetu nismo imali mi, građani, ali „neki” su plakali. U vrijeme kupovanja stvorena je nova firma (Planet IX.) koja je trebala imati milijardsku dobit (monopol) za održavanje tih trulih bojnih zrakoplova. Sumnjama u nezakonitost ili u neku mućku – nema mjesta, ali sumnje ipak postoje.

Najmanje kriva od svih ministara je ministrica Nada Murganić. Ali, kriva je! Ona je donijela u jedan zagrebački privatni katolički dječji vrtić djeci paketiće, koje je Europska unija namijenila najsiromašnijoj djeci u Hrvatskoj. Na svakom paketiću je pisalo – najpotrebitijima, a djeca iz tog privatnog vrtića zaista nisu ni malo potrebita! Netko će reći – pa to zaista nije ništa! Ali, ministrica je ukrala te paketiće iz Fonda za najpotrebitiju djecu. Oduzela je tuđe paketiće drugome i poklonila ih kome je htjela. Plenković se smije, ali Kazneni zakon Republike Hrvatske to drukčije sankcionira:

članak 228., stavak 1.) (NN 56/15, 61/18):

(1) Tko tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. 

Koliko bi tek desetljeća zatvora trebali dobiti naši prebogati tajkuni koji su okrali i opljačkali Domovinu?

Mislav

Temeljno je pitanje – dokle ćemo tolerirati evidentnu nepravdu takozvane političke elite? Dokle može ići naša vlast, a da svi ne pobjegnemo iz ovog Apsurdistana, kako neki zovu Hrvatsku. Svi; starci, bolesnici i djeca – jer su oni zdravi, jaki i pametni već pobjegli! Sve je teže podnositi posprdne osmijehe te „elite” i suludu priču o tome da je sve OK! Dok Kolinda šakom i kapom dijeli medalje i lente, još uvijek nas uvjeravaju – da plovimo prema statusu „najbogatije zemlje na svijetu…”. Valjda ćemo ploviti vječno, sve dok nas ne razbije kakav asteroid.

Zbog toga nije čudno što predsjedničkom kandidatu, Mislavu Kolakušiću raste rejting. On nudi jednostavno rješenje; ODUZETI NEZAKONITO STEČENU IMOVINU. Naš premijer, ma tko to sutra bio – morat će samo upitati zločince, pljačkaše: „Odakle ti to? Gdje si to drpio?”. I oduzeti, konfiscirati milijune i milijarde, vratiti dignitet posrnule, istrunule, bolesne Hrvatske.

Mnogo je ružnih vijesti, ali jedna vijest raduje. Ne toliko, što je ministrica Pejčinović Burić dobila dobro plaćeno mjesto u inozemstvu, nego zato što ćemo plaćati jedno ministarstvo manje. Umjesto 20 ministara plus premijer, što je najveći broj ministara u EU, nadajmo se da ćemo imati 19 – još uvijek najveću vladu u EU. Valjda premijer neće popunjavati i tako nepotrebno preveliku vladu, prenatrpanu ministrima u jednoj od najmanjih i najsiromašnijih država EU. Posebice, ne po ustaljenom sustavu; „po babu, stričevima ili po Šeksu…”.

Na kraju treba reći da nam nisu krivi; Kolinda, Plenković, vlada RH, Hrvatski sabor ni par stotina tisuća njihovih uhljeba i parazita. Oni žive visoko u oblacima bogatstva i glamura po sistemu „mogu što hoću”! Krivi smo mi, polumrtvi zombiji, priglupi, zatucani svekoliki hrvatski puk. Alzheimer se uvukao u hrvatski mozak. Zaboravili smo da je otpor na nepravdu – dužnost!

Otac Domovine nazvao nas je stokom sitnog zuba – jer to zaista jesmo!

Anno Domini MMXIX. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 1 srpnja, 2019, 20:51

    dakle, skrenuł bih dobronamjerno pozornost na činjenicu da dativ/datnik u hrvatskom jeziku navieke je dokončavał na “-u”, a ne kakoti u srbiji i okolici na “-e”. znači, “komu” uz riedke iznimke (kada je sāmoglasnik “e” prije -m-, dotično “njemu”, “svemu”, i tako dalje), a ne “kome”. dalje, po svemu sudeć u pobalkanjenoj hrvatskoj zadnjih dvadesetak godin jedino su kurve poštene, dočim slučajnost zaisto slučajna. kada je sustav u srži udbaško-petokolonaški i podmitljiv, ter kada su izbori redovito lažirani i namještani, od trenutačnoga razsula može nastati sāmo većji razsap. nikakovo pročišćenje na bolje hrvati u sljedećih desetljećih ne trëbaju očekivati, nego će se nasuproti tomu izseljavanje radnosposobnoga, visokostrukovnoga/stručnoga i visokoobrazovanoga mladoga ljudstva iz hrvatske jedino pospješiti.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code