RADOVIĆ: HDZ KARTEL

RADOVIĆ: HDZ KARTEL

31. kolovoza, 2022.

 

Piše: Saša Radović

Za one koji ne znaju, karteli su oblik sporazumnog udruživanja organizacija, na primjer, HDZ-a i Judinih žetončića, koje time (udruživanjem u kartel) postaju monopol. Dakako, žetončići imaju samo funkciju dizanja ruku kad treba i za to su masno plaćeni s debelim privilegijama. Neka druga prava ili obveze nemaju. Zbog toga je biti žetončić, san svakog mladog Hrvata, Srbina, Roma, Albanca, Mađara, Čeha, Slovaka… Ne mora brinuti da će kao veliki broj Hrvata kupiti zadnje mrvice sa stola i drhtati u hladnim sobama.

Smrzavanje i gladovanje

Uz strah da ćemo se ove zime smrzavati i gladovati, kartel HDZ-a nam je pripremio još jednu svoju uobičajenu priču o korupciji i kriminalu. Drpili su nam opet milijardicu i više! No, ovaj puta afera ”INA” nije samo pljačka – nego po mišljenju mnogih i veleizdaja. Ovakvu krađu ne bi planirao ni jedan srednjoškolac pa dio javnosti smatra da je ova naivna i otvorena pa i primitivna krađa, bila moguća samo uz namjerno zatvaranje očiju vrha hrvatske vlasti. Nema smisla pitati – zašto? ZNA SE! Da je u pitanju pojava veleizdaja u našoj Domovini, čuju se i glasovi da bi za ovakve slučajeve trebalo uvesti u Kazneni zakon i doživotnu robiju. Kao dragovoljac i časnik Domovinskog rata, odmah dižem ruku za takvu kaznu. Vjerujem da bi me mnogi moji suborci slijedili.

Članovi kartela, moćni hadezejci, pljačkaši, imali su nekoliko varijanata – ili plijen od milijardu i više kuna gurnuti na svoje privatne račune ili – po staroj uobičajenoj shemi milijardu i 40 milijuna kuna zatvoriti u tajni trezor HDZ-ovih crnih fondova. Postoji i treća varijanta. S obzirom na to da smo vrlo glup narod, možda nas blagoglagoljivi premijer Plenković uvjeri da su te kune namijenjene umirovljenicima da se griju i pojedu nešto ove zime.

No, šef svih šefova u kartelu HDZ-a, Plenković i njegov ministar gospodarstva, Davor Filipović, koji je bio član nadzornog odbora INA-e u vrijeme pljačke – nemaju pojma što se događalo i što se događa u jednom od temelja našeg gospodarstva. Nemaju vremena, čekaju ih silne proslave ovog ili onog državnog praznika ili slavlja zaštitnika svakog grada i sela u Hrvatskoj. Tu su još i posjeti grobljima te razne komemoracije, a slave se i srednjevjekovne pobjede nad Turcima, Tatarima ili ostalim divljim hordama… U tako pretjeranom broju ”kruha i igara“ – na igre se neodgovorno bacaju milijuni, a na kruh – ništa!

Krenule su i milijarde

Poznati portal topten.org je po velikoj anketi u cijelom svijetu tražio gdje žive najgluplji ljudi. Hrvatska, najsiromašnija je i najzaostalija u EU, ali u svijetu postoji nešto gdje smo PRVACI. Najgluplji smo narod, kako tvrdi topten.org. Zauzeli smo prvo mjesto na ljestvici gluposti. Jedan komentar je znakovit; „Hrvati su najgluplji, jer ponovno i ponovno biraju stranku HDZ koja ih je uvijek pa i danas krala i pljačkala.“

Čak je i Vrhovni sud u Hrvatskoj potvrdio osudu HDZ-u za kaznena djela pljačke i korupcije, ali glupi Hrvati i dalje ponizno se klanjaju toj zločinačkoj zajednici, ujedinjenoj u kartel sa žetončićima.

Devedesetih godina bili smo priglupo domoljubni i dopuštali smo našim Hrvatima da „malo kradu“, jer smo se nadali da će to prestati, da će Hrvatska postati poštena država. Gadno smo se prevarili. U tri desetljeća pljačka nije prestala nego se ustostručila. Najprije se pljačkalo i tisućama i stotinama tisuća, no krenuli su milijuni, stotine milijuna i danas konačno – milijarde. Paralelno sa surovom stvarnošću da nam starci umiru u siromaštvu, katastrofalnom zdravstvu, u gladi i u hladnim sobama – suprug svojevremeno posrnule ministrice Dalić ima plaću od 130.000 kuna mjesečno, a jedan umirovljenik je nedavno na svom računu skupio čak 500.000.000 kuna. Sjetite se samo grupe Borg gdje je maca popapala puno eura ili silnog brda nadzornih odbora gdje su bačeni milijuni ili milijarde u džepove članova kartela. Sjetite se i stotina afera koje su donijele generacijama kartela raskošan i lagodan život.

Umjesto da se lopovima odmah konfiscira nezakonito stečena imovina, vode se sudski procesi godinama i desetljećima. Navodno je dio takve nezakonito stečene imovine blokiran – ali ostaje sumnja u javnosti da će ipak ostati osuđenima. Postoji i sumnja da će kartel HDZ-a godinama „grickati“ ta blokirana sredstva pa neće ostati ništa! Kao što nije ostalo ni od Hrvatske (osim zadnjih mjesta).

Banda lopovska nema ni malo empatije prema svom narodu i granica između pravde i zločina odavno je izbrisana. HDZ-ovoj vlasti sasvim je normalno da dio milijarda iz mega afera (Agrokor, Vjetrenjače, Uljanik, INA…) i stotina malih milijunskih, završi na privatnim računima u poreznim oazama ili u zidovima vila i bazena. Vrh vlasti „pojma nema“ što se događa u stvarnosti.

Nova milijardska afera u INA-i (ili veleizdaja!), prvi puta je izazvala nešto više buke (bolje je reći; šaputanja) nego prije. Razloge se može tražiti u korona virusu, Ukrajini, zaostajanju u svemu, siromaštvu, stalnoj nepravdi, no temelj te pasivne i naivne pobune, galopirajuća je inflacija i prvi puta stvarni strah za goli život, za egzistenciju sutra. Svaki misleći Hrvat zna da je broj radnika i stručnjaka panično bježi, a Banda lopovska, s uhljebima i parazitima – raste sve više. Kad svijeća dogori do kraja i zadnji autobus naših radnika i stručnjaka prijeđe granicu, Hrvati će nestati s ovih prostora. Starci i bolesnici će pomrijeti, a Banda lopovska s torbama punim kuna, lipa i eura, preživjet će u svojim vilama, ovdje ili negdje drugdje!

Dokle će naša glupa Hrvatska trpjeti svoj bogati, truli i zločinački kartel?

Anno Domini MMXXII.  T                                                      

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code