RADNICI RIZ-a TVRDE DA PEJNOVIĆ LAŽE

RADNICI RIZ-a TVRDE DA PEJNOVIĆ LAŽE

23. prosinca, 2014.

620 400 1389968292IMG 8111

Jadranka Kosor i Mladen Bajić predloženi za svjedoke

Napisao: Darko Petričić

Fotografija:www.saundset.hr

Predstojnik agencije DUUDI g. Mladen Pejnović je 15. prosinca 2014. u  TV emisijama Pressing (TV N1)Poslovna zona (HRT),u razmaku od svega sat vremena, svojim neutemeljenim izjavama obmanuo javnost iznoseći svoje osobne stavove u pogledu RIZ-a, koji su potpuno suprotni nepobitnim činjenicama koje su pohranjene u dokumentaciji državnih institucija. Na taj način, Mladen Pejnović se osvetio RIZ-ovim prosvjednicima i braniteljima koji su prethodno pred Saborom RH tražili njegovu smjenu i ukidanje agencija CERP-a i DUUDI-ja, tvrde u RIZ-u.

Izneseni Pejnovićevi stavovi mogu se sažeto svesti na sljedeće tvrdnje:

–          da je Država dokapitalizirala RIZ svojim novcem;

–          da radnici RIZ-a ne mogu ostvariti pravo na dionice jer bi to bila treća privatizacija u RIZ-u;

–          i na kraju se pita: što bi na to reklo 3 milijuna građana koji nisu imali priliku stjecati dionice.

OTETA IMOVINA

Takvim tvrdnjama i stavovima grubo se obmanjuje javnost, a Pejnović namjerno ignorira sve dostupne i arhivirane dokumente u institucijama koje su provodile pretvorbu i privatizaciju RIZ-a.

RIZ-ove činjenice koje demantiraju M. Pejnovića su sljedeće:  

 1.       Republika Hrvatska je potpisala međudržavni ugovor na engleskom jeziku pod nazivom RESOLUTION No. 25 kojim se obvezala 17.042.167,66 USD, odnosno 108 milijuna kuna nakon doznake iz Amerike na račun Ministarstva financija RH, odmah prenijeti na devizni račun RIZ-a. Tu obavezu prema RIZ-u Ministarstvo financija je izvršilo nakon punih pet godina i tri mjeseca vraćajući  RIZ-u samo 88 milijuna kuna nakon što je u proračunu za 2008. g. u proračunskoj predstavci osiguran novac jer je novac nakon doznake iz Amerike isti dan bio potrošen.
 2.       U daljnjem postupku uslijedilo je i Rješenje Hrvatskog fonda za privatizaciju o obnovi pretvorbe već privatiziranog društva RIZ sukladno nalogu tadašnje Vlade RH i  sukladno ranije javno objavljenom zaključku te iste Vlade kako se ima postupati nakon što je ukinut Zakon o pretvorbi bivših društvenih poduzeća u RH.
 3.       Za sve slučajeve povrata otete imovine nakon 15 i više godina važio je isti postupak da se dionice privremeno izdaju u korist Hrvatskog fonda za privatizaciju koji ih ne može prodavati ili ustupati trećim.  Dakle, za sve slučajeve povrata otete imovine nakon 15 i više godina važila je ista odluka da se dionice privremeno izdate u korist HFP-a imaju vratiti društvima za jednu kunu kad predlože program ESOP-a ili nađu strateškog partnera! Radilo se o zaključku ranije  Vlade RH koji je objavljen u domaćim medijima.

U svim slučajevima, odluke prethodne Vlade RH poštivane su,  jedino je u slučaju RIZ-a administracija Hrvatskog fonda za privatizaciju, kasnije administracija AUDIO-a i DUUDI-ja uzela sebi diskrecijsko pravo da uskrati prijenos dionica RIZ-u. Tada nije bilo ni najmanje zakonske osnove da to učini, kao što ni danas ne postoji zakonska osnova da agencija CERP nasilno drži  dionice RIZ-a.

MLADEN BAJIĆ I JADRANKA KOSOR KAO SVJEDOCI

Od  predstojnika Pejnovića RIZ-ovci traže:

 1.       Povlačenje i ograđivanje, zbog neinformiranosti, od svojih netočnih izjava objavljenih u medijima, kako u RIZ-u ne bi bili prisiljeni sudskom tužbom tražiti ispravak i nadoknadu štete.
 2.       Podnošenje neopozive ostavke kako Pejnović više ne bi nanosio štetu RIZ-u i preostaloj državnoj imovini s kojom upravlja preko DUUDI-ja.

Prilikom pokretanja tužbe, kao svjedoke RIZ-ovci planiraju pozvati: dva bivša ravnatelja HFP-a – g. Grgu Ivezića i g. Vedrana  Duvnjaka; bivšeg glavnog državnog odvjetnika RH – g. Mladena Bajića, bivšu potpredsjednicu Vlade RH – Jadranku Kosor, koja je u ime tadašnje Vlade RH potpisala odluke o povratu dionica Varteksu i drugima za jednu kunu, tadašnju Upravu Varteksa iz Varaždina, bivše zaposlenike HFP-a i današnjeg CERP-a. Tražit će svjedočenje gospođe Jadranke Čengije Šarić, glavne savjetnice ravnatelja CERP-a,  koja je na sastanku kod predsjednika RH, g. Ivi Josipoviću izjavila da nema nikakve pravne razlike između slučaja Varteksa i RIZ-a, ali da su oni tada HFP-u uzeli sebi „diskrecijsko“ pravo da RIZ-u uskrate dionice!

Ovo nije prvi put da g. Pejnović iznosi neistine u medijima, ali nismo pokretali tužbe misleći da to čini u neznanju. Kao direktor RIZ-a, od prije godinu dana imam obavezu da prekinem daljnji prijepor društva RIZ i radnika RIZ-a s cijenjenim predstojnikom Mladenom Pejnovićem jer to šteti ugledu Vlade RH, državnim institucijama, RIZ-u, a posebno i  samom gospodinu Pejnoviću. Imam jedini cilj da se  mladim stručnjacima RIZ-a osigura normalan rad i nastup na svjetskom tržištu, gdje se ravnopravno takmiče sa svojim vršnjacima i konkurentima iz Amerike, Japana i Europe, kako bi bili bolji od njih i kako bi pridonosili napretku svoje Domovine.

Ne sumnjamo da će sadašnja Vlada RH na čelu s premijerom Milanovićem ovaj put prepoznati potencijal RIZ-a i slijediti odluke svojih dvaju ministarstava, nadaju se u RIZ-u. T

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Pjer
  #1 Pjer 2 siječnja, 2015, 11:37

  Petričiću, vidim da radiš a meni kažeš da si bez posla. Kad ćeš mi vratiti mojih 3.000 EUR-a? Valjda ovaj portal dobro plaća kad ti tu pišeš. A jesu li ovi iz RIZ-a malo podmazali za iskazivanje medijske pažnje? Moj broj imaš pa me se sjeti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pudlica
  #2 pudlica 28 prosinca, 2014, 17:13

  ovaj je već na listi za bajbukanu samo još ne znaju kamo će s njegovom bijelom pudlicom a mogao bi povući za sobom i maestra čačića!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 27 prosinca, 2014, 00:19

  >>>>ŽIDOVE ANDRIJA HEBRANG>>>>osobno da jesam doživeo to da mi netko likvidira oca nebih mogao sa istima surađivati niti 2 / dva / sata a kamo li punih 20/ dvadeset / godina….Židove ,Davidiova zvezdo Andrija Hebrang….jajxa opersanih u Švicarskoj, .lažove sebe samoga….onoga tko bi eventualno likvidirao oca mojega kako su tvojega likviirali osobno bih prepolovio i rasčetvorio nekoliko puta ispraznivši u istu kreaturi 10.000 metaka onih kojima se puni okvir automatske puške THOMPSON…ŽIDOVE ANDRIJA HEBRANG pestani dakle ciljano protiv ove legalno izabrane vlasti javnost opterećivati kostima oca svojega ma tko jebxe i njega i tebe…goxni se u IZRAEL ako ti Hrvatska ne štima….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 27 prosinca, 2014, 00:10

  >>>>Židove Andrija Hebrang sin oca likvidiranoga Andrije>>>>vrlo dobro znaš tko je tebi likvidirao oca , kako i nebi kada ja i mnogi to znamo.i pitam tebe javno ovdje i sada kako si i na koji način mogao surađivati preko 20 godinai to kao stranački kolega sa Franjom Tuđmanom,Josipom Boljkovcem i Josipom Manolićem kada si čitavo vrijeme znao da su ti oni bili nalogodavci i likvidatori oca tvojega.Sada nakon smrti Boljkovca ti blamiraš svekoliku javnost putem ovoga portala tražeći kosti oca svojega za koje vrlo dobro zaš gdje su>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 27 prosinca, 2014, 00:02

  >>>>židove Hebrangu i jel ti koje JAXJE ostalo čitavo i jel ćeš u SWISS ići na skijanje ili operisati tvoje jedino preostalo MUDO ŽIDOVSKO obeleženo davidovom zvezdom…sram te bilo toga što si kao ŽIDOV ponizio kompletno hrvatsko zdravstvo kojem si bio na čelu a iz razloga što si dodvoravajući se polupismenome selaku Tuđmanu PLJUNUO na kosti oca svojega i sada se praviš ĐEK pa kosti oca svojega javno tražiš putem ovoga portala ne objasnivši javnosti zašto za života nisi priupitao Josipa Bolkovca koji ti je Staroga upucao i to rafalnom paljbom po nalogu tvojega idola Franje Tuđmana…odi Andre u Hrvtatko ,ne i žćidovsko Zagorje …interesiraj se ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 26 prosinca, 2014, 23:50

  >>>>na način kako je raskrinkan SDB djelatnik Gojko ŠUŠAK te su ga promptno radioaktivno ozračili ,njega i kmeta zagorskoga Franceka kojega je špijunčina ŠUŠAK pod Ustaškom krinkom uspio kupiti sa nekoliko Kanadskih dollara jer ipak Francek je u vrijeme posjete Kanadi vozio socijalističku ŠKODU koja nikako nije njemu odgovarala u smislu toga jer je živio sa srpskim unucima u nacionaliziranoj vili koja je oduzeta židovima na koje je kao svoje zemljake pljunuo i sin Andrija likvidiranoga Andrije….Pljune Andre na kosti oca Andre poradi ministarske pozicije u Francekovoj KOS tvorevini R Hr ..HAHAHAHA CRKNI Hbrang, sram te bilo oca svojega.,,..,.čekao si da Boljkovac odapne pa sada nas pitaš gdje su ti kosti izdajice oca tvojega MMMMMAAAAARRRRŠŠŠŠŠ UPM ŽIDOVSKU POKVARENU….!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 26 prosinca, 2014, 23:38

  >>>.također u tome smislu svima vama dotepencima u Zagreb poručiti je da vam trajno i zauvijek neće proći i prolaziti kamenjarski sistemi vašega porijekla a koji jesu u smislu “”PODAJ MAJKO””….to može prolaziti u jednome kratkome vremenu no prije ili poslije a po osnovi vašega primitivnoga , kamenjarskoga porijekla završiti ćete tri puta gore nego li ZMAJ OD KAMENITIH VRATA…..PIH hercegovca zmaja od Zagreba —-HAHAHAHA…Život je POKER a hercegovačko varanje po istemu PODAJ MAJKO uvijek i svugdje bilo je naposlijetku raskrinkano i kažnjeno …..

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 26 prosinca, 2014, 23:01

  JAVNA OBJAVA SVMA ONIMA KOJI SE SA RIZom zajexbavaju a koji o istoj firmi neznaju ništa …..osim što im je ista BANKOMAT….nemojte se zajebavati sa rizovcima osim ako ne želite da vas zadesi sudbina pokojnoga lopova i prevaranta Antuna Bilića pokojnog direktora RIZ-INFOTEHNA sa sjedištem u Dukljaninovoj 3 Zagreb…..kojemu su usred bijela dana ispraznili stan u potpunosti te ga potom,nakon prijevarne pretvorbe, crnom magijom u rekordnome roku poslali 2/ DVA /metra ispod zemlje…..TAJKUNI OSTAVITE SE Riz.a…..najebaxti ćete poput Antuna Bilića………odite i upalite mu CRNU SOTONSKU svijeću na grobu LOPOVSKOME,MAJMUNSKOME I PROKLETA MU JE POTOMČAD U NAREDNIH 9 KOLJENA…..kako njemu tako i vama i ne spasi vas coprnjica VERA ČUDINA….maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaršššššššššššššš

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Jurica Miletic
  #9 Jurica Miletic 24 prosinca, 2014, 14:15

  Jaka dva svjedoka?

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Solo
  #10 Solo 24 prosinca, 2014, 13:13

  [quote name=”Pajo”]Šteta da u Zagrebu više nema gostione pod nazivom “Lažni svjedok”..[/quote]

  Uvijek ima takvih gostiona 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Pajo
  #11 Pajo 23 prosinca, 2014, 17:23

  Šteta da u Zagrebu više nema gostione pod nazivom “Lažni svjedok”..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code