RADIM PO ZAKONU I PROŽIVLJAVAM MOBING

RADIM PO ZAKONU I PROŽIVLJAVAM MOBING

3. ožujka, 2013.

 

article home 1317025915BIROKRACIJA

Otvoreno pismo upravnog referenta Ante Barabe iz Novigrada

Piše: Ante Baraba

Poštovani,

Sredinom prosinca prošle godine od Ministarstva uprave dobio sam dopis da dam više pokazatelja kako bi se po istoj prijavi zajedno s drugim tijelima državne uprave moglo postupiti, u prvom redu poreznom upravom i državnim inspektoratom, potpisan po mom sjećanju od gospođe N. Budimir, ali nisam u to siguran sto posto, no to nije ni važno. Izgubio sam nešto osobnih stvari (karticu tekućeg i žiro računa, bratovu potvrdu radi izdavanja osobne iskaznice te neku dokumentaciju od sinova, a među inim i taj dopis) pa baš u cijelosti nemam zapamćeno što se sve tražilo.         

SLUČAJ opisan pod „A“

Do početka lipnja 1996. godine, kada je sadašnje tijelo državne uprave bilo u nadležnosti županija, na poslovima oblasti podoodsjeka za obnovu, predmeti te materije nisu bili vođeni preko Pisarnice toga tijela, tako da su se predmeti vodili po nekakvim bilježnicama šp općinama i gradovima, a tako se primala i sva ostala pošta, a ne samo zahtjevi. To me začudilo i bio sam naručio propisne obrasce i to u količini većoj za trideset puta da se sve popiše i da se sve protokolarno zavede, nažalost od toga nije bilo ništa, samo sam uspio da sva buduća korespondencija ide preko Pisarnice ureda. Komu i čemu je ovakav rad služio možemo se samo zapitati, znam da sam došao u sukob s čelnicima Ureda ( predstojnikom pododsjeka Z. Tikulin, pročelnikom odsjeka S, Benkovićem, pročelnikom ureda Ivom Gregov i  s županom  Š. Prtenjačom).

SLUČAJ „B“

Predmet se odnosi na donošenje odluke koja zamjenjuje odluku davatelja stana o davanju stana na korištenje po zahtjevu Josipa Šužberić. Bilo mi je sumnjivo što niti supruga nositelja nije bila upisana kao član domaćinstva, a bio upisan različitim slovima tek rođeni  unuk Josip Šužberić pa sam krenuo u širi dokazni postupak, a čelnik tijela gosp. Gregov tražio je pozitivno rješenje, donio sam negativno da bi nakon što sam doslovno potjeran u Ispostavu u Benkovcu, nezakonito primljena osoba za pročelnicu Mirjana Jurin potom donijela pozitivno rješenje, u prijavi navedena pod osobom „2“. Nije imala uvjete ni za prijam u državnu službu, a kamo li za pročelnicu, no gosp. Ivo Gregov to je elegantno ustoličio na  rukovodeće mjesto kao i niz drugih osoba pa tako i Jelenu Škifić koja je potpisala građevinsku dozvolu za Euroherc, ili pak Nadicu Milovac, sada Javnu bilježnicu i vjerujem još neke osobe, posebice u sektoru graditeljstva gdje se broj zaposlenika udvostručio, pa sam  uvjeren da su postojala dva akta o sistematizaciji tj. Pravilniku o ustroju i nazivima radnih mjesta, jedan za potrebe „ Ureda“,  a drugi u nadležnom ministarstvu, tada u Ministarstvu pravosuđa i uprave ( nadam se da će biti savjesih ministara kao ministar unutarnjih poslova Ostojić i pregledati dosjee službenika te reći „Bobu bob, popu pop)“.

Inače u sektoru prostornog uređenja i graditeljstva je bilo jako puno brljotina jer su referenti po nalogu čelnika primjenjivali plan koji odgovara stranci, pa su tako za dnevnopolitičke i druge interese različito primjenjivali GUP-an, OPP-an, posebni DP-an ili neki drugi kako komu paše, i ovo što se sada dešava u Zadru s tzv. Galićevim stanovima jest rezultat takova rada. Iz ovog sektora premješten sam kao nepodoban, nekooperativan i tvrdoglav (to su epiteti mog Predstojnika Ive Gregov za mene) u Benkovac, i to s radnog mjesta savjetnika na mjesto samostalnog upravnog referenta,  a protiv nekih osoba kojima je isto on bio čelnik državnog tijela (  primjerice M.J. P. M. D. B. S. B. M. C. vode se i dandanas sudski postupci ) no on nije našao potrebitim nikada pokrenuti stegovni postupak zbog takova rada protiv tih osoba. Osoba navedena pod „3“ koja je bez minute rada u državnoj službi ili javnoj službi primljena u državnu službu na mjesto upravnog savjetnika i bez da je to aktom o sistematizaciji bilo predviđeno  jest Damir Marušić, sada čelnik vladine  agencije za plaćanje u poljoprivredi i šumarstvu.

SLUČAJ „C“

Radi se o tvrtci, ne mogu se sjetiti naziva, vlasništvo obitelji Željka Fain, sada je taj famozni objekt prodan trećoj osobi. Ovdje je zanimljivo da je osobno do mene došao tadašnji čelnik SOA-e Jonny Matek intervenirati da se mora izdati pozitivno rješenje nakon što sam izvjestio nadređene da za to nema uvjeta. Sječam se riječi da sam rekao Đoni, znam da nisi baš bio bistar student, no da si toliko prazan kao čovjek sada sam se uvjerio. Ovdje nije problem od ove treće osobe dobiti podatak o tvrtci, uostalom toga će se sjetiti i tadašnja voditeljica Ispostave u Benkovcu gđa Grozdana Franov Živković, jer sam tom čovjeku nakon što me pitao prije nekih pola godine savjetovao da ide u postupak legalizacije, a ima i upit kod Katarine Rumora u Ministarstvu obrazovanja i športa, na koji nikad nije stigao odgovor, a i neće u svezi toga predmeta.

SLUČAJ „D“

 Uz famozni pokušaj Slobodane Bojat da jednom građevnom dozvolom ishodi dozvolu za rad u dva objekta,  Zlatko Ljojić iz Benkovačkog Sela tada mi je naveo da je čuo da je uspjela objekte tako upisati na sudu, osoba navedena pod „4“ jest Ante Odžaković, vlasnik obrta Atila.

SLUČAJ „F“

Osoba navedena pod „5“ jest Radmila Vulelija, a osoba pod „6“ jest supruga njenog brata, da je sve uredio Ivo Gregov osobno mi je priznao i ispričao Krste Vulelija,  otac Radmile Vulelija, tko je kako i na koji način iz obrtnog registra skidao, brisao i unosio naknadno podatke nije mi poznato, može se utvrditi u upravi za obrt na glavnom serveru kao i sve ostale upade u aplikaciju, a vlasnik objekta u kojem se dvije sezone po nezakonito izdanoj obrtnici u Zadru radilo jest Ilko Mihaljević iz Knina.

SLUČAJ „G“

Radi se o obrtu Ružice ili Ruže Brkljača, od prvog dana radi u Biogradu, a vodi se kao da radi u Rašteviću, na isti način se lažno vodio obrt Zdenka Sarađen u Stankovcima, a radio je na području Vodica i Šibenika čini mi se, ne mogu provjeriti jer mi je oduzeta aplikacija rada obrtnog registra za vrijeme dok sam bio odsutan i to je posebna priča za proširenje prijave jer nikad nisam dobio rješenje o rasporedu na druge poslove, na koje naravno imam pravo žalbe, i sigurno iz razloga da ne mogu usporediti stanje spisa i unosa, nema sumnje da bih naišao na još primjera nezakonitog vođenja obrtnog registra.

SLUČAJ „ H“

Radi se o već spomenutom obrtu Sarađen Zdenka, i sve upućuje da je imao dva obrta ili obrt i izdvojeni pogon koji su lažno vođeni da rade na području posebne državne skrbi, saznao sam dok sam bio na bolovanju, da su bez posebnog odobrenja i moga znanja,  pristup imali Mario Klaneček, Dorijana Morožin, moja voditeljica i netko iz Ispostave u Biogradu!? Zašto je to tako mogu misliti, posebice kad sam spoznao kako su me rasporedili na druge poslove da slučajno još nešto ne spoznam sada kada sam dobio lufta u radu i krenuo postupkom usklađenja rada obrta s novim propisima.

SLUČAJ „I“

Radi se o obrtu Branimir, stočarskom obrtu vl. Branimira Lepur.

SLUČAJ „J“

Radi se o osobi Kristijan Klepac ( osoba pod „9“) na očevid, ponovni očevid po žurnom postupku,  išli su Mario Klaneček i moja voditeljica Dorjana Morožin, a sada kad ima nezakonito rješenje vjerojatno je povukao i zahtjev radi legalizacije kod tijela graditeljstva.

Osoba pod šifrom 10 jest gđa Skroće, imena se sad ne mogu sjetit, no lako se nađe u Pisarnici predmet ili kod ureda tijela graditeljstva u Benkovcu jer je isto podnijet zahtjev radi legalizacije a moj kolega Marijo Klaneček opet donosi neosnovano rješenje radi pružanja usluga smještaja u još uvijek nelegalno izgrađenom objektu. Ova obitelj Skroće obitelj ima i pogrebne usluge Breza u Zadru kod Bolnice, pa se lako utvrde ostali podaci, a osoba pod 11 jest Dušanka Skroće, a rješenje su donijele osobe za „ posebne namjene“ u Zadru iz odjela za turizam.

SLUČAJ „K“

 Osoba po šifrom „12“ jest tvrtka Sonik d.o.o. Zadar vl. Nikole Sorić iz Preka, a osoba „X“ jest Biserka Matoš.

SLUČAJ „L“

Osoba pod „13“ jest Jakov Ledenko, obrt Oskar, Benkovac, nakon pravomoćnog rješenja o prekidu postupka pretpostavljam da je opet Mario Klaneček donio pozitivno rješenje jer obrt nesmetano radi, a na samom ponovnom očevidu su bili voditeljica Dorjana Morožin i Mario Klaneček moj „kolega“ koji se tako brzo proslavlja.

Valja kazati da i ovo nije sve, u Benkovcu postoje izdvojeni pogoni koji to nisu. Ima čak tri poslovne jedinice koje na reklamama drže obavijest o izdvojenom pogonu, a ja upis nisam unio jer nitko nije ni tražio, da li je u ova dva miseca to nezakonito unijeto ne znam, radi se o tri pogona radi otkupa zlata. Postoje također i obrti koji su zatvoreni prije dvije godine i nesmetano rade u istom objektu i istim imenom, pa tako i obrt Atila vl. Ante Odžakovića. Tvrtka Sonik se proslavila i prodavaonicom u Nadinu, ovdje je isto pravomoćno rješenje o prekidu, a nesmetano rade ( mjesni odbor koji nije pravna osoba dao im zgradu bivše zadruge a stečajni upravitelj sklopio ugovor o zakupu, a zgrada nije u stečajnoj ,masi itd!? pa opet u Polači imamo pravomoćan prekid kod Duška Ražnjević i onda se pozivaju na rješenje od prije deset godina, a sadašnji objekt nema veze s onim (vidjeti moja utvrđenja u spisu). A što reći kada se radi o tvrtci koja je u 21 stoljeću držala prodavaonicu pretežito hranom s poljskim WC-om, pa je vjerojatno to suradnja s Uredom državne uprave u zadarskoj županiji na koju se poziva, Nikola Sorić njen vlasnik ujedno i vlasnik tvrtke SOMAR koja je prodala brdo tucanika bez ikakvih dozvola i odobrenja pa nikome ništa te je širok spektar ove hobotnice u više tijela, jer tko ne bi bio bogat da se ovako nesmetano posluje. Dostatno je samo reći da je nakon slučaja Prodavaonice u Rašteviću, koja isto nesmetano radi a imamo pravomoćan akt o prekidu dok se ne utvrdi valjanost akta građenja, da je Nikola Sorić po mom saznanju tj. čuvenju kazao „Ne pla

a mene Gregov nego ja njega!?. 

Također, proširujem prijavu protiv gosp. Ive Ggregov i zbog činjenice što je mene rasporedio na druge poslove i radne zadatke za koje se traži manji stupanj pravnog znanja (poljoprivreda i šumarstvo) isto izvršio, a da meni nikada to rješenje još uvijek nije dostavljeno!?.  Dapače nakon što sam pokrenuo upravnoi spor zbog slučaja Sonik u Rašteviću, protiv mene je podnio zahtjev za stegovnom mjerom zbog „zloupotrebe položaja i ovlasti „ je da sam ga zastupao, a u biti ja sam zastupao konkretan upravni predmet, a od svojih kolega u Zadru sam saznao da je kazao da će me Službenički sud kazniti novčano, a da će me on premjestiti i zakopati zauvijek jer da sam tvrdoglav budući da ne slušam što mi se usmeno nalaže i da sve ima neke više interese!?.

Nepravomoćno i jesam kažnjen s 3 puta od  1O% plaće i strašno sam se razočarao s tom odlukom Službeničkog suda, tim više što je predsjednica vijeća sutkinja kaznenog odjela Općinskog suda, pa iskreno držim da će Viši službenički sud biti savjestan i nepristran te ukinuti presudu koja je po svim elementima neosnovana i čista pravna nebuloza ( Primjerice: Zašto bi to bilo dopušteno Ivanu Jakovčiću, a ne meni  ili nekom trećem te koja je to pravna osoba „ Ante Baraba“ osim mene kao fizičke  osobe,  kada Ministarstvo graditeljstva svjesno manipulira pravnim subjektivitetom i svjesno ide protiv postavljenog zahtjeva radi provođenja upravnog nadzora donošenjem akta kojeg nitko ne traži radi rješenja prethodnog pitanja, koje se mora riješiti i po rješenju Ministarstva gospodarstva koje je drugostupanjsko tijelo u ovom predmetu, i nepravnicima je jasno da se radi o čistoj manipulaciji, mobingu, sramoćenju te zlostavljanju na poslu (koje kao što vidimo traje godinama i više jednostavno vrč ne ide na vodu), a ne o težoj povredi radne dužnosti).

                      S osobitim poštovanjem,

 Ante Baraba

Paljuv, Vile Velebita 17

23312 Novigrad T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code