PUPOVAC UVJETUJE, A OSNIVAČ SDSS-a JE GORAN HADŽIĆ

PUPOVAC UVJETUJE, A OSNIVAČ SDSS-a JE GORAN HADŽIĆ

18. rujna, 2016.

Ratni zločinac Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović 

Želimo upoznati hrvatsku javnost što se točno dogodilo dana 5. ožujka 1997. godine u Borovu: U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navodi se slijedeće: „U Borovu je na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK. Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)“

Napisao: Antun Ivanković

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je upozorio da u slučaju njihova ulaska u vladu u njoj ne može biti mjesta za Zlatka Hasanbegovića. Svih osam izabranih zastupnika nacionalnih manjina žele što prije pripremiti zajednički program s kojim bi trebali ići u pregovore s budućom vladom – rekao je Pupovac. 

Postavlja se pitanje po kojoj to logici u hrvatskoj politici ima mjesta za Pupovčevog stranačkog šefa Vojislava Stanimirovića koji pored kaznene prijave zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ratnog zločina, može bez ikakvih političkih, moralnih, etičkih i sl. dvojbi sudjelovati u hrvatskom političkom životu.

Na prijedlog Gorana Hadžića

Vojislav Stanimirović je sudjelovao vrlo aktivno kao pripadnik pričuvnog sastava tzv. JNA na dužnosti „komandata saniteta i organizator zdravstva zapadnog Srema“ 1991. godine zajedno s četnicima u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku i bio je među najekstremnijim Srbima koji su zagovarali pripojenje okupiranih hrvatskih krajeva s tzv. Republikom Srpskom. To je osoba koja je imala odgovarajuće dužnosti tijekom Domovinskoga rata, komandanta saniteta i organizatora zdravstva za Srijem, ravnatelja bolnice, gradonačelnika, sve do sudjelovanja u Vladi tzv. republike srpske krajine.

Stanimirović često ne govori istinu, kao i u intervjuu (tjedniku Novosti, 13. ožujka 2015.) povodom punoljetnosti stranke (SDSS) ponovo je lagao hrvatsku javnost vezano za njeno osnivanje: „Ako se uzme u obzir da smo osnivačku Skupštinu SDSS-a imali 5. marta 1997., možete shvatiti da smo za pripreme izbora imali manje od mjesec i pol dana. U toj tzv. fuziji Samostalne srpske stranke, čiji je predsjednik bio prof. Milorad Pupovac, i Srpske demokratske stranke, čiji sam bio predsjednik, osnovana je Samostalna demokratska srpska stranka.”

Želimo upoznati hrvatsku javnost što se točno dogodilo dana 5. ožujka 1997. godine u Borovu: U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navodi se slijedeće: „U Borovu je na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK. Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)“.

Srpsko jedinstvo

Obraćajući se tada nazočnima ratni zločinac Goran Hadžić naglasio je da se programom SDSS-a treba izboriti da za stranku glasaju i drugi narodi jer činjenica da živimo u Hrvatskoj ali želimo da tzv. Oblast bude prihvaćena u Europi. Zločinac Goran Hadžić je još tada izjavio da je “demokrata po ubeđenju” ali je zaželio da se oko SDSS okupe svi Srbi jer je trenutno najvažnije srpsko jedinstvo.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. kronicar
  #1 kronicar 21 rujna, 2016, 05:53

  Cemu sluze pametni ljudi?

  IZLAZAK IZ NAZOROVE ‘SIKARE’

  Gosp Hasanbegovic je cjelovita tj. normalna osoba – on sve shvaca i prosudjuje logicki, a ne ideoloski ni integristicki. Njegov mentalni sklop postuje sve ljude oko sebe onakve kakvi oni jesu, ali se drzi prosudbe po zdravu razumu i kaze ono sto nikog ne vrijedja.

  Hrvatskoj je potreban upravo takav covjek da obnovi opustosenu kulturu u Hrvatskoj koju su sveli na UDBaski primitivizam fanatici koji su ostali na polozajima na kojima se donose odluke, a medju njih spadaju ekipe i HDZ-a i SPD-a koje su jedni drugima prepustali iste vodjice neznanja i kulturu prostackih balkanskih svadjalica.

  K tome Zlatko Hasanbegovic je tipican hrvatski musliman u Bosni – pravi Europljanin i pravi sljedbenik obicajne islamske vjere – ptototip onima koji planiraju mjesto muslimana u europskoj stvarnosti. Hrvati vec pet stoljeca imaju iskustva a suzivotom onih koji vjeruju u Isusa sina Marijina ili na krscanski ili na muslimanski nacin.

  To je veliki razlog da budemo ponosni da smo narod koji odavno ponavlja: ‘Brat je mio koje vjere bio’. On kao takav predstavlja jednu trecinu hrvatskog pucanstva koju nije pogodila ‘bijela kuga’. Kuga odnijela one koji mu rade o casti i ugledu, zajedno sa staljinistickim europskeim orkesgtrom agenata KGB-a koji sluze jos samo za mnozenje intriga.

  Mirko Vidovic

  Vitez Reda

  Medjunarodne akademije.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code