PUČE MORAŠ NAM VJEROVATI

PUČE MORAŠ NAM VJEROVATI

25. ožujka, 2013.

 

 

slomilanovic-e1362537479115

Zato je  Milanović branio „pipl mast trast as“

Piše: Saša Radović

Hrvatska bilježi nove desetke tisuća nezaposlenih, kriminal elite, milijunske afere bivših i novih ministara, korupciju, sukob interesa, nepotizam, zapošljavanje povlaštenih…  U očekivanju kraha, neisplaćivanja plaća i mirovina, svekoliki puk utapa se u žabokrečini pesimizma i apatije. No, nekoliko TV predstava uzdrmalo je naše tamno ozračje. Počelo je s nastupom Ingrid Antičević, zatim je slijedio show Zdravka Mamića i Ruže Tomašić, a završio je premijer Milanović. Iako su ti nastupi bili heterogeni i naizgled nepovezani, imaju zajednički nazivnik. Taj zajednički nazivnik, poveznica, zabrinjavajući je čimbenik naše stvarnosti!

 ZUBI  U EMOTIVNIM GOVORIMA

Groteskni nastup naše Ingrid, „pipl, mast trast as!“ ušao je u povijest zbog nakaradnog engleskog izgovorenog tonom koji je uplašio svu djecu koja su se našla pred ekranima. Englesku predstavu Ingrid je izvela eksplozivno s namrštenim licem i pokretima ruku koje su nedvojbeno pokazivale što će se dogoditi svekolikom puku ukoliko odbije slijepo „vjerovati“ u ono što nudi ona i hrvatska vladajuća garnitura. No, njezina stravična izvedba te predstave pred EU, daleko je manje važna – nego tekst. Prijevod na hrvatski jezik jest: „Oj, puče (vokativ), moraš nam vjerovati!“ Pri tome je naša zastupnica povisila glas do plafona na onom „mast“, moraš, morate! Bezobzirnost, cinizam, sarkazam, apsurd, beskrajni bezobrazluk… Puk mora vjerovati, mi moramo vjerovati – njima! Nije dovoljno što su nas prevarili na izborima, nego nas varaju svaki dan, skoro godinu i pol dana. Umjesto svog smiješnog „pipl mast trast as“ bilo bi primjerenije da je gnjevna Ingrid glasno povikala:„Harač, rajo, harač! Harač, harač, il još gore bit će!“

Ingrid Antičević svojim je primitivnim balkanskim engleskim ukazala na činjenicu da vladajuća elita smatra svoje građane retardiranom pukom. Gospoda i dame s Markovog trga uvjereni su da njihovi podanici moraju vjerovati manipulacijama kojima izvlače zadnju lipu iz džepa osiromašenog puka. Uvjereni su da su Bogom dani – da im služimo!

Zdravko Mamić kojeg od milja zovemo Maminjo, emotivnim je govorom napao ministra znanosti, obrazovanja i sporta i ostale hrvatomrsce. Nije bio tako upečatljiv kao Ingrid, ali je razveselio dobar dio nacije. Oni koji beskrajno ljube Lijepu našu došli su na svoje, zapjevali su i zavijorili zastavama, te na čas zaboravili da je svaki dan skuplji kruh i mlijeko. Oni manje zaljubljeni u posrnulu Lijepu našu, zgražaju se. U praktičnom smislu nikakva prevelika šteta – ali ni korist. No, Maminjo nas je u svom upečatljivom nastupu naveo na razmišljanje. Između ostalog, spomenuo je„…od njegovog osmijeha vidite samo zube, očnjake spremne za klanje…“ Mislio je na „svog“ ministra, a mi se možemo upitati što mislimo o ostalima, o  hrvatskoj vlasti i o golemoj masi političkih parazita? Nitko od njih nema očnjake spremne za klanje, ali nas kolju polako, svakim danom imamo manje – sutra nećemo imati ništa! Umjesto konfiskacije nezakonito stečenih imovina zločinaca ratnih i pretvorbenih profitera – novim haračima i ovrhama prijete oduzimanjem naših krovova nad glavama.

BIJESNA RUŽA

Ruža Tomašić naslonila se na Maminja i začinila njegovu predstavu. Njezin, pomalo histerični nastup bio je kratak i jezgrovit. Gosti, u Lijepoj našoj, svi su koji nisu Hrvati! Kome god se ne sviđa vlast u kojoj ona sjedi – neka kupi svoje krpe – i napolje iz Hrvatske! – kaže uznemirena i bijesna Ruža.

Kuda, gdje, kako? Ti Nehrvati i 4 milijuna Hrvata – i da žele otići u Kinu, Guatemalu ili Guinea Bissau – nemaju više ni za tramvajske karte. Ako im je što i ostalo, kupit će putne karte svojim visoko obrazovanim sinovima i kćerima. Ti mladi inženjeri, profesori, doktori znanosti, uglavnom Hrvati, jedva čekaju da odu. Da se riješe crne i sve crnje svakidašnjice, da pošalju koji australski dolar iz Australije ili boliviano iz Bolivije – i tako prehrane svoje roditelje.

Na kraju se pojavljuje premijer Zoran Milanović. Saziva konferenciju za tisak, iako mu savjetnici savjetuju da nije pametno. I on je uznemiren, nema onog romantičnog smiješka koji prati česte najave o novim nametima. On se ljuti što mu mediji diraju Ingrid, ministre i cijelu buljumentu pomoćnika, savjetnika, konzultanata, ravnatelja, pa i predstojnika njegovog ureda… Kaže da Ingrid bolje govori engleski nego što čita. Vjerojatno je zaboravila naočale! Nepristojni novinari pitaju novog ministra turizma Lorencina, kolika su tri njegova kredita? Bezobzirno i bezobrazno! Milanović takve nepodopštine ne dozvoljava! Zabranjuje odgovor.

Neprihvaćanje ponuđene ostavke predstojnika svojega ureda Tomislava Sauche, Milanović obrazlaže zaključkom da Saucha za sporni ugovor s Plinacro operatorom plinskog transportnog sustava – nije znao. “On nije znao, a ja još manje”, kaže premijer. Da to kaže kuharski pomoćnik ili sobarica, bilo bi OK, ali Zoran Milanović ima neko obrazovanje, pa i diplomatsku praksu. Što bi na to rekao neki europski ili američki diplomat! Afera Plinacro smrdi na kilometar. Mediji objavljuju da je odvjetničkom uredu u kojem je zaposlena njegova supruga, Tomislav Saucha “namjestio” angažman s tvrtkom Plinacro u državnom vlasništvu. U igri je i nezakonito zaposlenje supruga ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš u Plinacro kao još jedna poveznica s Vladom RH. Mali Janko, sin ovna Gregora s reklame Tele2, bez sumnje zaključio bi – da je to još jedan prljavi business elite, te da je Tomislav Saucha vrlo dobro znao što mu radi supruga. I da se tako ne radi!  

„Tko radi taj i griješi”, zaključio je premijer Milanović, dajući tako sebi amnestiju na svoje greške. I on je od Boga dan da vlada, da nikome ništa ne duguje – ponajmanje svekolikom puku.

Nastup Ingrid Antičević, zajednička naci priča Mamića i Ruže Tomašić, te Milanovićev obračun s medijima, nose zajednički pečat. To je neprimjerena arogancija i nepoštovanje hrvatskog puka!

Anno Domini MMXIII. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ohoho
  #1 ohoho 5 travnja, 2013, 13:55

  Podnijet ce on ostavku, tj smijenit ce ga gazde koji su ga postavili na taj polozaj kad zabrlja kao i Kenjader.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. tarabara
  #2 tarabara 5 travnja, 2013, 13:50

  Ovo je zakon svakog normalnog naroda, a ne kao hrvatskih zombija koji ne znaju tko im glavu nosi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. okaoan
  #3 okaoan 5 travnja, 2013, 13:47

  Nevjerojatno je koliko se narod pravi ili je zaista glup pa ne vidi kraj zdravih ociju tko im i sta radi. Kako mu otimaju dobra koja im preci namrijese, izvlace zemlju ispod nogu, otimaju krov nad glavom i kradu buducnost njemu i njegovoj djeci. Zar taj narod zaista nema moc zamisljaja kako ce mu izgledati buducnost nakon sto zli i opaki unutar naroda i izvan Hrvatske otmu bas sve sto imaju? Isto se tako jako varaju tzv korisni idioti koji izdaju i za sitne novce prodaju narod i zemlju, da ce uzivati u plodovima svojih prljavih rabota. Zaboravise onu narodnu “Tko sa djavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju” Badava i skola i internet jer pacurlija ta jedino sto je i prije znala zna!!!!!!!!! Hrvati po treci i zadnji put bjehu uvuceni silom u savez s djavolom i time im je nestanak zagarantiran.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. press cut
  #4 press cut 1 travnja, 2013, 18:30

  Milanovicu, nahrani narod.Daj ljudima kruh za 1 kunu a ne Paviću & EPH skidat porez da prodaju novine za 1 kunu.Gdje ti je pamet?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. gustirna
  #5 gustirna 30 ožujka, 2013, 10:55

  kevin rudd (bivsi australijski premjer) gostima:
  ovo je nasa domovina i nas stil zivota i dopust cemo i vama da u svemu tome uzivate.ukoliko se ne prestanete zaliti,protestirati i uzasavati srdacno vam preporucam da iskoristite svoju slobodu da napustite nasu zemlju.ukoliko ste ovdje nesretni onda otiđite.
  ovo je rekla i ruza i ovo misli ponajvise hrvata,radovicu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Trast as!!!
  #6 Trast as!!! 29 ožujka, 2013, 06:19

  Devet trgovačkih društava u javnom vlasništvu tijekom mandata Kukuriku koalicije zapošljavalo je klijentelistički, više nego sve vlade od 2000. do 2011. godine zajedno, tvrdi nevladina organizacija Partnerstvo za društveni razvoj (PSD)

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. D.M.
  #7 D.M. 29 ožujka, 2013, 00:03

  I Milanović i Karamarko dio su iste korupcijske mreže Hypo banke…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. novinar
  #8 novinar 25 ožujka, 2013, 19:46

  Mediji ne prenose da je iguman Aleksandar Bogojević zapravo preobučeni četnik. Mediji ne prenose ni da su bogoslovi tog manastira isto tako četnički zadojeni. Sramežljivo je prošla informacija kako Kistanjani nisu redom djeca HDZ-ovaca, nego i SDP-ovaca. I sve to prvi šef države sa svojim dvorskim novinarom vješto frizira, stvarajući iskrivljenu sliku stvarnosti, a u konačnici to znači da su obojica lagali hrvatsku javnost. Jer kad četnici preobučeni u pravoslavne svećenike i bogoslove u Hrvatskoj dobiju batina onda je to prvorazredni škandal, a kad se pale kuće Hrvata u BiH onda o tome nećete čuti ni riječi. Kako to razumjeti? Kako razumjeti da ministrica vanjskih poslova V.Pusić i dalje nakon svega ovoga ističe kako je glavni problem Hrvatske premlaćivanje srpske djece u Kistanjama?Stoga,nameće se jedno suvislo, logično i u stvarnosti utemeljeno pitanje, a ono glasi: Živimo li mi zapravo u četničkoj Hrvatskoj kojom upravljaju četnici i Jugoslaveni preobučeni u hrvatske političare?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code