PSIHIJATAR IZLUĐUJE IZLUĐENI NAROD

PSIHIJATAR IZLUĐUJE IZLUĐENI NAROD

11. prosinca, 2015.

petrov_main_ajb
Predsjednik MOSTA dr. Petrov se prije izbora zaklinjao da njega i njegove kolege ne zanimaju fotelje u Vladi i Hrvatskom saboru. Sada vidimo da je upravo to ono jedino što njega i njegove sve ambicioznije zastupnike MOST-a i njegovoge Nacionalnog vijeća zanima. Dakle, tu nema razlike između MOST.a i drugih stranaka. To je čista prijevara

Napisao: Antun Babić

Nadao sam se da će se ovih dana pojaviti, kako je rekao Milan Bandić, ako ne bijeli dim, a onda makar sivi dim, koji će ukazati da su napravljeni barem i mali pomaci u pregovorima oko sastavljanje Vlade Republike Hrvatske. Nažalost, želim s dosta čvrstim uvjerenjem izjaviti da smo danas puno dalje od jedinstvene Vlade na kojoj MOST inzistira nakon izbora, iako mu to nije bila predizborna platforma i politika. MOST je u predizbornoj kampanji isključivo govorio da neće ići ni s SDP-om ni s HDZ-om. Niti u jednom trenutku nije govorio da će inzistirati na mandataru Vlade koji će biti stručnjak, a ne političar iz HDZ-a ili SDP-a. Most nas uspije svaki dan iznenaditi s novim stajalištem i novim zahtjevima.

U demokratskim društvima postoje varijacije, ali i čvrsta pravila igre

Više od trideset i pet godina živio sam u demokraciji i državama s dugim demokratskim tj. višestranačkim sustavima. Zbog pripreme, jednoga dana, za izgradnju demkratske i pluralističke Hrvatske, gotovo sam, od 1973. godine, svakodnevno intenzivno pratio što se na području unutarnje politike događa u raznim razvijenim demokratskim društvima. Usprkos «lekciji» predsjednika MOST-a dr. Petrova kako u demokraciji postoji puno varijacija, vođa MOST-a (ili onaj koji mu je pisao taj tekst) jednostavno je pobrkao lončiće. Da, u demokraciji (Italija nije nikada imala zrelo demokratsko društvo, pa ju se ne može uzimati kao primjer) ima puno raznih pristupa, ali postoji i jedno čvrsto pravilo, a to je da nakon izbora desetak posto zastupnika ne mogu «silovati», ucijenjivati i nametati svoju volju ostalim devedeset posto zastupnika.
Naravno, pregovarati se može i mora oko sastavljanja Vlade, ali samo do jedne granice. Kad ti pregovori postanu obična farsa i dimna zavjesa kako bi tih desetak posto zastupnika (u našem slučaju MOST), zbog više nego očiglednih svjetonazorskih razlika, što je jutros u razgovoru u jednoj radijskoj emisiji potvrdila i zastupnica te stranke i dr. Linić Strenja, onda te pregvore treba što prije prekinuti, a dvije velike stranke sa svoje strane moraju postaviti ULTIMATUM želi li MOST sastaviti moguću Vladu ili će u nedogled stvarati vrlo opasan presedan i izluđivati ionako izluđen hrvatski narod?

Sada vidimo da MOST itekako zanimaju fotelje

Predsjednik MOSTA dr. Petrov se prije izbora zaklinjao da njega i njegove kolege ne zanimaju fotelje u Vladi i Hrvatskom saboru. Sada vidimo da je upravo to ono jedino što njega i njegove sve ambicioznije zastupnike MOST-a i njegovoge Nacionalnog vijeća zanima. Dakle, tu nema razlike između MOST.a i drugih stranaka. To je čista prijevara i tko god stoji iza MOST-a, pa makar to bili i neki hrvatski biskupi, nije svjestan koliko veliku dodatnu i vrlo opasnu podjelu izaziva i jača u hrvatskom društvu. To što radi MOST nikako se ne može nazvati demokracija nego «demokratsko» nasilništvo manjine nad većinom. Tu nema nikakve razlike između MOST-a i neokomunista i neojugoslavena i raznih rodnih skupina koje hrvatskom društvu, iako su u manjini, uporno žele nametnuti njihov svjetonazor i njihova većini hrvatskog naroda neprihvatljiva stajališta.

Grmoja je trebao biti predsjednik MOST-a

U emisiji «Otvoreno» od petka 10. prosinca pokazalo se da sam bio jako dobro informiran kad sam odmah nakon izbora napisao da je Petrov samo lutka na koncu, a da je glavni «mastermind) i vođa MOST-a, Nikola Grmoja. Ono što sam sinoć vidio iz njegovog nastupa u «Otvorenom» moram priznati da bi danas možda imali daleko manje složenu situaciju da je na čelo MOST-a i formalno stao Nikola Grmoja. Iako i on nema dovoljno političkog iskustva u demokratskom sustavu i na državnoj razini, Grmoja se doima daleko sigurniji i elokventniji od «mlitavog» i neuvjerljivog Petrova.
Zbog tipičnih komunističkih makinacija Zorana Milanovića (moraš s nama, milom ili silom, mi ili oni) u cijelosti dajem potporu nastojanju Tomislava Karamarka da pokuša dobiti svih petnaest MOST-ovih zastupnika i stvoriti Vladu sukladno volji birača. Domoljubna koalicija ipak je dobila više mandata na izborima nego Hrvatska raste i ima puno pravo i političku odgovornost tražiti rješenja kroz pregovore sve dok je to moguće.

Očevi i djedovi bili su na suprotnim stranama

Nažalost, kad bi se kojim Božim čudom i dogodila zajednička Vlada, u kojoj se sigurno ne bi znalo ni tko pije ni tko plaća, takva bi se Vlada brzo raspala. Zašto? Pa jednostavno zato što mi Hrvati još uvijek nemamo tako visoku i duboko ukorijenjenu političku kulturu. U Hrvatskoj je i danas i nadalje daleko snažniji bizantizam, koji su nam ostavili susjedi iz vremena nasilnog zajedničkog života od 1918. godine do 1990., s malim prekidom tijekom Drugog svjetskog rata. Kad se tome pridoda činjenica da se u Hrvatskoj ništa ne postiže vlastitim radom, nego kroz rodbinske, prijateljske, plemenske, ljubavničke i druge veze, teško je za očekivati da će u društvu «snađi se druže», gdje riječ ništa ne znači, dovoljno dugo potrajati zajednička vlada između dvije velike stranke čiji su očevi i djedovi bili na suprotnim stranama u Drugom svjetskom ratu i u Hrvatskom proljeću. Naravno, za Hrvatsku bi bilo daleko bolje da to nije tako. Osobno sam se uvijek zalagao za Tuđmanovo pomirenje. No, kako može i da li smije HDZ-e ući u koaliciji sa strankom na čijem je čelu osoba koja je rekla «da je Hrvatska slučajna država»?
Prema razvoju političke situacije u Hrvatskoj i sve češćim nastupma respresivnog aparata protiv domoljuba, bojim se da nas u Hrvatskoj čekaju opasna i teška vremena, ako nam dragi Bog ne rasvijetli pamet.

Molit ću se i za Petrova

Iako cijele dane i noći molim za svoju teško bolesnu suprugu, u moje ću molitve uključiti i dr. Božu Petrova i «njegov» MOST da što žurnije prekine ovu agoniju i da se konačno odluči na koju će stranu stati i sastaviti Vladu koja može djelotvorno funkcionirati. U vođenju stranaka i država najvažnija je lojalnost i politička homogenost vladajuće stranke ili stranaka. Kod nas u Hrvatskoj je stoga još uvijek, nažalost, nemoguća misija stvaranje jedinstvene Vlade.
Dr. Petrov, sve više se stječe dojam da ste i Vi foteljaš. Vi ste zbog tih fotelja cijelu Hrvatsku pretvorili u političku ludnicu. Zadnji je čas da nas građane Hrvatske ne pravite više ludima. Gosp. Karamarko i gospodin Milanović također moraju dati svoj doprinos tom oslobađanju već izludjelog hrvatskog naroda. Sada sam uvjeren da će Karamarko to barem pokušat učiniti, a Zoran Milanović će za kupovinu saborskih zastupnika iz drugih stranaka potrošiti na stotine milijuna proračunskih kuna. Istovremeno, ni u najboljim hrvatskim bolnicama često nema novaca ni za najosnovnije higijenske potrepštine. S novcem koji je dao za kupovanje lojalnost Milorada Pupovca sve bolnice u Hrvatskoj imale bi dovoljno novaca za higijenske potrepštine za idućih deset godina. To bi u svakom slučaju odvojilo stanje u hrvatskom zdravstvenom sustavu od onog u Africi.

Velika odgovornost medija

U zaključku, imam potrebu uputiti i kritiku na hrvatske mainstream medije. U bilo kojoj zapadnoj demokratskoj zemlji, a koja se nalazi u opasno teškoj situaciji u kojoj je danas Hrvatska, utjecajni mediji izvršili bi takav pritisak na političke čimbenike da bi ova farsa kakav se događa u Hrvatskoj bila brzo privedena kraju. Zašto mediji u Hrvatskoj ne odigraju onu ulogu koju bi trebali odigrati – čuvati nacionalne interese? Možda i zato što su stranci vlasnici tih medija?T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. PORUKA IMENJAKU
  #1 PORUKA IMENJAKU 12 prosinca, 2015, 06:10

  Imenjače,
  kratko rečeno, ne seri! Ja sam na ovom portalu malo ožego doktora, pa kad sam bolje promislio, shvatio sam da nisam u pravu. Doktor radi dobre stvari. Taj Most je nešto dobro što nam se dogodilo. Bože daj da uspije ono što traži psihijatar i njegovi ljudi. Konačno bi otšli lijevi kršćani i desni arteisti HDZ i SDP u roportarnicu povijesti. Oni se smjenjuju na vlasti svih ovih 25 godina i što od toga imamo, duhvonu bijedu, moralno urušavanje, pljačku nazvanu pretvorba, iseljavanje mladih Hrvata, bijelu kugu…Upamti nešto, imenjače i vi ostali koji ovo čitate, Hrvatska demokrartska zajednica (jedan sam od osnivača te stranke) i Stranka demokratski promjera su dva ogranka Komunističke partije Hrvatske. Razlika je samo u tomu što je HDZ dražavotornas,a SDP nije.Glede svega drugoga isti su, ko jaje jajet. Evo moga aforizma o hrvatskim političarima i vlastodršcima:
  Dubre do đubreta, a zemlja neplodna!.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Molotov
  #2 Molotov 11 prosinca, 2015, 22:34

  Predsjednica puše za vrat Milanoviću, ponestaje mu zraka, a lako može zapasti u cajtnot. Naime 22. prosinca istječe rok za formiranje sabora i ako se to ne dogodi tada Predsjednica može raspisati nove izbore i postaviti privremenu vladu, te tako Milanovića najvjerojatnije poslati u političku mirovinu. Budući da je shvatio da ne može prikupiti 76 potpisa za formiranje vlade, preostalo mu je pokušati prikupiti 76 ruku za izbor predsjednika sabora! To bi mu još i moglo poći za rukom jer preostali lutajući vlasnici zastupničkih mandata, skloni su prevrtanjima te bi mogli i prihvatiti lukav poziv Milanovića i pristati podići ruku za neki prijedlog za predsjednika sabora, jer to ih ne obvezuje za davanje potpore odnosno potpisa za mandatara nove vlade. Tada bi nastupio njihov igrač Leko koji bi žurno prije 22. prosinca sazvao nastavak prekinute sjednice neformiranog sabora na kojoj bi se predložio dogovoreni kandidat za predsjednika sabora a Milanović bi trijumfirao s potrebnih 76 ruku u zraku. Dakle formiranjem sabora Milanović bi automatski došao u prednost i za formiranje vlade, jer zbog neoudlučnosti zabludnjelog Mosta, dobio bi neograničeno vrijeme za svoje mutne makinacije i igrokaze. Ono što bi bilo za njega najvažnije, ostao bi i dalje na vlasti makar kao šef tehničke vlade ali bi onemogućio Predsjednicu da 23.prosinca raspiše nove izbore i privremeno bi je onemogućio da oformira privremenu vladu. Zašto privremeno, jer teoretski još bi postojala šansa za Domoljubnu koaliciju da privoli Most, koji je velikom većinom inače desno orjentiran, te uz još nekog lutajućeg zastupničkog mandata da prikupi 76 potpisa. Predsjedinca, poštujući Ustav mora čekati s davanjem mandata sve dok joj netko ne podastre na stol 76 potpisa. Tu rokova nema a dotle će lukava partija pokušati demontirati neodlučni, rasklimani, ruzinavi Most i uz samo njima znane zaplotarske igre uz raznovrsna potkupljivanja pridobiti dovoljan broj potpisa te natjerati Predsjednicu da opet proglasi nesposobnog Milanovića mandatarem za formiranje vlade. Možda ta vlada i ne bi dobila povjerenje odnosno potvrdu od sabora ali to bi bila dodatna priča. Problem je u tome što HDZ nema niti približno takve perfidne i prefrigane igrače koji bi mogli parirati komunističkoj dobro razrađenoj mašineriji. Uostalom da je HDZ na vrijeme kontrolirao SDP-ovu ključnu agenciju APIS IT imali bi zasigurno 70 mandata i sada bi mirno spavali. Ovako, em su pokradeni na izborima, em su nasanjkani u poslijeizbornom ciklusu ili bolje rečeno cirkusu! Na žalost i mi svi skupa s njima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code