PSI ANĐELI ROBERTA ORLIĆA

PSI ANĐELI ROBERTA ORLIĆA

17. kolovoza, 2015.

pas_andjeo14-robertoorlic
U Muzeju anđela bit će postavljene od 21. kolovoza 2015. pa sve do početka listopada. U razdoblju do 30. kolovoza izložba ”Psi anđeli” bit će dostupna za razgledavanje svakodnevno od 10 do 22 sata

Tekst: Maja Videc Bakal

Neki od nas nikad ne šeću sami. Neki od nas uvijek imaju društvo- ugodno, domišljato, ono koje nas oraspoloži bez obzira na sve… Neki od nas ne znaju što su teškoće, dok drugi misle da su njihovi problemi najveći. O problemima i brigama Muzej anđela zna mnogo, no ulaskom u Muzej negativnosti su stvar drugog, užurbanog i zabrinutog svijeta.
Kako bi Varaždinci i prijatelji te posjetitelji baroknog grada doživjeli osvježavajuću pozitivnu energiju, Muzej anđela, u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, od 21. kolovoza 2015., svojim posjetiteljima nudi razgledavanje zanimljive i nesvakidašnje izložbe, koja je naišla isključivo na odobravanje i odlične reakcije, a nazvana je ”Psi anđeli”.

Uključenost u zajednicu

Radi se o izložbi fotografija u crno bijeloj tehnici, čiji je autor Roberto Orlić, pokušao pomoći Centru Silver pri prenošenju poruke o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom. ”Psi anđeli” pomagači su upravo osobama s određenim poteškoćama, a pse odgajaju, treniraju i za nove vlasnike pripremaju stručnjaci iz Centra za rehabilitaciju Silver. Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova socijalne skrbi i jedinstvena organizacija u ovom dijelu Europe koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad s psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Temeljne odrednice svih aktivnosti su rehabilitacija, orijentacija i mobilitet u prostoru korisnika. Centar pruža usluge osobama s tjelesnim i/ili intelektualnim oštećenjem te djeci s teškoćama u razvoju, čime izravno utječe na njihovu kvalitetu života i socijalnu uključenost u zajednicu.
Fotografije iz kojih je vidljiva ljubav prema životinjama, ali i nužnost integracije zdravih i osoba s invaliditetom te pomicanje granica, u Muzeju anđela bit će postavljene od 21. kolovoza 2015. pa sve do početka listopada. U razdoblju do 30. kolovoza izložba ”Psi anđeli” bit će dostupna za razgledavanje svakodnevno od 10 do 22 sata, a potom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

Fotograf i veterinar

O autoru izložbe valja izdvojiti slijedeće: Roberto Orlić rođen je 24. Srpnja 1967. godine u Puli gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1997. godine. Pored ljubavi prema životinjama, u sebi je dugo nosio i ljubav prema fotografiji tako da napušta veterinarsku profesiju i u potpunosti se posvećuje ovoj vizualnoj umjetnosti. Jedno vrijeme honorarno radi za tjednik Nacional, a zatim i Globus. 2010. godine prelazi u fotografsku agenciju Cropix gdje radi do 2013. Trenutno živi i radi u Kanadi.
Muzej anđela priprema i još par iznenađenja za ljubitelje anđela i ljubimaca, no detalji će biti otkriveni početkom rujna. Želite li izmamiti pokoju informaciju o čemu se radi, navratite u Muzej anđela i pokušajte sami dokučiti kakav će se događaj održati za četveronožne ljubimce i njihove vlasnike…T

14 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code