PRVACI AKROBACIJE NA ŠPICI ODRŽALI RADIONICE U PULI

PRVACI AKROBACIJE NA ŠPICI ODRŽALI RADIONICE U PULI

18. kolovoza, 2015.

Plesaci_na_stangi_Pula_Foto_Zubonja_(2)_620_350_s_c1

S-Pole Dance iz Pule je kao udruga za ples na šipci  i promicanje istoga kao sporta u Hrvatskoj ove nedjelje organizirala radionice na temu Pole trics i akrobacije na šipci sa izuzetno zanimljivim gostima iz Irske. Naime, radi se o svjetskoj prvakinji u dvostrukim akrobacijama na šipci Terri Walsh, te njenom partneru Michael Donohueu koji je također osvojio nekoliko medalja u pole danceu. Oboje su izvrsni sportaši, vlasnici dva studija u Irskoj i nosioci velikog broja medalja s raznih natjecanja na svjetskoj razini.
Ovo je već druga godina za redom u kojoj svjetski prvaci u toj disciplini posjećuju grad Pulu i ovdje održavaju radionice. Ovakva vrsta suradnje od velikog je značaja za Pole zajednicu u Hrvatskoj.
Terri Walsh je do sada dva puta osvojila zlato na državnom prvenstvu u Irskoj, a u kategoriji parova osvojila je zlato tri puta za redom na svjetskom prvenstvu. Michael Donohue je osvojio zlato već četvrtu godinu za redom na državnom natjecanju u Irskoj.
Na dvije održane radionice prijavili su se plesači iz cijele Hrvatske i Slovenije. Terri i Michael su svojim dolaskom, uloženom trudu i prenesenom znanju uvelike pomogli promicanju ovog sporta, pa se možemo nadati većem broju ovakvih događanja i u budućnosti.

IZVOR: Marko Zubonja/ www.regionalexpress.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code