PROTEST IGRAČA OSIJEKA ZBOG NEISPLAĆENIH PLAĆA

PROTEST IGRAČA OSIJEKA ZBOG NEISPLAĆENIH PLAĆA

24. veljače, 2014.

osijek wide 98806S1

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkog nasiljapromatrači HHO-a pratili su utakmice 23. kola Prve HNL i zabilježili sljedeća događanja:

NK Hrvatski Dragovoljac – GNK Dinamo 0 : 1

Utakmica 23. kola Prve HNL, odigrana u petak, 21. veljače  u 18:00 sati na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

Pred 2.000 gledatelja, od kojih je bilo oko 500 Bad Blue Boysa (koji sebe nazivaju navijačima  GNK Dinama) odigrana je utakmica Dragovoljca i Dinama. Ispadima se opet ističu tzv. navijači GNK Dinama koji već u 1. minuti dva puta skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“. U 18. minuti upaljena je jedna baklja, a u  32-oj skandiraju „Tučemo policiju ko šugave pse, al za tebe Dinamo pobit ću ih sve“, da bi u u 33. minuti skandiraju dva puta „Mamiću Cigane“.  Minutu kasnije, stadionom odjekuje „Doći će i taj dan, odjebat će narkoman“, a u 37. minuti skandiraju „Mi smo kanibali, pojest ćemo te, ubit ćemo te, zaklat ćemo te“ , te su opet upalili jednu baklju na tribini. Na samom kraju poluvremena, u 45. minuti, BBB skandiraju  „Braća Mamić, ale ale ale, pušite kurčine, ale ale ale“. U 60. min upaljene su 3-4 baklje na tribini, a u 70-oj minuti dva puta skandraju „Mamiću Cigane“. Nakon toga uslijedilo je bacanje 5 baklji na tartan stazu i u igralište, a potom je upaljeno 10-ak baklji među navijačima. Jedna od baklji  završila je na samom igralištu. U 82. minuti BBB skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, u 83-oj aktiviraju nekoliko dimnih bombi na tribinama, a potom jednu bacaju i na teren.

NK Lokomotiva – HNK Hajduk 0:2

Utakmica 23. kola Prve HNL, odigrana u subotu 22. veljače  u 17:00 sati na stadionu u Maksimiru.

Susret zagrebačkog i splitskog prvoligaša odigran je pred 2.000 gledatelja, među kojima  se našlo oko 500 pripadnika navijačke skupine Torcida (HNK Hajduk).

U 3. minuti Torcida skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, što ponavlja i u 13. minuti reagirajući na dvojbenu odluku suca. U 15. minuti sucu upućuju rasističke pokliče “Cigane, Cigane“, te „Jebo te Mamić“. To ponavljaju i kasnije tijekom prvoga poluvremena, skandirajući „HNS pederi, nogomet ste sjebali“  i „Jebo vas Mamić“.

Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“  i „Jebo vas Mamić“, a u 59-oj pale desetak baklji. Isto se ponavlja u 71. i 76. minuti, a u 85. minuti pogrdno se obraćaju poznatom TV komentatoru Ivici Blažičku, skandirajući „Blažičko Blažičko, Mamićeva pičko” i „Jebo te Mamić“, a u 86-oj spominju i predsjednika HNS-a, Davora Šukera, kojemu uzvikuju „Šukeru Turčine, napuši se kurčine“.

HNK Rijeka – NK Osijek 1 : 0

Utakmica 23. kola Prve HNL,  odigrana u nedjelju 23. veljače 2014. u 17.00 sati, na stadionu Kantrida

Susret riječkog i osječkog prvologaša odigran je u mirnoj atmosferi. Na Kantridi se okupilo oko 4.000 gledatelja, među kojima je bilo oko 700-8oo pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), a iz Osijeka je pristiglo dvadesetak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), koji su utakmicu pratili bez navijačkih obilježja.

Utakmica je započela protestnim postrojavanjem igrača Osijeka koji nisu krenuli s centra igrališta u znak protesta zbog neisplaćenih plaća, što je riječka publika popratila pljeskom. Armada na to skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a ostatak publike na stadionu to skandiranje pozdravlja pljeskom. U 2. minuti isto se skandiranje ponavlja, ali ovaj puta zajedno uzvikuju Armada i Kohorta.

Isto se ponavlja u 66. minuti kada Armada skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. Ostalih ispada među navijačima nije bilo, a za razliku od kup susreta istih klubova koji je odigran tri dana prije, nije upaljena ni jedna baklja, niti bačena petarda.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code