UTRKA TERRY FOX

UTRKA TERRY FOX

12. rujna, 2013.

Terry-Fox-Image

U Hrvatskoj  u čast Terryja Foxa 22. rujna na Jarunu trčat će se  14. put za redom. Svake godine diljem svijeta sve veći broj ljudi trči u čast Terryju Foxu, kanadskom mladiću koji je, oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi skupio novac za liječenje, Terry je 1980. krenuo u trku po Kanadi koju je nazvao ‘Maraton nade’. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno. Na žalost, Terry maraton nikad nije završio jer mu se bolest vratila te je preminuo u svojoj 22. godini. Obitelj Fox odlučila je nastaviti s njegovom tradicijom te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka. Tako se humanitarna utrka Terry Fox održava svake godine u svim kanadskim gradovima, ali i u ostalih 67 zemalja.

Ovu plemenitu utrku organizira Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka te Zagrebačkim holdingom, a pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i gradonačelnika Milana Bandića.

– Drago mi je da smo po 14. put za redom opet zajedno i da ćemo u nedjelju, 22. rujna, trčati zajedno. Jedva čekam da obučem majicu i da počnem trčati – dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Kao i ranijih godina, prodaja majica s likom Terryja Foxa održat će se prije utrke, u subotu, 14. rujna, u Bogovićevoj ulici. Majice će prodavati mnoga poznata lica, a u ulozi prodavača naći će se i gradonačelnik Bandić.

Svaka donirana kuna uložit će se u nabavu neinvazivnih monitora za prepoznavanje boli kod djece, malih pacijenata Klinike za dječje bolnici u Klaićevoj. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code