PROSLAVA DANA UČITELJA U PETRINJI

PROSLAVA DANA UČITELJA U PETRINJI

2. listopada, 2015.

images

Svečano obilježavanje Dana Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Svjetskoga dana učitelja održat će se u ponedjeljak 5. listopada 2015. Tim povodom održat će se svečana sjednica Fakultetskoga vijeća, s početkom u 11 sati, u Odsjeku Učiteljskoga fakulteta u Petrinji, Trg Matice hrvatske 12, Petrinja.
Proslava svjetskoga Dana učitelja i Dana Učiteljskoga fakulteta obilježava se u spomen na 5. listopada 1966. godine, kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja, a UNESCO je 1994. godine ovaj datum proglasio Svjetskim danom učitelja. Cilj obilježavanja Svjetskog dana učitelja je, između ostaloga, isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.
U sklopu programa svečanosti, bit će predstavljen Dekanski kolegij Fakulteta izabran za mandatno razdoblje od ak. g. 2015./2016. do ak. g. 2017./2018. Na svečanosti će biti dodijeljene Dekanove nagrade studentima i zaposlenicima. Svečana sjednica bit će praćena kulturno-umjetničkim programom u izvedbi studenata Učiteljskoga fakulteta.
Na svečanu proslavu, između ostalih, očekuje se dolazak ministra prof. dr. sc. Vedrana Mornara i rektora prof. dr. sc. Damira Borasa, kao i predstavnika lokalne vlasti, mnogih istaknutih djelatnika iz visokog obrazovanja, učiteljstva, odgojiteljstva, kao i sudjelovanje studenata, djelatnika i umirovljenika Učiteljskoga fakulteta, te brojnih drugih gostiju.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code