PROMOCIJA KNJIGE NIKICE SIMIĆA U ZADRU

PROMOCIJA KNJIGE NIKICE SIMIĆA U ZADRU

28. ožujka, 2016.

GKZD - Heraklit Mracni Knjiga

Promocija knjige Nikice Simića: “Heraklit mračni u hrvatskom školstvu” održat će se u četvrtak. 31. ožujka 2016., u 18 sati, u Matici hrvatskoj u Zadaru. O knjizi će govoriti u ime izdavača književnik Nikola Šimić Tonin, u ime urednika književnica Žaklina Kutija, prof.; recenzent dr. se. Igor Radeka, redovni profesor.

Ne tako davno, revolucionarne Lekcije iz Finske uzdrmale su svijet. Poruka daje drugačiji (i bolji!) svijet obrazovanja moguć još uvijek zvoni u ušima onih koji žele čuti, i djelovati.
Nikica Simić jedan je od profesora koji su takvom djelovanju posvetili čitav život; više od četiri desetljeća promišlja strategije unapređenja hrvatskog školstva – kao profesor, kao mentor, kao ravnatelj i – možda najvažnije – kao roditelj. Ova je knjiga istodobno osobna ispovijest i povijest obrazovnih reformi – a prvo lice jednine knjizi daje hrabrost, snagu i autentičnost rijetko viđenu u pisanju o ovim temama. Kroz upečatljive anegdote, široke iskustvene uvide, ali i disekciju službenih dokumenata, Simić pokazuje kako su odnosi između djece i roditelja, djece i škole, škole i roditelja, škole i društva u kojem živimo – neraskidivo povezani.
U tom je smislu ova knjiga esencijalno štivo za sve društvene aktere: profesore, roditelje, djecu, kreatore sustava; sve one kojima je do toga društva stalo. I naposljetku, uz analizu brodoloma hrvatskih obrazovnih reformi, uz britku i konstruktivnu kritiku sustava, Simić se ipak uvijek vraća temelju svoje filozofije, a to je ljubav – ljubav prema djeci, prema profesorskom pozivu i prema društvu kao takvome, jer bez ljubavi nema istinske revolucije.

Fotografija:www.zadarskilist.hr/ Marin Gospić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code