PROJEKT POKRENI SE NAJAVLJUJE TREĆU SEOZNU

PROJEKT POKRENI SE NAJAVLJUJE TREĆU SEOZNU

15. travnja, 2015.

revelin 1

Čak 65% odraslih osoba u Hrvatskoj ne vježba. Pula, Dubrovnik, Zadar, Vukovar i Zagreb ovog će ljeta biti veliko vježbalište na koje su svi pozvani. Sportsko – edukativni projekt Pokreni se u trećoj nas sezoni poziva na promjenu navika, na zdraviji život koji je nadohvat ruke!

Projekt koji je posljednje dvije godine promovirao kretanje, vježbanje i zdraviji život ove je godine značajniji nego ikad. Iako se ulažu veliki napori da se crne statistike promjene, porazni su podaci da 65% odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59%). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92% djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

“Ovim projektom apeliramo na sve dobne skupine da se uključe u program vježbanja koji mogu provoditi samostalno, a mi ćemo im pokazati kako. Želimo javnosti prikazati načine da svakodnevno vode brigu o svom zdravlju na jednostavan način, vježbama u prirodi i s vlastitim opterećenjem!” – izjavio je prof.dr.sc. Damir Knjaz, dekan KIF-a.

U pet idućih mjeseci projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će rješenja, vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Zajednička vježbanja održat će se u pet hrvatskih gradova. Početak petomjesečne turneje Hrvatskom je u subotu, 23. svibnja na pulskom Narodnom trgu (Tržnica), a zajednički kružni treninzi održat će se i u Dubrovniku, Zadru, Vukovaru te Zagrebu.

“Treća sezona projekta građanima će predstaviti najnovija saznanja koja im mogu promijeniti život na bolje. Tim stručnjaka okupljenih u ovom projektu nudi najbolja rješenja i to besplatno svima koji žele kvalitetniji i zdraviji život. Zahvaljujući gradovima domaćinima imat ćemo priliku vježbati na atraktivnim lokacijama uz more ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Pozivamo sve da se već sad prijave na vježbanje, da šalju svoja pitanja, naš je tim na raspolaganju!” – izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su neophodni i kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazin Men’s Health očekuju vježbače, dok će Lenovo sretnom vježbaču pokloniti pametni telefon.

Prijavite se za vježbanje u Puli, Dubrovniku, Zadru, Vukovaru i Zagrebu putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr ili pak putem Facebook grupe Pokreni se.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code