PRIPREMA SE REKONSTRUKCIJA DOLCA

PRIPREMA SE REKONSTRUKCIJA DOLCA

14. kolovoza, 2012.

Kumica Barica Dolac Zagreb 15012012 2

Zagrebački Dolac od iduće bi godine trebao biti u potpunosti rekonstruiran. Pripreme za opsežne radove već su u tijeku, a iz zagrebačkih tržnica najvaljuju da će ovo biti najveća obnova Dolca od njegova nastanka

– Mi smo u fazi pripreme dokumentacije i nadamo se kako ćemo možda na jesen ili zimu krenuti s pripremanjem natječaja i ostalih stavki potrebnih za provedbu rekonstrukcije. Iako smo proteklih godina stalno nešto krpali i popravljali, ovo će zapravo biti prvi put da ćemo napraviti tako opsežan posao, počevši od statike samog Dolca, do odvodnih kanala i uređenja tržnice – kazao nam je Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornik Tržnica Zagreb.

Bakrač ističe kako će rekonstrukcija omogućiti veću sigurnost i ugodu poslovanja njihovim komitentima, a siguran dolazak građanima jer neće biti rupa i lokvi vode koje osim neugode predstavljaju i opasnost. Koliko će to koštati, iz Tržnica još ne znaju.

– Dolac je prvorazredna turistička destinacija i mjesto na koje i Zagrepčani vole doći svakodnevno. Koliko će koštati rekonstrukcija, još je rano govoriti jer moramo čekati natječaj. No, sigurno je da u obnovu nećemo moći ići bez pomoći Grada i Holdinga. Nadamo se da će i oni prepoznati važnost rekonstrukcije Dolca – istaknuo je Bakrač.

Dolac je mjesto gdje dođe svaki turist koji posjeti Zagreb, a zajedno s Trgom, Lenucijevom potkovom i katedralom čini nulte turističke destinacije metropole. Upravo zbog toga iz Tržnica mu žele vratiti stari sjaj i nadaju se kako će im u tome pomoći i Grad.

– Što se nas tiče, bilo bi lijepo i kada bi Grad obnovio fasade okolnih zgrada i kada bi cijeli taj dio dobio jedan lijepi secesijski štih kojim bi se svi ponosili i s ponosom gledali sve veći broj turista u gradu. Znate i sami da gosti iz Azije sve češće dolaze u Zagreb i da ih se nerijetko može sresti kako snimaju Dolac. Zar ne bi bilo lijepo kada bi u svijet mogli poslati sliku Dolca koja će sve ostaviti bez daha – kazao je glasnogovornik Tržnica Zagreb.

IZVOR: www.zagrebancija.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code