PRIOPĆENJE IVANA VRKIĆA O SPORTSKOM PRILOGU NA HRT-u

PRIOPĆENJE IVANA VRKIĆA O SPORTSKOM PRILOGU NA HRT-u

23. prosinca, 2013.

jug-bug

Povodom televizijskog priloga emitiranog jučer 21.12.2013. na Hrvatskoj televiziji u emisiji Sport, neposredno nakon središnjeg Dnevnika, imam potrebu kao građanin i pretplatnik HRT-a reagirati.

Navedeni prilog u kojemu se veliča uspjeh jugoslavenske nogometne reprezentacije u utakmici protiv Bugarske, u kvalifikacijama za europsko prvenstvo prije točno 30 godina, povrijedio me kao građanina i gledatelja. U predvečerje obilježavanja 23. obljetnice donošenja Božićnog Ustava moderne hrvatske države, koji je donesen upravo na današnji dan, Hrvatska televizija, kao javni medijski servis, obilježava povijesno potpuno nebitan sportski događaj.

Naša današnja Hrvatska, na žalost, nije onakva kakvu smo željeli u vrijeme donošenja Božićnog Ustava kada smo ju svi zajedno stvarali. Međutim, ako se ičim možemo iskreno i bezrezervno ponositi, onda su to uspjesi hrvatskih sportaša. Stoga, smatram kako je jučerašnje veličanje sportskog uspjeha države koja je brojnim Hrvatima nanijela mnogo zla, uvredljivo i ponižavajuće. Sumnjam da bi takvu uređivačku politiku podržao i Mladen Delić istinska legenda sportskog novinarstva.

Pozivam Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez i sve ostale sportske saveze da reagiraju na ovakve postupke.

U Osijeku, 22. prosinca 2013.

                                                                                              građanin Ivan Vrkić

                                                                                  TV pretplatnik i bivši ravnatelj HRT-a T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Belevarac
  #1 Belevarac 27 prosinca, 2013, 17:36

  Ma nema to veze sa šprtom. Bijaše to obiližavanje 100-godišnjice Drugoga balkanskoga rata.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. građanin
  #2 građanin 23 prosinca, 2013, 10:52

  stoga, zadržite građanine vrkić svoje licemjerje za sebe i ostavite na miru profesionalce s hrt-a da u miru rade svoj posao. jedino ako vam nije u planu da vam sljedeća politička sinekura bude radmanovo mjesto.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. građanin
  #3 građanin 23 prosinca, 2013, 10:51

  građanin vrkić je bio član zloglasne kph, predsjednik soh, miljenik savke dapčević, vrlo perspektivni političar do 1971. u toj zloglasnoj jugoslaviji. u međupartijskim obračunima nije na vrijeme promijenio stranu pa je njegova politička karijera bila zapečaćena. građanin vrkić je kao pametan čovjek shvatio gdje je pogriješio te je obećao sam sebi da takve greške više neće ponavljati. stoga je 1990. postao član užeg vodstva hns-a, a kad je vidio da hns neće skoro na vlast 1995. je prešao u hdz da bi danas bio gradonačelnik osijeka uz podršku nasljednika upravo onih snaga koje su ga 1971. poslale u ropotarnicu.
  za razliku od građanina vrkića ja nikad nisam bio ni u jednoj stranci, bio sam branitelj od 1991. i baš me ugodno iznenadilo podsjećanje na jednu dramatičnu utakmicu u kojoj sam baš kao i građanin vrkić navijao za jugoslaviju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code