25. GODINA XCO SAMOBOR

25. GODINA XCO SAMOBOR

22. svibnja, 2018.

 

Brdsko biciklistički klub Šišmiš, najstariji aktivni brdsko biciklistički klub u Hrvatskoj, u lipnju obilježava četvrt stoljeća održavanja međunarodne brdsko biciklističke utrke XCO Samobor. U nedjelju, 17. lipnja na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec očekuje se preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Dodatnu dimenziju i poseban šarm utrci daju start i cilj na glavnom gradskom trgu, što je magnet ne samo za brojne natjecatelje već i za posjetitelje koji se godinama iznova ovdje vraćaju. Također, utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, te se boduje za Kup Hrvatske i Slovenije. Primjer je to ne samo kvalitetne sportske manifestacije već i odličnog turističko – sportskog projekta.

Staza 25. izdanja ove atraktivne utrke među natjecateljima je poznata po iznimnoj fizičkoj i tehničkoj zahtjevnosti te kao takva od natjecatelja zahtjeva maksimalan angažman i koncentraciju. Ono što karakterizira ovu stazu su težak, ali atraktivan “balvan” spust te jednako tako i zahtjevan spust stubama podno samoborskoga starog grada. Uz ove atraktivne spusteve, ne možemo ne spomenuti da utrka prolazi nekim od najljepših dijelova Samobora – glavnim gradskim trgom, Park šumom Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej… dok natjecatelje očekuje i bogat nagradni fond.

Utrka se od svojih početaka, 1994., do danas održavala na četiri različite staze: uz najatraktivniju aktualnu stazu, ranijih se godina održavala u Park šumi Stražnik, te u Otruševcu dok su prva njezina izdanja održana na stazi u blizini Planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu.

Propozicije ovogodišnje utrke preuzmite ovdje: BBK ŠIŠMIŠ 25. XCO SAMOBOR 2018.

T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. merle
    #1 merle 24 svibnja, 2018, 15:43

    DOBRO DA OVI DOLAZE I VOZE BICIKLE PA AKO NEMAJU UGRAĐENE RADIJE ILI CD PLAYERE NEMORAJU SE BRINUTI DA ĆE OSTATI BEZ NJIH! NO VI KOJI DOLAZITE AUTIMA OPREZ JER JE TAT beljak U BLIZINI! ZA TAKVU SPODOBU NIKAD DOVOLJNO OPREZA!!! SIGURNI STE JEDINO AKO JEDETE KREMŠNITE¨!!! A TOM HRVATSKOM BRANITELJU??? JE I BOLJE DA PODERE BRANITELJSKU ISKAZNICU JER TAJ GAD SRAMOTI NE SAMO ISTINSKE HRVATSKE BRANITELJE NEGO I CIJELI HRVATSKI PUK!!! SAMOBORCI IZAĐITE NA REFERENDUM PA ZAR JOŠ NISTE PROGLEDALI I VIDJELI TKO VAM ŠEFUJE JEDAN DOKAZANI MRZITELJ HRVATSKE KOJI JE UNIŠTIO JEDNU ISTINSKU HRVATSKU STRANKU!!! PA ŠTO ON IMA ZAJEDNIČKO SA POVIJESNOM SELJAČKOM STRANKOM??? AMA BAŠ NIŠTA!!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code