NAJNOVIJE NA PORTALU

PRIOPĆENJE CRVENOG KRIŽA O GUNJI

PRIOPĆENJE CRVENOG KRIŽA O GUNJI

22. veljače, 2015.

GUNJA TABLA (1)

Kao što je javnost i sama imala prilike sinoć vidjeti, u Gunji još uvijek žive ljudi koji zaista ne mogu opstati bez pomoći u hrani, a to se prvenstveno odnosi na sve one koji žive u kontejnerskim naseljima. Njih 443 i dalje treba svu vrstu pomoći. Javna kuhinja u Gunji mora i dalje za te ljude pripremati tople obroke, a Hrvatski crveni križ čini sve da se ljudima iz kontejnerskih naselja osiguraju i paketi pomoći. Naša skladišta su prazna, hrana koju HCK nabavlja dolazi prvenstveno iz Robnih rezervi, a ostatak potrebne hrane HCK kupuje od prikupljenih sredstava pomoći.

O neodrživosti ovakvog modela HCK je odavno obavijestio sve nadležne institucije i već se mjesecima pokušava pronaći rješenje kako bi se Gunjanima, ali i ostalom stanovništvu s poplavljenog područja, omogućio normalan život.

“Na tragu smo rješenja. Znamo da je Vlada RH raspravljala o našem dopisu u kojemu tražimo pomoć za te ljude. Građani Hrvatske već su se nemjerljivo iskazali kada je trebalo pomoći osobama s poplavljenih područja na čemu im se od srca još jednom zahvaljujemo. Sada problem trebamo riješiti sustavno i koordinacijom svih onih institucija koje su zadužene za pravednu raspodjelu pomoći”, istieč Robert Markt, izvršni predsjednik HCK.

Svi oni koji žele pomoći mještanima posavske Županje sve informacije mogu potražiti na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa na kojoj je naveden popis artikala koji su zaista potrebni osobama s poplavljenog područja. Potrebne namirnice građani mogu dostaviti u najbliža društva Crvenoga križa. Uz pomoć građana, HCK je mještanima s poplavljenih područja donirano više od 952 tone hrane te više od 531 tone higijenskih potrepština. U prvome krugu isplaćeno je 34.434.000,00 kuna novčane pomoći, a u drugome krugu 25.000.000,00 kuna.

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code