PREMINUO BANDIĆ

PREMINUO BANDIĆ

28. veljače, 2021.

 

 

Dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je 66. godini preminuo od posljedica srčanog udara u noći sa subote na nedjelju u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Milan Bandić imao je ozbiljnih problema sa zdravljem nakon što je 2003. imao teški moždani udar. Tada se relativno dobro oporavio, ali zadnjih godina često je boravio na liječenju u bolnici.

Prije tri godine zbog srčanih problema ugrađen mu je stent, a u lipnju prošle godine također mu je pozlilo pa je bio hospitaliziran u KBC-u Zagreb. U međuvremenu je imao plućnu emboliju i nekoliko kirurških zahvata, ali to nije zaustavilo njegove političke ambicije.

Ni nedavna operacija glasnica, na koju je morao jer je bio potpuno izgubio glas, kao ni činjenica da mu se glas nije do kraja vratio, nisu ga spriječili u naumu da krene u kampanju po novi mandat.

Bandić je rođen je u zaseoku Cerov Dolac u Donjim Mamićima, u općini Grude u BiH, 1955. godine. Roditelji su mu Jozo i Blagica Bandić.

Osnovnu i srednju školu završio je u Grudama. Bio je dobar đak i ministrant. U Zagreb, uz pomoć kredita hercegovačke općine, dolazi studirati. Završio je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, prenosi N1. Na fakultetu, na studentskom plesu, upoznao je i buduću suprugu Vesnu.

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code