PREMIJERA ŽENE HAMLETA U DUBROVNIKU

PREMIJERA ŽENE HAMLETA U DUBROVNIKU

23. lipnja, 2016.

Povijesni trenutak u hrvatskoj kulturnoj ponudi ispisan je na otvaranju ovogodišnjeg, trećeg po redu, Midsummer Scene festivala koji traje svake večeri od 21.30 sati sve do 7. srpnja. Prvi put u Hrvatskoj Hamleta je odigrala žena na izvornom jeziku. Britanska glumica Helen Millar oduševila je prepuno gledalište na Lovrijencu. Čaroban ambijent tvrđave uz vrhunsku produkciju publiku je odveo u svijet Shakespearea u kojem smo propitivali današnje aktualne teme i situacije.

Predstavu su pozorno pratili i veleposlanik Hrvatske u Velikoj Britaniji Ivan Grdešić, pomoćnica Ministra kulture Ana Lederer, modna dizajnerica Matija Vujica, bivša saborska zastupnica Sanja Putica, manekenka Anita Dujić, ikovnjak Andrija Seifried, a posebno su ponosne bile producentice Festivala Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić.

Uz glavnu ulogu koja je pripala britanskoj glumici Helen Millar, u Hamletu igraju Susan Hingley u ulozi Ofelije, Karren Winchester – Gertruda, Al Barclay u ulozi Klaudija, Blake Kubena – Horacije, Christopher Tester igra Laerta i Bernarda, Emma Fenney – Rosencrantza, Lewis Chandler – Guildernsterna. Hrvatski glumac i producent festivala Filip Krenus u ulogama je Polonija i Grobara.

Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će održati koncert barokne i filmske glazbe na Lovrijencu 28. lipnja. Započinje i nova suradnja s Domom Marina Držića i ansamblom Midsummer Scene festivala također 28. lipnja kada će u istoimenom muzeju ansambl Hamleta izvesti dramsko čitanje prizora iz “Dunda Maroja” na engleskom jeziku te tako najaviti 2017. godinu i obilježavanje 450.-e obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

U sklopu Midsummer Scene festivala, u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine, do 6. srpnja je otvorena je izložba Bari Goddarda Midsummer Scene / Night Dubrovniku.

Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London. Partneri Festivala su HEP, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik, Hoteli Maestral i Dubrovačko neretvanska županija.

Ulaznice za Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, u glavnom uredu TZ Dubrovnik na Pilama te u Luži. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code