NAJNOVIJE NA PORTALU

PREMIJERA FILMA BIĆEMO PRVACI SVETA: Zvezde bivše Jugoslavije sjatile se u Beogradu

PREMIJERA FILMA BIĆEMO PRVACI SVETA: Zvezde bivše Jugoslavije sjatile se u Beogradu

27. veljače, 2015.

film-bicemo-prvaci-sveta-premijera-fotoaleksandar-jovanovic-cile-1424992726-620635

Film „Bićemo prvaci sveta“ reditelja Darka Bajića i producentske kuće „Intermedija netvork“ Beograđani su u četvrtak veče premijerno pogledali.

Živa legenda... Bora Stanković
Živa legenda… Bora Stanković

Ne pamti se veća gužva u Sava centru, a naš je utisak da bi i Arena bila mala da primi zainteresovane posetioce koji su želeli da prvi vide spektakl o tvorcima jugoslovenske škole košarke – Nebojši Popoviću, Bori Stankoviću, Radomiru Šaperu i Aleksandru Nikoliću – i osvajačima prve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine.

Sin igra oca... Porodica Kapičić
Sin igra oca… Porodica Kapičić

Vrisak za kulturu, a ne za starlete

Pre ulaska u salu Sergej Trifunović, Kiki Lesendrić, Stefan Kapičić, Goran Bogdan, Leon Lučev, Krešimir Petar Ćorić, Darko Bajić, Aleksandar Radojičić, Marko Janketić, Strahinja Blazić i Lazar Ristovski prošetali su crvenim tepihom, oko kojeg nije imala gde igla da padne. Najveći vrisak čuo se kad se pojavio Miloš Biković, koji tumači Šapera.

– Nadam se da je ovo bio vrisak za kulturu, a ne za starlete – prokomentarisao je Biković.Specijalno iz Grčke u Beograd je zbog prvog prikazivanja filma stigao predsednik FIBA Bora Stanković, koga na filmu tumači mladi Aleksandar Radojičić. Nisi izostali ni osvajači prvog zlata iz Ljubljane Ivo Daneu, Dragan Kapičić, Dragutin Čermak, Nikola Plećaš, Petar Skansi, Damir Šolman i drugi.

Čelnik KSS... Dragan Đilas
Čelnik KSS… Dragan Đilas

Kapiten reprezentacije Jugoslavije u Ljubljani Daneu jedva je čekao da pogleda film.

– Ponovo ću biti mlad. Glumce sam posavetovao na snimanju da se samo igraju. Košarka je danas postala biznis, a mi smo se radovali svakoj tekmi – kazao je Daneu, koji je otkrio da nije bilo političkih pritisaka od Tita da pobede Amerikance, kao što je to prikazano na velikom platnu.

Sećanja... Ministar Udovičić sa asovima jugoslovenske košarke
Sećanja… Ministar Udovičić sa asovima jugoslovenske košarke

Poznati na okupu

Premijeri su prisustvovali Dragan Đilas, Čedomir Jovanović, Sloboda i Dragana Mićalović, Srdan Golubović, Srđan Koljević, Nevena Božović, Nebojša Krstić… Prethodno je neke od junaka iz Ljubljane primio ministar sporta Vanja Udovičić.

Jedva se odbranio... Miloš Biković
Jedva se odbranio… Miloš Biković

Ništa od prvog poziranja
RADA I MOMIR STIGLI ODVOJENO

Na premijeru filma s gotovo pola sata zakašnjenja stigla je pevačica Rada Manojlović da podrži dečka Momira Gajića, koji igra člana američke reprezentacije. Oni su odvojeno ušli u salu kako ih ne bi slikali zajedno.

Htela sam da me ne slikate. Mislila sam da ćete otići. Nisam došla s dečkom jer nisam stigla da se spremim. Teško mi je da pričam o nama. Smeta mi što se piše o nama – rekla je Rada, koja je još dvadesetak minuta razgovarala s medijima.

Ana Kokić stigla bez muža
SRPSKI GLUMCI NAJLEPŠI I NAJBOLJI

Ana Kokić u filmu igra pevačicu Silvanu Armenulić, a zadatak joj je da zavede Džona Sevidža. Pevačica peva i jedan od songova „Žuto lišće“.

Naši glumci, sportisti i umetnici su mnogo bolji nego strani. Mlađi su i lepši. Prvi put sam snimala neku scenu za film i imala sam veliku tremu. Nikola nije mogao da dođe sa mnom jer radi u Atini – rekla je Kokićeva.

Džon Sevidž
SRBIJA MI SE BAŠ SVIĐA

Američki glumac Džon Sevidž, koji u filmu igra lik Vilijama Džonsa, osnivača Svetske košarkaške federacije, prošetao je crvenim tepihom u društvu nekoliko decenija mlađe dame.

Sviđa mi se Srbija. Imate sjajnu hranu koja mi se mnogo dopada. Ne mogu da vam kažem šta sam jeo jer još nisam naučio srpski. Ovim filmom želim da se prikaže prava slika bivše Jugoslavije u svetu – kazao je Sevidž. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code