PREMIJERA DOKUMENTARCA „SUTRA“

PREMIJERA DOKUMENTARCA „SUTRA“

15. travnja, 2014.

sutra 1 Custom

SUTRA” u kino distribuciju kreće od 17. travnja, pretpremijera filma održati će se 16. travnja u Dokukinu Grič, dok će se od 24. travnja naći na repertoaru kina POU Poreč i POU Kutina, 10. svibnja POU Rovinj te 16. svibnja kina Galerija u Varaždinu.

 Dokumentarni film “ SUTRA” je priča o najupečatljivijem  fenomenu u suvremenoj ruskoj umjetnosti, radikalnom umjetničkom kolektivu VOINA iz kojega je na svoj umjetničko-politički put krenula i Nadežda Tolokonikova, jedna od članica Pussy Riota. Pod imenom VOINA (Rat), ruski aktivisti od 2007. godine organiziraju umjetničke preformanse protudržavnog i proturežimskog, a često i nasilnog i nezakonitog karaktera, od prevrtanja policijskih automobila u centru Moskve do crtanja 60-metarskog falusa na pokretnom mostu nasuprot glavnog sjedišta FSB-a (bivšeg KGB-a). Performans koriste kao oružje pretvarajući ga u alat za teroriziranje države.

Film u maniri ‘direct cinema’ prati osnivače kolektiva, Vora (lopov) i Kozu koji vode tajni život na granici između umjetnosti i zločina odgajajući pritom jednogodišnjeg sina Kaspera. Njihove hrabre političke poruke u stalnoj prijetnji od uhićenja, dirnuti će svakoga, posebno u kontekstu nepopustljivog ruskog državnog aparata koji im neprestano visi nad vratom. U svim većim gradovima Rusije postoje ogranci umjetničke skupine VOINA koju podupire oko tri tisuće ljudi. VOINA je svojim podvizima stekla slavu i divljenje gomile You-Tube fanova!

“SUTRA” u kino distribuciju kreće od 17. travnja, pretpremijera filma održati će se 16. travnja u Dokukinu Grič, dok će se od 24. travnja naći na repertoaru kina POU Poreč i POU Kutina, 10. svibnja POU Rovinj te 16. svibnja kina Galerija u Varaždinu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code