PREGLEDI ZA BRANITELJE U KOPRIVNIČKOJ BOLNICI

PREGLEDI ZA BRANITELJE U KOPRIVNIČKOJ BOLNICI

8. studenoga, 2017.

 

 

U koprivničkoj bolnici održana je u srijedu 8. studenoga konferencija za medije kojoj je tema bila briga o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata iz Koprivničko-križevačke županije te aktivnosti koje bolnica provodi, a odnose se na ovu populaciju.

Uz dr. Matu Devčića, ravnatelja ustanove, prisutni su bili i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91., Ivica Galinec, predsjednik županijske Udruge branitelja liječenih od PTSP-a, Josipa Franjo, predsjednica županijske Udruge roditelja poginulih branitelja, Vesnica Babec, predsjednica županijske Udruge udovica hrvatskih branitelja te Ivica Zgrebec, zapovjednik. Oni su ujedno inicijatori ove konferencije.

– Hrvatski branitelji imaju velikih problema, sve češće nailaze na teškoće u liječenju. Ne traže privilegije, za to se nismo borili, ali bilo bi u redu da ljudi koji su stvarali državu, koji su bili prvi kad je trebalo, da imaju tu mogućnost da se mogu na vrijeme liječiti i izliječiti, da mogu doći prije na red za preglede na koje se duže čeka – rekao je Mladen Pavković.

Pohvalio je suradnju s bolnicom, no smatra da suradnja može i treba biti bolja. Pod time je podrazumijevao da bi obitelji stradalih, roditelji i djeca trebali imati mogućnost brže i bolje zdravstvene skrbi.

Na to su se nadovezali i ostali prisutni te podržali prijedlog Mladena Pavkovića.

Inače, u bolnici postoji koordinator za branitelje već tri godine, a riječ je o Gordani Starčević. Njoj se branitelji mogu obratiti za pomoć, a ona im pomoći oko naručivanja za potrebne preglede.

– U bolnici se od veljače provode preventivni pregledi za branitelje iz Domovinskog rata. Riječ je o hvalevrijednom projektu koje je pokrenulo Ministarstvo branitelja. Pregledi se rade subotom, a odazvalo se 370 branitelja od 404 pozvanih – objasnio je ravnatelj Devčić.

Istaknimo i to da se spomenuti pregledi financiraju iz državnog proračuna, na temelju čega je koprivnička bolnica napunila proračun s oko 165.000 kuna. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code