PREGLEDI MADEŽA I PREVENCIJA TUMORA

PREGLEDI MADEŽA I PREVENCIJA TUMORA

26. svibnja, 2018.

 

U nedjelju, 27. svibnja, od 10 do 18 sati na Europskom trgu u Zagrebu održat će se akcija u sklopu 11. javnozdravstvenog projekta „Djeluj sada“ u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i u suradnji s Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“.

 U sklopu akcije građani će imati priliku besplatno i bez uputnice pregledati madeže i savjetovati se sa stručnjacima s područja dermatologije i onkologije o načinima prevencije tumora kože te o važnosti preventivnog ponašanja. 

 U 2015. godini bilo je ukupno 649 oboljelih od melanoma, od toga 362 muškarca i 287 žena. U usporedbi s prethodnom godinom, porast u ukupnom broju oboljelih viši je od 10 postoBroj novooboljelih žena (287) 2015. godine gotovo je jednak broju u 2014. godini (282), ali se uočava znatan porast u broju oboljelih muškaraca kojih je 2015. godine bilo čak 362, za razliku od prethodne godine kada je oboljelo njih 305.Posebno su zabrinjavajući podatci da je melanom već drugu godinu zaredom na devetome mjestu u ukupnom poretku zloćudnih tumora kod muškaraca, a kod žena je ove godine prvi put ušao među deset najzastupljenijih. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code