PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

PREDSTAVLJANJE REZULTATA PROJEKTA „KULTURA TURIZMA“

9. svibnja, 2014.

MG 3147

U Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak  8. svibnja,  Turistička zajednica grada Zagreba predstavlila je  rezultate projekta „Kultura turizma“ za 2013./2014. godinu.

Kultura turizma zapravo je projekt je koji se započeo ostvarivati 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a kojim se mlade osobe nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša, zaštite životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti, ali i stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti primjetniji traga na zagrebačkom turizmu a uvelike i u gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, u projekt su ove godine uključene slijedeće srednje škole: IV. gimnazija, Gornjogradska gimnazija, XII. gimnazija, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Tehnička škola Ruđera Boškovića., tj. škole kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, a sa svrhom podučiti mladost u Zagrebu o značnosti i vrjednotama gospodarskog učinka turizma.

Zato baš na ovaj način (Turistička zajednica grada Zagreba) sustavnom podukom učenika srednjih škola u Zagrebu, nastoji podići svijest o vlastitom gradu i, upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Stoga jer će pritomu njihovi projekti pokazat nam detaljnije kako mlade osobe doživljavaju svoj grad, i kako  bi se trebalo brinuti o zagrebačkim i hrvatskim vjednotama, ali i  sve većooj ulozi kulture u sadržaju turizma. Poglavito jer turizmu uvelike kultura udjeljuje i upotpunjuje sadržaj, ali i novi ovodobni identitet, kako Zagrebu, tako i Lijepoj našoj Hrvatskoj, kojeg zaista treba iz perspektive sadašnjosti iznova dizajnirati.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code