NAJNOVIJE NA PORTALU

PREDAVANJE O TRADICIJSKIM JAPANSKLIM BORILAČKIM VJEŠTINAMA

PREDAVANJE O TRADICIJSKIM JAPANSKLIM BORILAČKIM VJEŠTINAMA

24. ožujka, 2015.

image005

Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj u srijedu 25. ožujka 2015. u Zagrebu organizira predavanje pod naslovom “Japanski koryu budo kao nematerijalno kulturno naslijeđe“. Predavanje će održati prof.dr.sc. Leo Rafolt, povjesničar književnosti, komparatist, i poznavatelj japanskih borilačkih vještina.

U svojem predavanju prof. Rafolt će izložiti zanimljivu analizu povezanosti tradicijskih japanskih borilačkih vještina (koryu budo) i njihovih ovodobnih inačica (gendai budo). Analiza je potaknuta trenutnim postupkom upisa tradicijskih japanskih borilačkih vještina na UNESCO-v popis nematerijalne kulturne baštine kao najstarije japansko blago iz skupine borilačkih vještina.
Predavanje počinje u 18:30 sati u dvorani D1 Filozofskog fakulteta, a održava se uz podršku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Veleposlanstvo Japana poziva građane Lijepe naše da im se pridruže na predavanju, poglavito osobe koje se zanimaju za nematrijalnu japansku kulturnu baštinu da na sadržajnom i vrlo zanimljivom predavanju o tradicijskim japanskim borilačkim vještinama!

Ivan Raos

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code