PRAVAŠ ŽELJKO SOLDO  JEDINI BIO NA DOMJENKU ZA 150 OSOBA

PRAVAŠ ŽELJKO SOLDO JEDINI BIO NA DOMJENKU ZA 150 OSOBA

7. veljače, 2014.

 

 

soldo Custom

Nove pojedinosti o manipulacijama Marine Lovrić Merzel

 

 

Napisao: Josip Frković

Nikad nisam dobila medijski prostor kako bih opovrgnula sve izmišljotine političkih protivnika i najnovije HDZ-ove aktivistice, te  dokazala da protuzakonitosti ni u čemu što mi pripisuju nema… Izjavila je to javnom radiju dugovječna i kontroverzna sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel u ponedjeljak ujutro. Samo dan iza izbijanja njene najnovije afere s malverzacijama i izvlačenjem proračunskoga novca za osobne i stranačke potrebe. Njene su obrane bile doista u stilu anegdote o nevjernoj supruzi: „Nisam kriva. Zar ti više vjeruješ svojim ušima i očima nego meni..?.“ A dio istine o navodno uskraćenu medijskom prostoru „bundesligaške“ članice Milanovićeva Predsjedništva SDPH-a, osjetilima sluha i vida, prepoznali su „balkanski trećeligaši“ – Siščani. Iza emisije „Nedjeljom u dva“, već u predvečerje žurno je u „crvenoj zgradi“ sazvana novinska konferencija. Središnjim dijelom Druge ulice nije se moglo proći od reportažnih kombija i osobnih automobila radio-televizijskih postaja i reportera. Baš kao u vrijeme poplavnih prijetnji nabujalih Odre, Kupe, Save i Odre. Bilo je tako i minulih dana i večeri. Kao i obično, odaslane su obranaške poruke o novom hadezeovskom linču zaslužne SDP-ove drugarice koja je županiji „priskrbila preko 2 milijarde kuna za investicijsku gradnju kapitalnih objekata“. Među njima i za rekonstrukciju Zagrebačke ceste, gdje bi navodno uz četiri vozna traka trebala niknuti i benzinska crpka RI-Petrola. Uz postaje Ine i OMV-a, ima mjesta i za treću poduzetnika i prijatelja županičina kuma Slavka Linića, Joze Kalema. Ubojite strelice o kriminalu gubernatorice MLM hrvatskoj javnosti ovoga puta šalje bivša novinarka i šefica kabineta Jasmina Jovev. Bila je to svakako vijest tjedna, pa su o njenu sadržaju najprije podrobno doznali gledatelji triju TV-postaja i HRT-a. Sat iza presice, međutim, izuzetno mobilna Lovrić Merzelova – koja tijekom tjedna i bez skupocjenoga „audijeva“ automatika s deset brzina prevaljuje 250 kilometara – odjezdila je u Zagreb, pravo na Prisavlje i u HTV-Dnevnik. Jasmina Jovev iz usta županice nazvana je opetovano lažljivicom i HDZ-ovom aktivisticom, čiji je najveći krimen što je voljom MLM poput krpe bačena na cestu. Zato što je kao djelatnica županije, za prisilnoga bolovanja, honorarno radila u promidžbenom timu protukandidata Lovrić Merzelove. Dakle, nije protuzakonit postupak županice koja je Jovevljevu, ženu visoke naobrazbe, nesigurne egzistencije i majku dvoje djece, bez ikakva pisana obrazloženja poslala na ulicu?!

 

FANTOMSKI DOMJENAK SA SENDVIČIMA I GULAŠEM

U međuvremenu je Lovrić Merzelova žurno promijenila organizaciju i sistematizaciju poslova, pa je bivšoj predstojnici kabineta 22. listopada 2013. priopćeno da je neraspoređena, bez radnoga mjesta… Prilikom obilaska Tvornice „Doking“, na stranu članice SDP-a, stavio se odmah i predsjednik županičine partije i prvi ministar hrvatske Vlade Zoran Milanović . „Ako je išta od spomenutoga istina, županica je u problemu. U suprotnom, to je gđa Jovev, jer je radeći u kampanji HDZ-a željela Marini Lovrić Merzel oduzeti radno mjesto…“? Ljubitelj mudrih izreka i latinskih fraza, izvalio je i djeci providnu neistinu. Možda je maksimom „Noblesse oblige“, „plemstvo obvezuje“, povukao crtu razgraničenja novovjekih vladara s plebsom. Dugogodišnja novinarka, pozvana iz  sisačkoga HZZO-a, s bolesnim djetetom bila na kontroli dokumentacije. S bolovanjem je sve bilo i ostalo u redu. Toga dana, međutim, u javnosti se pojavio faksimil narudžbenice koju je za tvrtku „Igy commerce 95“ sastavila Jasmina Jovev, a potpisala Marina Lovrić Merzel. Ondje piše da se za domjenak 150 osoba na „Lipovljanskim susretima“ od 25. kolovoza 2012. naručuju ugostiteljske usluge i robu po izboru. Iznos od 14.899,78 kuna na temelju izdanoga računa uplaćen je doista spomenutoj tvrtki iz Novske. U središtu zapadne Slavonije, pak, prebiva i jedan iz pravaškoga kvarteta  uzdanica županice, Željko Soldo. Je li on čovjek kojem je u jednom trenutku žurno trebalo 15.000 kuna?. Upitan što zna o spomenutim dokumentima, gotovo uvrijeđeno istaknuo je „da je tada u Lipovljanima domjenku nazočio samo kao predsjednik Županijske skupštine…“ Prva i očigledna laž, jer je na toj dužnosti još uvijek bio Željko Kardaš, a ondje županijskoga domjenka nije ni bilo! Kolege bivše zaposlenice HRT-a raspituju se o domjenku i u Lipovljanima, odakle stiže odgovor da županica laže, jer za manjinske folklorne manifestacije nije bilo nikakva domjenka županije?!. Osobito ne za 150 osoba. Oni su ugostiteljske usluge, samo za 50 duša, naručili i platili 6.000 kuna, rekao je načelnik općine Mario Ribar. Zatečena izgovorenom neistinom, MLM ubrzo kontaktira Ribara i najavljuje ispravku. I zaista bi tako. Lipovljanac je kvalifikaciju ublažio, a Lovrić Merzelova pojašnjava „da se domjenak sastojao od sendviča i gulaša koji su dijeljeni sudionicima manifestacije…“?!

 

 PREDSJEDNIK I MINISTRI U LJETNIKOVCU MERZELOVIH

Nitko od domaćih ili gostujućih, na žalost, ne može se toga prisjetiti.  U javnosti se uz novu aferu obznanjuje da se već mjesecima provjerava porijeklo imovine županice i članova obitelji. Istražitelje naročito zanimaju mogući lopovlucima pri sumnjivoj prodaji „Cesta Sisak“ IGM-u „Turopolje“, točnije Željku Žužiću, prijatelju Stipe Mesića, te kupnji bez javnoga natječaja servisa obitelji Popec. Prva je potplaćena stotinjak milijuna, a druga preplaćena najmanje 6 milijuna, tvrde mnogi. Bivši servis i salon „peugeota“ preuređen je u sjedište Županijskoga zavoda hitne medicine. U TV-anketama nekadašnji pouzdanik županice, bivši direktor „Cesta Sisak“, izražava potporu Jasmini Jovev. Bahata županica, pak, ponavlja kako se „ne boji laži jer i ona ima svu raspoloživu dokumentaciju“. Iz udruge Vesne Balenović „Zviždač“ konstatiraju kako je inkriminirajuće papire najvjerojatnije dobila iz DORH-a i Uskoka?!. Mogući odstup uvjetuje, „ali samo ako joj se dokažu nezakonitosti“, a samoinicijativni odlazak u DORH isključuje „jer se dobro zna da ona sve radi u skladu sa zakonom…“  U Topuskom je 4. veljače Lovrić Merzelova, zajedno s najnovijim ravnateljem Lječilišta (iz Linićeve Rijeke – op.p.) simbolično presjekla trobojnu traku na ulazu modernizirana odjela fizikalne terapije i rehabilitacije. TV-kamera zumirala je SDP-ovu „fightericu“ za vrijeme blagoslova i molitve Očenaša „i otpusti nam duge naše…“ Zaljubljenica raskošne otmjenosti obišla je luksuzno opremljene apartmane 218 i 209 s imenima hrvatskoga vojskovođe i bana Josipa Jelačića i supruge mu Sofije. Uz aktualnu aferu na stupcima jedne tiskovine objavljuju se ekskluzivne snimke  grofovskog svadbenoga pira  županice i sisačkog dizajnera. Na neoštrim fotosima od 13. lipnja 2009. raspoznaju se Stipe Mesić, Saša Perković, kumovi Linić i Mrsić, Milanka Opačić, Ljubo Jurčić, Zoran Milanović… Slična zabava s manje glamura zbila se i u petrinjskom Novom Selišću  23. listopada. Jake snage MUP-a do kasno u noć osiguravale su privatno društvo predsjednika i ministara Vlade RH u ljetnikovcu Lovrić Merzelovih. Ali, Jasmina Jovev će 10. veljače ponovo pred zaposlenički sud. A hoće li inkriminirajući dokumenti županičih malverzacija selidbom iz ŽDO-a Siska u Zagreb, voljom politike, konačno pokrenuti istragu. Ili će potrajati sve do 2015. i kraja mandata SDP-ovih kukurikavaca. T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Penzija 1900 kuna
    #1 Penzija 1900 kuna 7 veljače, 2014, 09:07

    Prava smrdljiva septička jama. Gadovi koji se okupljaju oko MLM su kao i ona, gahati bogati kriminalci koji su se nametnuli ovom jadnom narodu i piju mu krv. Hrvati se moraju ugledati na Ukrajince i na naše susjede iz BiH. Ako šute MLM i ostali lopovi popiti će im svu krv.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code