POZIV NA SOLIDARNOST

POZIV NA SOLIDARNOST

18. rujna, 2015.

izbjeglice-Hrvatska2

U povodu velikoga vala migranata koji dolaze u Republiku Hrvatsku, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predstavnici vjerskih zajednica: Katoličke, Pravoslavne, i Baptističke crkve, Islamske i Židovske zajednice te predstavnici Hrvatskog caritasa, obići će u petak, 18. rujna, prostore Zagrebačkog velesajma pripremljene za smještaj izbjeglica, te zajedno sugrađane i vjernike pozvati na solidarnost i pomoć ljudima koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove.

Caritas Sisačke biskupije pokrenuo je u četvrtak 17. rujna akciju prikupljanja pomoći kojom će se ublažiti neizvjesnost, strepnja i oskudica ljudi koji su napustiti svoje domove.

Tom prigodom poziv za pomoć izbjeglicama, svim vjernicima i svećenicima Biskupije uputili su i sisački biskup Vlado Košić i ravnateljica Caritasa Kristina Radić.

Sljedećih dana prikupljat će se kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu, hrana koja može duže stajati – konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike i voda. Hrana koja se može odmah konzumirati bez termičke obrade. Higijenske potrepštine, gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir itd.

Građani pomoć mogu predati svaki dan u sjedištu Caritasa Sisačke biskupije na adresi Trg Vere Grozaj bb, Sisak ili u svoje župne Caritase.

U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije HR9324070001500314548 s pozivom na broj HR00 092054 i naznakom „Pomoć za izbjeglice“. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code