POVRATAK NINE GOLOBA

POVRATAK NINE GOLOBA

26. srpnja, 2021.

 

Grad Varaždin iznimno je poznati kao grad baroka, glazbe i cvijeća. Naime, u ovom gradu svoje su blistave karijere počeli Ruža Pospiš-Baldani, Franjo Petrušanec, Nevenka Petković-Sobjeslavski, Nada Puttar -Gold, zatim Josip Klima, Jurica Muraj, Zlatko Vitez, Slavko Brankov, Nenad Opačić, Miljenko Stančić, Lupino i brojni drugi.

Međutim, malo je poznato da je ovaj grad sedamdesetih i osamdesetih godina imao skupinu i tada mladih, ali vrlo darovitih pjevača i glazbenih sastava zabavne glazbe, od kojih se poglavito isticao Nino Golob. Sudjelovao je na više festivala i bio je nešto poput Zdravka Čolića.

Početkom devedesetih godina nastupao je na domoljubnim koncertima, osobito s Đukom Čaićem i Ivom Fabijanom, čak i po Kanadi.

Inače, bio je veliki obožavatelj i suradnik Arsena Dedića, koji je posebno za njega skladao i neke pjesme, koje je Nino izvodio i na Krapinskom festivalu, pa se stoga iznimno obradovao kad mu je novinar i publicist Mladen Pavković, koji je također krenuo u novinarske vode iz ovog grada, poklonio svoju knjigu „Zajedno, ali sam ili tako je govorio Arsen Dedić“(na fotografiji Ivice Dolenca, ispred varaždinskog kazališta).

Nino nam se pohvalio da sada snima nove pjesme, pretežno balade, za koje je napisao glazbu i tekst.

Njegovi brojni obožavatelji u ovom kraju s nestrpljenjem očekuju da ih čuju. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code