POVRATAK MJUZIKLA “AIDA” NA SCENI KOMEDIJE

POVRATAK MJUZIKLA “AIDA” NA SCENI KOMEDIJE

23. siječnja, 2018.

 

 

Klasik svjetske kazališne mjuzikl scene, jedna od najljepših i najtužnijih ljubavnih priča, tisuće izvedbi diljem svijeta te brojna priznanja i nagrade – sve je ovo ali i puno više mjuzikl Aida koji se na radost brojnih domaćih poklonika vraća u Zagreb! Kazalište Komedija najavljuje povratak mjuzikla legendarnih autora Eltona Johna i Tima Ricea, a svečana izvedba pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i u režiji Dore Ruždjak Podolski očekuje nas 3. veljače 2018. godine s početkom u 19.30 sati.

Predložak za ovaj pop mjuzikl bila je Verdijeva Aida, a ideja o prilagodbi za Broadway bila je dovoljno izazovna da se Elton John zajedno s Timom Riceom odvaži i objeručke prihvati izazov dostojan njihovog neizmjernog talenta. Svjetska premijera se održala 23. ožujka 2000. godine, a dobila je četiri nagrade Tony.

Hrvatska praizvedba bila je davne 2005. godine, a naslovnu ulogu nubijske princeze u koju se, nakon što ju zarobi, zaljubljuje egipatski vojskovođa Radames, sjajno je odigrala Renata Sabljak koja se posebno raduje povratku ove ljubavne priče u zagrebačku Komediju: “Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kad je napisao Aidu, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu  glumišta. Ovaj glazbeni i glumački materijal prava je poslastica i nadam se da će biti i za publiku, a ovom prigodom pozivam sve da dođu u Komediju da slavimo ljubav uz Aidu“.

Svaka priča je ljubavna priča prijevod je naslova uvodne pjesme koju pjeva egipatske princeza Amneris, a pjesma nas uvodi u fascinantni svijet ljubavi i žudnje, hrabrosti i izdaje prenoseći nas u davno prošla vremena. Amneris će zaigrati Vanda Winter.

Đani Stipaničev se vraća kao Radames, vojskovođa koji spašava Aidu od sigurne smrti u rudnicima te se zaljubljuje u nju. “Aida je predstava u kojoj svi protagonisti moraju pružiti svoj pjevački i glumački maksimum i vrlo je inspirirajuća gledajući s tog aspekta. Distanca od 12 godina, kada je bila hrvatska praizvedba, nam je svima dala glazbenu i glumačku mudrost i zrelost i danas sigurno možemo dati više nego prije. Uloga Radamesa je moja druga najdraža uloga u životu. Nakon Isusa iz mjuzikla Jesus Christ Superstar ovo je uloga koju zaista volim igrati i jako sam sretan što se Aida vratila u Komediju“.

U ostalim ulogama pojavljuju se Ervin Baučić kao Zoser, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek kao Mereb, Ljubo Zečević kao Amonasro, Nedim Prohić kao Faraon te Željka Veverec i Mateja Majerle kao Nehebka. Zbor, baletni ansambl i orkestar Kazališta Komedija pod ravnanjem su Dinka Appelta, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreografiju Igor Barberić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code