POŠTANSKI ŠLAMPERAJ U SISKU

POŠTANSKI ŠLAMPERAJ U SISKU

21. veljače, 2024.

 

Duže od tri godine, od potresa 2020., vidljivo je to po uzaludno slanim bijelim kuvertama zataknutim na željeznom kolnom ulazu, na adresu Vatroslava Lisinskoga 1, uprava komunalne tvrtke GOS ne zna zbog čega članovi obitelji Rak ne podmiruju mjesečne račune za otpremu otpada.

Najjednostavniji odgovor trebao bi biti: zato što spomenuta usluga GOS-a odavno nije obavljena. K tome zato što dostavljač Hrvatske pošte na žutom motociklu jurca i uopće ne primjećuje kuvertu iz prethodnoga mjeseca u travi. Odnosno, potpun nestanak kuće, dvorišnih gospodarskih zgrada i plodnoga vrta iz kojega je pok. gospođa Micika Rak na tržnicu redovito odnosila svježu salatu, mrkvu i peršun. Nema više ni skladišno-prodajnoga prostora do ulice u kojem je zasluženu mirovinu dočekao vrijedni Pokupljanin pok. Marijan.

Samo jedan ulaz dalje, na zahrđalom haustoru ispisan je kućni broj 5 i prezime Pavlek. Također beskućnici privremeno  smješteni u kontejneru pri dnu dvorišta. Bivša obiteljska kuća i njeni ostaci završili su u otpadu, a početak obnove još se ne naslućuje. Gospođa Pavlek sačekala je jednoga dana dostavljača HP-a i prilično glasno i nervozno propitivala zbog čega suprug i ona moraju najmanje dva-tri puta mjesečno do poštanskoga ureda u Rimskoj ulici, gdje zapinju neuručeni računi za obiteljske režije?!

Kako je u spomenutoj ulici i u nizu drugih sve više negodovanja na šlamperaj životno važne službe i njenih djelatnika, nekom je na um pala nesvakidašnja ideja. Naime, da HP nabavi helikoptere i iz njih u nisku letu osigura distribuciju pismovnih pošiljaka. Pa kome posreći, sretno…(am) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code