POSLOVNA KONFERENCIJA EBAN UNIVERSITY 2016.

POSLOVNA KONFERENCIJA EBAN UNIVERSITY 2016.

27. lipnja, 2016.

 

Eban Winter University 2016, naziv je poslovne konferencije koja će se održati u Zagrebu od 29. do 30. studenog a i postat će središnje mjesto okupljanja za sve poduzetnike, investitore i startup entuzijaste iz svih dijelova Europe i svijeta. Dva dana konferencije donosi predavanja, panele i govore najvećih stručnjaka startup industrije, priliku za networking te uvid u najnovije trendove na tržištu.

Sastavni dio konferencije je i startup natjecanje Zagreb Connect koje će prijavljenima omogućiti vidljivost na globalnoj razini. Prijava se vrši preko obrasca na službenoj internetskoj stranici konferencije, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 1. rujna. Nagradni fond natjecanja iznosi 50 tisuća eura, a sudjelovanje u finalu uključuje i mentorstvo od strane uglednih domaćih i inozemnih poduzetnika.

Posebnu snagu konferenciji pružaju strateški partneri – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO te Izraelsko veleposlanstvo u Zagrebu, čime se konferencija dodatno širi izvan granica Europe. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 27 lipnja, 2016, 18:40

  POSLOVNA KONFERENCIJA.KAKVOG LI KULTA VLADAJUĆEG KAPITALA.

  OVA NAJAVLJENA ,TAKOZVANA POSLOVNA KONFERNCIJA JE NAJOBIČNIJA BUDAŠATINA NA KOJO SE PROPOVJEDAJU ILI ĆE SE PROPOVJEDATI KAPITALISTIČKE DAVORIJE,JER JE STVARNOST SASVIM DRUGAČIJA OD ONE O KOJOJ ĆE SE ILI SE UVJEK PRIČA NA TAKVIM SKUPOVIMA .TO JEPUCANJ UPRAZNO. PA BEZ PROMJENE PROIZVODNIH ODNOSA NEMAN NIKAKVOG POMAKA .
  NIKAVE IDEJE O NEKOM OZDRAVLJENJU DANAŠNJIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO PROIZVODNIH ODNOSA NEĆE IMAT NIKAVOG POMAKA OSIM REVOLUCIJE,JER VLADAJUĆI PROIZVODNI ODNOSI SU PREVLADANI VISOKIM STUPNJEM RAZVOJA PROIZVODNIH SNAGA KOJE TRAŽE ,NOVE, BESKALSNE ODNOSE .
  GLOBALNA EKONOMSKA KRIZA VODI NAS U RATOVE ILI NAM NAMEĆE RATOVE.MEĐUTIM, DANAŠNJI STUPANJ RAZVOJA PROIZVODNIH SNAGA I LJUDSKA INDIVIDUALNA I DRUŠTVENE SVIJEST TRAŽI DRUGAČIJE DRUŠTVENE I DRUŠTVENO POPROIZVODNE ODNOSE KOJI ĆE BITI BEZ PRIVATNOG VLASNIŠ NAD SREDSTVIMA PROIZVODNJE I OTKLANJA KLASNU PODILJENOST ,PA SVAKA NOVA IDEJA PODIJELE SVIJETA NA VLADAJUĆE I ONE ROBUJUĆE JE IZGUBILA HISTORIJSKO-MATERIJALISTIČKU OSNOVU.

  SVI NESPORAZUMI KOJI SU SE DEŠAVALI KROZ LJUDSKU POVIJEST , UVJEK SU SE RIJEŠAVALI KROZ RATOVE . A NAŠA POVIJEST JE STALNO PRAĆENA PROTURIJEČNOSTIMA, ANTAGONIZMIMA , POHLEPAMA ILI BORBAMA ZA OPSTANAK , NA ODREĐENOM PODRUČJU ILI ZA OSVAJANJE DRUGOG BOLJEG I ZA EGZISTENCIJU POVOLJN IJEG PROSTORA, ZA RAZVOJ I PERSPEKTIVU .
  ALI OD VREMENE FRANCUSKE REVOLUCIJE, KADA S E NA PIJEDESTAL POPEO ,KAO PROGRESIVNA SNAGA DRUŠTVENOG ORAGANIZIRANJA , MLADI KAPITALIZAM , KOJI JE SRUŠIO FEUDALIZAM KAO KOČNICU RAZVOJA LJUDSJKOG DRUŠTVA I NJEGOVOG SLOBODNOG ORGANIZIRANJA , KADA JE USPOSTVIO NEKA PRAVILA SLOBODNOG PREDICIRANJA POJEDINCA I ILI SKUPINE KOJA SAD SLOBODNIM UDRUŽIVANJEM ISPOLJAVA SVOJE SPOSOBNOSTI ,KAKO ONE STVARALAČKE TAKO I ONE RAZVOJNE ŠTO JE NAGLO POKRENULO OPĆI RAZVOJ DRUŠTVENE ZAJEDNICE NA SVIM PODRUČJIMA LJUDSKOG ŽIVLJENJA. TO POVIJESNO RAZDOBLJE, KRAJ 18-TOG I POČETAK 19 STOLJEĆA BILO JE VRIJEME ORGANIZIRANOG USTROJA KLASNIH ODNOSA KOJI SU U SVOJIM POČECIMA BILI POKRETAČ NOVOG ZAMAHA RAZVOJNIH PERSPEKTIVA NA SVIM PODRUČJIMA.
  ALI PRIVATNO VLASMNIŠTVO I POHLEPNO PRISVAJENJE DRUŠTVENOG VIŠKA VRIJEDNOSTI U ĐEPOVE MANJINE SVE VIŠE JE RASLOJAVALO DRUŠTVENU ZAJEDNICU NA SIROMAŠNE I BOGATE ,NA ONE KOJI SADA GUBE I ONO MINIMALNO, JER ONI KOJI SU U POLOŽAJU VLADANJA SREDSTVIMA ZA PROIZVODNJU APSOLUTO PRISVAJAJU SVAKI VIŠAK NOVOSTVOREIH VRIJEDNOSTI LJUDSKIM RADOM ,KAD SE STVARA RADNIČKA KLASA ,SADA TOTALNO OSIROMNAŠENA JER NOVI USTROJ KAPITALISTIČKIH KLASNIH ODNOSA UNAPREĐUJE TEHNIKU I TEHNOLOGIJU PROIZVODNJE ,KADA SVE VIŠE MAŠINE ZAMJENJUJU RADNIKE, KAD SE JAVLJA RDNIČKI ORAGANIZIRANI POKRET PROTIV MAŠINA , KAD SU SE RDNICI ORGANIZIRANO BORILI ZA RAZBIJANJE MAŠINA KOJI SU IH ZAMJENILI NA DOSKORAŠNJIM NJIHOVIM RADNIM MJESTIMA.
  KAPITALISTIČKI SUSTAV NASTAVLJA SVOJ USPON INTENZIVNIO I EKSTENZIVNO , KADA SE JAVLJAJU I PRVE RADNIČKE REVOLUCIJE ,ISTINA MANJIH RAZMJERA , IZMEĐU 183O-TI I 1848 GODINA , A NAJAKTIVNIJE RAZDOBLJE RDNIČKIH NEMIRA ZAVRŠAVA REVOLUCIJOM ZVANAOM PARIŠKOM KOMUNOM 1871 GODINE, GODINE, KADA SU RADNICI UZELI VLAST U PARIZU I DRŽALI JE 72 DANA.
  OD TADA SE ,KAKO PIŠE MARX ,NASTAVLJA ORGANIZIRANA BORBA RADNIČKE KLASE ZA SVOJA PRAVA KOJA ĆE SE KRUNITI OKTOBARSKOM REVOLUCIJOM I SOCIJALISTIČKIM REVOLUCIJAMA U DRUGOM SVJETSKOM RATU I POSLIJE NJEGA, U ISTOČNOJ,JUGOISTOČNOJ EVROPI I BALKANU.
  A KAPITALIZAM OSTAJE I DALJE KAPITALIZAM SA SVIM SVOJIM SVOJSTVIMA ,PRISVAJANJEM VIŠKA VRIJEDNOSTI RADNIČKE KLASE, ŠIRENJEM PODRUČJA ZA KORIŠTENJE PRIRODNIH RESURSA NA RAZNIM PROSTORIMA NAŠE GEJE, KOLONIJANO OSVAJANJE.
  DANAS JE KAPITALIZAM DOŠAO U FAZU KAO I NJEGOV PRETHODNIK ,FEUDALIZAM ,KADA SE ZATVARA U SVOJA OSVOJENA PODRUČJA ,U SVOJE PROSTORE U KOJIMA KAPITAL NEMA EGZISTENCIJU ,A TEHNIKA I TEHNOLOGIJA ,BAŠ NJEGOVOM ZASLUGOM, PROIZVODI TOLIKO DOBARA DA PREMAŠUJU NARODNE ,LJUDSKE POTREBE, KAD SMISAO ZA PRISVAJANJE ,ZA PROFIT, GUBI SVAKU PERSPEKTIVU JER SE KRUG ZATVARA.
  PA SVI KOJI OZDRAVLJENJE KAPITALIZMA TRAŽE U RATNOM PREOKRETU SADAŠNJEG STANJA ,SU MALOUMNICI ,ALI IM NIJE NEVJEROVATI DA IZBOR TRAŽE U RATU KOJI BI IH I KOJI ĆE IH ,OVAKO ILI ONAKO, SNAĆI SUDBINA FEUDALIZMA ,KAD VIŠE NISU UPOTREBLJIVI TAKVI DRUŠTVENI KAPITAL ODNOSI ČIJA JE SUŠTINA PRIVATNO VLASNIŠTVO ,JER JE PREŽIVLJENO,PREVLDANANO.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code