POSLJEDNJI ISPRAĆAJ BRANKA KNEŽEVIĆA- KNEŽE

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ BRANKA KNEŽEVIĆA- KNEŽE

11. listopada, 2014.

tŽak houdek na ispraćaju branka knežića

Branko Knežević-Kneža, ugledni bubnjar koji je u dugogodišnjoj uspješnoj karijeri, između ostalih, nastupao i snimao s grupama kao što su Žuta minuta, Drugi način, Aerodrom i Azra, preminuo je 6. listopada nakon duge i teške bolesti, u 58. godini života.

Nakon glazbeničke karijere bio je isto tako vrlo uspješan kao glazbeni menadžer i organizator koncerata najvećih imena hrvatske glazbene scene. Bio je jedan od osnivača Hrvatske glazbene unije i nogometne momčadi Humane zvijezde. Sredinom devedestih vršio je i dužnost direktora Os festa u Osijeku.

Posljednji ispraćaj dragog pokojnika bio je u subotu 11. listopada u 10.40 sati na zagrebačkom Krematoriju Mirogoj. Uz članove najbliže obitelji Knežu su ispratili i brojni estradni djelatnici, glazbenici i kolege menađeri: Vladimir Mihaljek-Miha, Paolo Sfeci, Marijan Crnarić, Ranko Boban, Jurica Pađen, Tomislav Šojat, Zoran Simić, Gordan Penava-Pišta, Mladen Burnač, Sandi Cenov, Stjepan Stanić, Mišo Dragoje, Branko Požgajac, Branko Paić, Branimir Bokan…

Među govornicima na ispraćaju bio je i Žak Houdek, koji se prisjetio svoje suradnje s pokojnim Knežom i vrlo je impresivno otpjevao jedan Psalm iz Biblije.

Na kraju je puštena skladba Branimira Štulića “Meni se dušo od tebe ne rastaje” sa albuma “Balegari ne vjeruju sreći” (Jugoton 1990.) u čijem je snimanju kao bubnjar sudjelovao i Branko Knežić-Kneža.T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code