PRVA AUTORSKA PJESMA SOULFINGERSA

PRVA AUTORSKA PJESMA SOULFINGERSA

4. veljače, 2013.

Solfingers-1

Netko kaže da je udahnuo zvjezdani prah i onda napisao pjesmu. Netko će reći da je spavao s Elvisom i to ga je zauvijek promijenilo. Netko je gledao zalazak sunca na moru uz zvuke valova. Iz nekoga je pjesma izašla za 5 minuta. Sve takve i slične inspiracije u svojih 20 godina smo na žalost preskočili. Mi smo se jednostavno otišli zajedno otuširati. U vrelini parom ispunjene kupaonice, na ogledalu se ukazala poruka „All I wanna do is dance, I like to spend my days in a trance !. Tada smo shvatili da smo u kupaonicu ušli kao obični ljudi, a izaći ćemo kao bend s hitom.“

Grupa Soulfingers poznata je glazbena koncertna atrakcija. U karijeri koja traje 20 godina održali su preko 1600  koncerata. Binu su dijelili s velikanima svjetske glazbene scene kao što su B.B.King, Davida Bowie, The Blues Brothers band, Eddie Floyd, Georgie Fame, Miriam Maceba, Macoto Ozone.

Kvalitetu svog nastupa potvrdili su na mnogim inozemnim, glazbenim i filmskim festivalima – Montreux jazz festival, budimpeštanski Siget festival, MOSTRA – Venecijanski filmski festival, NET AROUND the PLANET (svjetska akcija pod umjetničkim vodstvom Brian Eno-a i Peter Gabriela u Pavarotti centru).

Česti su gosti i na mnogobrojnim svjetski priznatim sportskim natjecanjima gdje uveličavaju ceremonije dodjela nagrada – Svjetski kup u skijanju : Kitzbuhel/Austrija;  Solden/Austrija ; svjetski i europski kup u snowboardu: Val di Sole/ Italija, Leysin/Švicarska, Boi Taul/ Španjolska te mnogim drugim.

Svoje nastupe osmišljavaju do najsitnijih detalja, počevši od scenografije, kostima do glazbene prezentacije. Proizvodnjom glazbene umjetnosti, ovaj originalan bend želi ljude učiniti sretnima. Primjenom najviših kreativnih, produkcijskih i glazbenih standarda pretvaraju svakodnevnicu u čistu zabavu.

All I Wanna Do Is Dance T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code