DIK O’BRAZ 21.OŽUJKA U TVORNICI KULTURE

DIK O’BRAZ 21.OŽUJKA U TVORNICI KULTURE

11. ožujka, 2013.

 dikobraz u halternativi 1824

Nakon deset godina izbivanja, Dik O’braz nastavlja sa žestokim rokanjem 21.3.2013. u Tvornici Kulture, gdje će promovirati svoj novi album radnog naslova „Živ sam“.

Grupu su u Samoboru početkom 1994. godine oformili Tomislav Kleščić (Lobić) –bas gitara i vokal, Šprajc Marko– bubnjevi i Otmačić Tomica (Sting) – gitare.

Iste godine u konkurenciji stotinjak bendova pobijedili su na prvom Art&music festivalu u Puli i ubrzo izlaze van okvira lokalne scene. Sviraju po Sloveniji i Hrvatskoj (Fiju Briju, Uljanik, Jabuka itd.) a kritika njihov glazbeni izričaj opisuje kao hardcore hardrock.

 Sredinom 1995. u studiju „Podmornica“ Bernarda Mihalića snimaju svoj prvi i jedini CD „Žeđ“ koji im izdaje Zdenko Franjić i „Slušaj Najglasnije“. Nastavljaju sa svirkama i snimaju svoj prvi video spot za pjesmu „Moja duša pijana od piva“. Nakon niza koncerata u regiji, grupa 2000. godine gasi svoju aktivnost.

Ponovno se okupljaju 2009. i kreću s koncertima. Kao drugog gitaristu uzimaju Marka Brekala-Rođu (ex Deafness by Noise), ali stjecajem životnih okolnosti, 2011. Šprajc i Rođo prestaju sa aktivnostima u grupi.

Svježu krv donosi Igor Balent-Iggy (ex Dr.Scout) koji postaje bubnjar benda i Dik O’brazi nastavljaju s radom u tročlanoj postavi.

Ljeti 2012. snimaju svoj drugi album radnog naslova „Živ sam“, a produkciju potpisuju Dikobrazi i Rejhan Okanović Regi. Ubrzo nastaje i video spot za naslovnu pjesmu Živ sam. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code