POSADE IZ SEDAM ZEMALJA NA SEDMOM KUMROVCU

POSADE IZ SEDAM ZEMALJA NA SEDMOM KUMROVCU

16. veljače, 2018.

 

 

Prvi vikend ožujka u Hrvatskom Zagorju ponovno je rezerviran za start automobilističke sezone. Sedmo izdanje INA Rallya Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka, a treću godinu uzastopce pokroviteljica mu je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Natjecanje je međunarodnog karaktera, svoj dolazak već sada su najavile posade iz sedam zemalja, a prijave se zaprimaju do 24. veljače.

Dvodnevna manifestacija počinje u petak, 2. ožujka atraktivnim prologom dugačkim 2 kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj. Posade će ga voziti dva puta, u dnevnim i noćnim uvjetima, a prvi će prenositi Kreator TV. Posebne nagrade za najbrže na prologu bit će dodijeljene na rally partyju u Element baru Termi Tuhelj.

Subotnji program počinje već u 9 sati ceremonijalnim startom u Muzeju Staro selo u Kumrovcu. Prvi od ukupno četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. Brzinci su ostali nepromijenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali su im nazivi novi – Kumrovec i Zagorska Sela. Najveći broj publike ponovo se očekuje nedaleko od Osnovne škole Josipa Broza, gdje se s istog mjesta može vidjeti više od 500 prolazaka trkaćih automobila. Posade koje uspješno savladaju 41,3 km brzinskih ispita kroz pitoreskni zagorski krajolik na cilju se očekuju u 18 sati u Muzeju Staro selo.

Organizator je za sve natjecatelje i gledatelje u suradnji s Termama Tuhelj osigurao posebne smještajne pogodnosti. Ponuda se odnosi isključivo na one koji smještaj rezerviraju prateći upute dostupne na internetskoj stranici www.rally-kumrovec.com.

U dosadašnjih šest kumrovečkih rallya čak pet puta su slavile posade u Mitsubishi Lancerima. Trostruki je pobjednik Mađar Janos Szilagyi, koji je dva naslova izborio s Botondom Csanyijem, a u premijernom izdanju utrke suvozačica mu je bila Viktoria Zejda. Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Damir Bruner, te Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek, koji su aktualni prvaci Hrvatske. Prošle je godine u Kumrovcu pobijedila austrijska posada Niki Mayr-Melnhof – Poldi Welsersheimb u Fordu Fiesti klase R5. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code