PORTAL TJEDNO U VINARIJI KOS

PORTAL TJEDNO U VINARIJI KOS

23. prosinca, 2014.

D kod Kosa-14-11 Custom

Tradicionalno smo se okupili na Zelinskoj vinskoj cesti

Napisao: Dražen Stjepandić

Fotografije: Boris Beribak

Eto, dođe i četvrti Božić odkako sam zajahao ludog konja zvanog portal Tjedno. Zapravo nije potpuno jasno tko koga jaše, ali idemo tako zajedno i brzo pored nas prolaze dani ljudi,  događaji i brojni tekstovi. 

Okupljanje u vinariji Kos na Zelinskoj vinskoj cesti svakako je jedno od najugodnijih događaja koji su mi se dogodili odkako sam krenuo u ovu avanturu izgradnje novog medija bez osiguranih sredstava.

U četvrtak 18. prosinca gospodin Željko Kos u svojoj vinariji nas je ugostio po četvrti put. Obično smo naš domjenak imali poslije blagdana, kad sezona domjenaka utihne, a ali nije ni prvi put da smo domjenak portala Tjedno upriličili uoči Božića i Nove godine.

KOSOVA VINA I GALE RAZGALILI DUŠU

Čini mi se da je svaki put sve veselije. Ovaj put se pojavio i Gale Car s gitarom, ali opet smo najviše pjevali sami. Prvi je zapjevao Baja, a slijedili su ga Slatki, Gale, Jaskanac Draž, gospodin iz Kavalira… Grleći ih pratio sam ih svojim grlom barem u refrenima. Sramotno, ali istinito u cijelosti znam tekstove svega nekoliko tuđih pjesama, dvije- tri partizanske naučene u djetinjstvu i još nekoliko njih koje se rijetko pjevaju. Morat ću se popraviti, a do tada pokazivat ću volju. Kao i mnogi kao ja,  kojima Bog nije dao glas, volim pjevati.

Uz kamin, domaću papicu,  krvavice, kobasice, buncek, patka i kiselo zelje uz sortirana vina kvalitetnih sorti: rajnski rizling, chardonnay, graševinu, moslavac (šipon), kerner, crni pinot, pjanušac Anita, Anita rose,  autohtonu kraljevinu … pjesme su se redale jedna za drugom. Kosova vina i s gitarom Gale razgalili su dušu pa se opet ostalo duže od planiranog. 

Stara izreka kaže nema ništa dok se to dobro ne zalije. Na ovom našem putu kao na nekom maratonu okupljanja kod Željka Kosa su kao boce vode pružene maratoncima. Urežu se u sjećanje i osjetila.

TJEDAN PORTALA TJEDNO

Nastavljamo dalje, pred nama je još jedna godina. Portal Tjedno je definitivno našao svoje mjesto i stekao svoju publiku.  Uskoro nas čeka nekoliko akcija koje počinju s re:  redizajn, remont koncepta, veća redakcija…

Uvođenje nekoliko aplikacija za bolju dostupnost  na novim platformama. Dugo pripremamo poseban talk show…

U planu je poseban festival za dvjestoti tjedan portala Tjedno. Zvat će se Tjedan portala Tjedno.

Veliki posao je iza nas, objavili smo preko pet tisuća tekstova, ali kad pomislim što nas sve čeka osjetim neku razdraganost kao kad gospon Kos otvori novu butelju i pored nje stavi litru mineralne.

Stalno u ovim tekstovima koje pišem pod egidom – umjesto uvodnika, a koje bih po mišljenju posjetitelja našeg portala trebao češće pisati, spominjem  kako možemo još mnogo više i mnogo, mnogo bolje. Uvijek sam u stanju naprojati barem pet elemenata koje hitno treba promijeniti, popraviti, napraviti i uvesti.

Nažalost teško je to sve stići, mi sve ovo vrijeme svakodnevno održavamo medij bez velikog  novinarskog pogona, nismo nezadovoljni, ali ima ideja i svijesti kako sve treba i mora biti još bolje. Neki kažu da je jedan od uvjeta da se nešto postigne ne pričati o tome što želiš postići.

Ipak, malo sam morao, makar zbog toga da me uskoro pitate što je s onim  Tjednom portala Tjedno? A redakcija, redizajn…?

No prije toga svima vama i nama cijenjeni posjetitelji našeg portala Tjedno želim Sretan Božić i Novu 2015. godinu.

Bog vas i nas sve  blagoslovio! T

{gallery}naslovne/domjenak2014{/gallery}

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code