POČETAK KRAJA RUŽE TOMAŠIĆ

POČETAK KRAJA RUŽE TOMAŠIĆ

18. veljače, 2013.

 

06 Hrast Konvencija Ruza Tomasic

HDZ I HSP AS zapeli u vlastitim spletkama

Piše: Josip Miljak, predsjednik HČSP-a

Otac Domovine dr. Ante Starčević je davno ustvrdio da se na dobru temelju može napraviti i dobra i loša zgrada a na lošu temelju ne može nego loša. Ova njegova maksima ponajbolje oslikava put hrvatske države od 190. do danas. Sada je svima više nego jasno da je Hrvatska otišla krivim putom i to stoga što je vođena na pogrešnim načelima i krivim ljudima. Kao paradigma svega jest preambula hrvatskoga Ustava u kojoj stoji da je jedan od temelja hrvatske države i ZAVNOH. To je dalje imalo nesagledive posljedice za izgradnju mlade države, koja je doista krenula putovima ZAVNOH-a i ostala jedina postkomunistička zemlja koja nije provela lustraciju i dekomunizaciju. To je ustvari taj loš temelj s kojega je krenula Hrvatska i zato smo danas tu gdje jesmo.

150 TISUĆA PRAVAŠKIH GLASOVA

Da smo krenuli u izgradnju države s novih i zdravih temelja Domovinskog rata i s tom generacijom koja je stasala s puškom u ruci braneći narod od velikosrpskog genocida možda bi bilo pogrešaka, ali zasigurno ne bi bilo ovakve namjerne destrukcije države na svim razinama. Pravaši su tim procesima potpuno zaobiđeni i marginalizirani te preko Ante Đapića držani pod čvrstim nadzorom HDZ-a, kako im ne bi bili smetnja u pljačkanju i uništavanju države. Svi pokušaji drugih pravaša i osnivanje drugih pravaških stranaka neslavno su propali, pa čak i stranka HSP 1861 koju je osnovao Dobroslav Paraga nakon kutinskoga Sabora HSP-a kada je Đapić Paragi ukrao stranku na sličan način kao što je to kasnije učinio Sanader Pašaliću. Ova marginalizacija i eutanazija pravaštva se uspješno provodi sve do današnjih dana, ali dolazi vrijeme kada tim manipulatorima ponestaje snage i ideja da se to i dalje održi.

U novije vrijeme, potkraj 2009. godine u Bapskoj je osnovana još jedna pravaška stranka HSP dr. Ante Starčević. Za predsjednicu je izabrana žena gđa. Ruža Tomašić, što je prvi put u povijesti pravaštva da je žena na čelu jedne pravaške stranke. Gđa. Tomašić je u javnosti imala određene simpatije koje je stekla kao zastupnica HSP-a u borbi protiv jednoga lokalnoga narko-dilera, i s tim kapitalom je ušla u neizvjesnu borbu i težak posao ustroja nove stranke. Relativno brzo je uspjela organizirati stranku, a taj posao joj je olakšan zbog lošeg imagea Ante Đapića  u javnosti, koji je baš u to vrijeme, sada je to više nego jasno, izgubio potporu HDZ-ovih spletkaroša. Osnivanjem još jedne pravaške stranke, je trebalo zamutiti pravašku scenu pred još jedne parlamentarne izbore, onemogućiti njihov ulazak u Sabor, i u tomu su ovaj put potpuno uspjeli. Pravaši su osvojili samo jedan mandat, a zajedno su dobili cca 150.000 glasova. Unatoč tomu HDZ nije bio zadovoljan, jer su oni drastično poraženi i dobili su najmanje glasova u povijesti stranke. Upravo tu se otvara put pravašima, jer su svi mehanizmi i podvale HDZ-a istrošene i više ne donose odgovarajući rezultat. Sada je HDZ u obrnutoj situaciji, i on će pokušati ujediniti sve pravaše koje vrlo uspješno razjedinjuje pune 23 godine. 

Oni toga nisu bili svjesni čak ni potkraj 2012. kada su sa strankom Ruže Tomašić koju su sami osnovali, sada je to više nego očito, potpisali Sporazum o trajnoj političkoj suradnji. Taj Sporazum je presedan u svjetskim razmjerima, ili bolje kazano bio bi da se radi o istinskoj pravaškoj stranci, jer je teško naći primjer da dvije politički dijametralno suprotne stranke potpisuju trajni Sporazum. Ako je to tako, da je njihova politika ista kako sami govore, onda se takve stranke fuzioniraju i postaju jedna. Taj čudnovati Sporazum je međutim imao sasvim drugi cilj, a to je pokušati još jednom mobilizirati pravaško biračko tijelo za račun HDZ-a, što je očito bio račun bez krčmara. HSP AS se nakon toga potpisivanja jednostavno raspada i gđu. Tomašić napuštaju dužnostnici stranke, cijele podružnice i članstvo, koje nitko ništa nije pitao o toj suradnji s HDZ-om i oni se osjećaju izigrani, iskorišteni i prevareni. Ispalo je tako da tu gubi i HDZ i HSP AS i sada su na mukama jer su se zapleli u vlastitim spletkama.

HSP I HČSP JE OSNOVAO  STARČEVIĆ

Ruža Tomašić je tu možda najviše izgubila, jer sada u potpunosti gubi aureolu heroine i časne Hrvatice koju je imala u hrvatskoj javnosti. Bez ikakve potrebe postala je instrument u rukama manipulatora iz svoje stranke koji su je vješto uvukli u igru. Ako gđa. Tomašić pak u svemu tomu sudjeluje svjesno, onda je to još veće razočaranje u nju samu. U svakom slučaju i to će se vrlo brzo razriješiti i ona će se naći pred zidom gdje padaju sve maske. Jedini dokaz koji će moći sprati ljagu s njezina imena jest podnošenje neopozive ostavke na mjesto predsjednice takve stranke. Kada imate situaciju da vam najbliži dužnostnici gotovo dnevno istupaju u javnosti s prljavim vešom i napuštaju stranku, kada članstvo s ogorčenjem govori o vodstvu stranke onda ste jako blizu onoga protiv čega ste se tobože borili, a što se zove HSP Ante Đapića. Kao rukom odnesena nestala je sva pozitivna energija koju su jedno vrijeme imali i ustupila mjesto međusobnim obračunima i razračunavanjima. HSP AS je očito plesala samo kratko, i jedino u čemu je uspjela jest privremeno zaustavljanje jačanja pravaša koje neminovno slijedi.

Put tomu jačanju je sada otvoren i više ga nitko i ništa ne može zaustaviti. Glavni neprijatelji pravaša HDZ – SDP su u vlastitoj kaljuži, jedni zbog nemuštoga vođenja stranke iz koje svakodnevno bježe dužnostnici kao i zbog tereta pljačke države i naroda, a drugi zbog nesnalaženja u vođenju države i bavljenja svime samo ne onim čime bi trebali, a to je otvaranje novih radnih mjesta. Dok su oni zabavljeni sobom, ne mogu se baviti nama pravašima i tu nam je velika šansa. Došlo je dao bistrenja pravaške scene, Ruža Tomašić je za kratko vrijeme potpuno zastranila, a glavni manipulator, kočničar i uteg Ante Đapić je isključen iz HSP-a. Tako se pravaštvo vraća kući u pomireni HČSP i HSP, koji već u više od polovice Hrvatske nastupaju kao Pravaški blok. Valja podsjetiti da je te obadvije stranke utemeljio Otac Domovine dr. Ante Starčević, HSP 1861. a HČSP 1895. i da one nisu ničija proizvoljna izmišljotina nego su slavna hrvatska povijest, sadašnjost i budućnost.

Bog i Hrvati ! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Suljo
  #1 Suljo 28 veljače, 2013, 08:36

  A što je s Frankovcima?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Suljo
  #2 Suljo 28 veljače, 2013, 08:35

  Moš mislit…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Suljo
  #3 Suljo 28 veljače, 2013, 08:29

  Još jedan BRAVO

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Suljo
  #4 Suljo 28 veljače, 2013, 08:27

  NEMA !!! – Svi su već ili vani ili mrtvi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Pero
  #5 Pero 22 veljače, 2013, 17:51

  Napad na jedine istinske pravaše dolazi upravo od bivših suradnika UDB-e koji su se infiltrirali u mnoge pravaške i desničarske stranke DA PO ZADATKU razbijaju hrvatsku desnicu.
  HČSP je jedna od rijetkih političkih stranaka hrvatske desnice gdje nemaju pristup bivši članovi SKH Saveza Komunista Hrvatske i UDB-aški kurvini sinovi zbog LUSTRACIJSKOG KODEKSA, što mladi prepoznaju i masovno pristupaju HČSP.
  UDB-aša je danas lako prepoznati; kada neki “TURBO HRVAT” ili “TURBO PRAVAŠ” napada jedine TRI pravaške stranke HSP, HČSP ili A-HSP, nije to zbog fustracija “POTARACATI” već to DRUG ODRAĐUJE PO ZADATKU.
  BOG i HRVATI, Za Dom spremni

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ja
  #6 ja 21 veljače, 2013, 07:26

  dan poslje toga potpisivanja sporazuma je stranica proradila, itekako je bilo još aktualno!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guska u magli
  #7 Guska u magli 21 veljače, 2013, 07:16

  Zavadi pa ih nasadi, kažu crvene snage među nama koje će nas nastaviti ekonomski osvještavati s povećanjem tržišta raspoložive nezaposlene radne snage, dizanjima PDV-a i smanjivanjima osobnih dohodaka a našu djecu poučavati kako svakako treba dati starijim stričekima i tetama kada oni hoće.

  Ima li među nama jedan koji zbog vlastitih interesa neće prokazivati dojučerašnjeg brata, koji neće iskazivati svoje zasluge od prije 20 godina i koji će se SADA uhvatiti posla u onome čemu je najbolji i pokazati da Hrvatska ima kvalitetne ljude?

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. grgo
  #8 grgo 20 veljače, 2013, 23:40

  Još fali stranka Trenkovih pandura

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code