SRETKO KALINIĆ UBIO I RAKOMADAO CVETKA SIMIĆA

SRETKO KALINIĆ UBIO I RAKOMADAO CVETKA SIMIĆA

17. prosinca, 2011.

cvetko
U Beogradu otkrivena velika tajna iz Jarunskog jezera

 

Piše: Mihovil Tomić

U petak 16. prosinca na suđenju grupi Luke Bojovića na Specijalnom sudu u Beogradu otkrivena je velika tajna Jarunskog jezera. Cvetka Smića, srpskog mafijaša, ubio je i raskomadao Sretko Kalinić. Tako javljaju srpski mediji pozivajući se na iskaz Miloša Simovića, tridesetjednogodišnjeg pripadnika zemunskog klana.

„Sretko Kalinić ubio je Cvetka Simića kako bi bio u vezi sa njegovom ženom Anom Simić. Bio je zaljubljen u nju i pričao kako i ona njega ludo voli”, rekao je Miloš Simović (31) na jučerašnjem suđenju grupi Luke Bojovića (36), optuženoj za pokušaj ubojstva  Andrije Draškovića (47) i Zorana Nedovića Šoka (59) i likvidaciju Branka Jevtovića Jorge. Piše beogradski Alo od subote 17. prosinca.

Bivši „zemunac“ ispričao je  kako je za tu vezu saznao od Kalinića osobno, koji mu se povjerio: „Unezvereno mi je pričao da će mi otkriti svoju najveću tajnu, a to je da je u martu 2009. bio na moru sa Anom i da je ona u vezi s njim. Čak mi je ispričao da je bio grub u intimnom odnosu sa njom, zbog čega je završila u bolnici“, pričao je Simović, dok se Kalinić u boksu za optužene ironično smijao.
Poslije izvjesnog vremena, kako je ispričao, Kalinić mu se povjerio da je ubio Cvetka, raskomadao njegovo tijelo i bacio u zagrebačko jezero Jarun.

„ Problemi su počeli kada je policija počela da nalazi ostatke tela. Bio sam prisutan kada je Kalinić skinuo s ruke Simićev sat, koji je uzeo prilikom ubistva, izlomio u besu i bacio u Savu. Kada su počeli da se objavljuju novinski članci o Simićevom ubistvu, Kalinić je hteo da se obračunava sa novinarima“ – rekao je Simović i dodao da je Kalinić na kraju i Ani htio odsječi  glavu jer mu se neko vrijeme nije javljala.
Po pisanju beogradskog lista Alo na Simovićevo svjedočenje Sretko Kalinić, koji je izašao iz boksa i osuo paljbu po Simovićevoj ženi:“ Kakav god da sam, ovakav bolestan, neke stvari ne bih uradio. Ukoliko Simović zna da je njegova žena kurva, pa onda misli da je takva i tuđa, to je njegov problem“.

Prethodno je Simović u svojoj obrani detaljno opisao pokušaj ubojstva Zorana Nedovića Šoka, u kojem su kako je rekao pored njega sudjelovali Vladimir Milisavljević – Vlada Budala i Sretko Kalinić. Optuženog Luku Bojovića, koji je bijegu i koji je u optužnici označen kao organizator, nije teretio ni za jedno krivično djelo.
„Sredinom 2004, Kalinić i Vlada došli su kod mene u Zagreb s namjerom da se organizuje ubistvo Draškovića i Nedovića jer su se navodno raspitivali gde se nalazi ostatak zemunskog klana kako bi usmerili policiju na nas“ – rekao je Simović i nekoliko puta se zapitao zbog čega se Bojović nalazi na optužnici.

Simović je još govorio kako je još 2004. htio poviči se iz kriminala jer „posle smrti Dušana Spasojevića više nije imao razloga za to“. To je žustro osporio Kalinić, rekavši mu: „Ne znam kako priča da se povlačio iz kriminala kada je nagovorio svog brata Aleksandra da ubije svjedoka Zorana Vukojevića Vuka!“

Simović je otkrio sva njihova skloništa poslije raspisivanja potjernice zbog ubojstva premijera, navodeći da je sa svojim bratom Aleksandrom, Vladom Budalom, Kalinićem i Milanom Jurišićem Juretom bio zajedno do kraja 2004, poslije čega su se, kako je naveo, razišli. Kako je naveo, jatak im je bio Ilija Novović, koji je sa Goranom Marićem ubijen i spaljen u travnju  2009.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code