PODRAVKA NA KINESKOM TRŽIŠTU

PODRAVKA NA KINESKOM TRŽIŠTU

26. svibnja, 2015.

Podravka-istrazivanje-i-razvoj-4

Vodeća hrvatska prehrambeno-farmaceutska tvrtka Podravka ozbiljno je krenula u osvajanje Kine, a prvi proizvodi iz njezina asortimana trebali bi se već ovog ljeta naći na policama kineskih supermarketa.

“Prvo ćemo golemom kineskom tržištu ponuditi vodu, ledeni čaj, slastice i dječju hranu. Prve pošiljke, ako računamo da prijevoz brodom traje oko 45 dana, u kineskim će se dućanima naći u srpnju ili kolovozu”, izjavio je Hini direktor Podravkina predstavništva u Pekingu Goran Kapičić.

Podravka je jedina hrvatska tvrtka s predstavništvom u Kini, jednoj od najjačih ekonomskih sila svijeta i ogromnom tržištu s 1,4 milijardi ljudi.

Time se priključila brojci od preko 27.000 stranih kompanija koje su otvorile urede u Pekingu. U cijeloj Kini ima ih gotovo 450.000.

Predstavništvo je otvoreno 13. siječnja ove godine, a nakon prilično komplicirane registracije sve je potrebne dozvole za rad dobilo oko tri mjeseca kasnije.

Podravka je više od 20 godina pokušavala ući na kinesko tržište, no shvatila je da bez pokazivanja ozbiljnosti i fizičke prisutnosti u samoj Kini to jako teško prolazi ili je nemoguće.

IZVOR: www.poslovni.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code