PISMO HRVATICE IZ KANADE UKRAJINCIMA PO SVIJETU

PISMO HRVATICE IZ KANADE UKRAJINCIMA PO SVIJETU

28. veljače, 2022.

 

 

Hrvatski narod dijeli sličnu tragičnu povijest s Ukrajincima, i kao vi, Hrvati su miroljubiv narod koji je bio prisiljen kroz povijest voditi obrambene ratove, i nikada nije posegnuo za tuđim! Također, Ukrajina ima posebno mjesto u našem srcu jer je je bila prva priznala samostalnu hrvatsku državu. Na tome smo Vam zahvalni. 

U vama vidimo prijatelje i molimo za Ukrajinu

Napisala: Katarina Pejaković, Kanada

Dragi prijatelji Ukrajinci,

sigurna sam da govorim u ime Hrvata diljem svijeta kada kažem da iskreno suosjećamo s ukrajinskim narodom u ovom zlom i nepravednom napadu na vašu zemlju.

Proživjeli smo slično iskustvo tijekom pet godina hrvatskog Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine. A mi Hrvati Kanade, rat smo vodili odavde i ovdje  bili vrlo angažirani u pomaganju Hrvatskoj sličnim sredstvima koja koriste kanadski Ukrajinci.

Povremeno smo i griješili usmjeravajući svoju snagu i vrijeme na pogrešne ciljeve. Iz toga smo  naučili neke vrijedne lekcije koje želimo podijeliti s vama za bolje i brže rezultate.

 1. započeli smo s javnim prosvjedima u gradskim središtima i pred provincijskim i državnim sabornicama. Neumorno smo lobirali kanadske političare za pomoć, uglavnom za izbjeglice. Međutim, shvatili smo da su bolji i zapaženiji rezultati došli kada smo ciljali neprijateljske diplomatske urede.

Vaše aktivnosti širom svijeta, gdje god Ukrajinci žive, trebale bi uključivati ​​sljedeće:

 1. Koordinirane akcije na puno lokacija u zemljama gdje Ukrajinci žive, u istom danu. Vaša snaga je u brojkama. Brojni istovremeni prosvjedi govorit će više od jednog.
 2. Organizirane mirne prosvjede ispred ruskih veleposlanstava, konzulata, turističkih ureda, banaka itd., u što više zemalja sa pismenim zahtjevom koje bi oni (ruski predstavnici) proslijedili u Moskvu. Uvijek uz nazočne predstavnike medija.
 3. Organizirane mirne prosvjede pred ruskim crkvama diljem svijeta popraćene ukrajinskim zastavama, velikim slikama uništenja Ukrajine, predstavnicima medija i pismenim zahtjevom da ruski svećenici javno osude: a. Putinov rat; b. rusku agresija na Ukrajinu, i c. zatraže hitno povlačenje ruske vojske iz Ukrajine. Ako uspijete pogoditi 30 crkava u Kanadi, ili 300, diljem svijeta, isti dan, imat ćete dobre rezultate.
 4. Pismene zahtjeve svjetskim političarima sa zahtjevom raskidanja diplomatskih odnosa s Rusijom i povlačenje njihovog diplomatskog osoblja iz Moskve. Što više potpisa prikupite, to će vaša akcija dobiti više pozornosti.
 5. Pismene zahtjeve u UN na akciju! U brojkama je moć. Milijun pisama u tjednu, daleko više odjekne nego jedno!
 6. Uključite u sve akcije svoje prijatelje Kanađane, Nijemce, Francuze. Potrebna vam je svaka dostupna pomoć.

Hrvatski narod dijeli sličnu tragičnu povijest s Ukrajincima, i kao vi, Hrvati su miroljubiv narod koji je bio prisiljen kroz povijest voditi obrambene ratove, i nikada nije posegnuo za tuđim! Također, Ukrajina ima posebno mjesto u našem srcu jer je je bila prva priznala samostalnu hrvatsku državu. Na tome smo Vam zahvalni.

U vama vidimo prijatelje i molimo za Ukrajinu.

Inače, iskreno i od sveg srca podržavamo „Apel“ koji je u svezi agresije na Ukrajinu uputila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91,), na čelu s gospodinom Mladenom Pavkovićem.

Ukrajinci, neka vas dragi Bog čuva. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 28 veljače, 2022, 21:38

  ARGENTINSKA PREDSJEDNICA NAJAVILA KRAJ KAPITALIZMU I MAJCI AMERICI KA TERORISTIČKOJ OLIGARHIJI OVE GEJE!!

  ARGENTINSKA PREDSJEDNICA ,KAO ŽENA ,KAO PREDSJESJEDNICA JEDNE DRŽVE KOJA JE PLATILA VELIKU CIJENU U LJUDSKIM ŽRTVAMA I MATERIJALNOM RAZVOJU ,JE SMOGLA LJUDSKE HRABROSTI DA SVIJETU ,URBI ET ORBI ,NA SKUPŠTINI SVEJTSKE ORGANIZACIJE UJEDINJENIH NACIJA , OGLA SI SE I UPRE PRSTOM U SJEDINJENE DRŽAVE AMERIKE KOJU JE PROZVALA I OPTUŽILA KAO SVETSKU TERORISTIČKU SILU SVIJETA KOJA VEĆ 1OO GODINA PROIZVODI RATOVE I UNIŠTAVA CIJELE NARODNE ZAJDEDNICE I NJIHOV CIVILZACIJSKLI DOSEG , KOJA JE DANAŠNJI SVIJET DOVELA U TOTALNO SIROMAŠTVAO ,PA CIJELE NARODNE ZAJEDN ICE UMIRU OD GLADI ILI SU NA RUBU GLADI ,JER JE AMERIČKI TEHNIČKI I TEHNOLOŠKI MODEL USMJEREN NA ZAUSTAVLJANJE ŠIRENJA TEHNIČKOG I TEHNOLOŠKOG RAZAVOJA OSTALIH DIJELOVE SV IJETA, JER BI DRUGAČIJI RAZVOJ AMERIČKU TERORISTIČKO-OKUPATORSKU POLITIKU DOVELO U SITUACIJU KADA BI MORALA GRADITI SVOJE MEĐUNERODNE ODNOSE U KOEGZISTENCIJI A NE U AGRESIJI I TERORU.
  TAKVU POLITIKU ZLOČINAČKE AMERIKE ,KOJOJ JE VATIKAN APSOLUTNI SAVEZNIK , ČIJI SU EGZARSI UVJEK POSLUŠNO I AKTIVNO POMAGALI TEROR ,PLJAČKU ,GENOCIDNE RATNE POHODE, VATIKAN NIKDA N IJE ISKORISTIO SVOJU SNAGU, NAJAJČE RELIGIOZNE I HOMOGENE ORGANIZACIJE U SVIJETU, DA SE SUPROSTAVI TAKVOJ POLITICI TERORA I OSVAJANJA , JER TAKVO PONAŠANJE BILOKOGA ILI BILOKOJE DRŽAVE ILI NARODNE SKUPINE, ZAJEDNICE, BI TRTERBALO BITI OSUĐENO PO POSTULATU SAME RIMOKATOLIČKE VJERE. A NJEZINI SLJEDBENICI ,AKO BI HTJELI BITI ODANI SLJEDBENICI, BI MORALI OTKAZATI SVOJA UČEŠĆA U TAKVIM ZLOČINAČKIM POHODIMA . MEĐUTIM, ONI SU UVJEK U PRVIM REDOVIMA KAO PLAČENICI I OSVETNICI PO DUHU , JER SE TAKO POSTAVLJA NJIHOVA GLAVNA ,ZLOČINAKČKO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA ,VATIKAN. . AMERIKA SE KAO OKUPATOR I ISTREBLJIVAČ POJAVILA KASNIH DEVEDESTIH GODINA 19-TOG STOLJEĆA ,KADA JE PRVI PUT IZIŠLA IZ SVOJIH GRANICA I NAPRAVILA POKOLJ NAD KUBANSKIM MORNARIMA ,NAMJERNO ,KOJEG JE MARK TWEN ,KAO NOVINAR ,NAZVAO GEN OCIDNIM. SLJEDSTVENO TOME ,ON SE IZ KUBE ,KAO OČEVIDAC ,NOVINAR, JAVIO I IZMEĐU OSTALOG SADRŽAJA U TEKSTU NAPISAO I SLJEDEĆE: AMERIKA BI , AKO OVAKO NASTAVI DJELOVATI U SVOJIM POHODIMA MORALA DA PROMJENI SVOJU ZASTAVU I UMJESTO BIJELIH PRUGA POSTAVI CRNE ,A UMJESTO ZVIJEZDA ,MRTVAČKE GLAVE =..

  ALI GOVOR I OPTUŽBA ,KOJU JE ARGENTINSKA PREDSJEDNICA UPUTILA SA GOVORNICE UJEDINJENIH NACIJA ,SA SKUPA TE NAJVEĆE I NA JEDNOM MJESTU ,ORGANIZACIJE OKUPLJENIH PREDSTAVNIKA SKORO ČITAVOG SVIJETA DRŽAVA , NIJE DOŽIVJELA ONU POTPORU KOJA BI ZANAČILA DA VEĆ SUTRA AMERIKA BUDE MRTVA U MEĐUNARODNIM ODNOSIMA I DA SE VEĆ OD SUTRA POČINJU MIJENJATI MEĐUNARODNI DRUŠTVENI SUSTAVI KOJI SU SVI DO SADA BILI ZAROBLJENI AMERIČKOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJU JE PRATILA I VOJNA SILA SA SVIM PLANETRANIM SREDSTVIMA MOĆI UNIŠTENJA LJUDSKE ZAJEDNICE . DAKLE, BAČENO KLUPKO PREOKRETA U UJEDINJENIM NACIJAMA NIJE SE OTKOTRLJALO DALEKO ,BAR DO SADA, JER OSTALI PREDSTAVNICI ,KAO IZASLANICI SVOJIH DRŽAVA ,NISU JAVNO PODRŽALI ARGENTINSKU PREDSJEDNICU,JER JE AMERIKA VEĆ ,KAKO REČE MARK TWEN, STO GODINA TERORISTIČKI GOSPODAR SVIJETA I U ČASU OVE OPTUŽBE SA GOVORNICE UJEDINJENIH AMERIČKIH NACIJA , SVE SVJETSAKE INFORMATIVNE AGENCIJE ,ONE TELEVIZIJSKE ,UGASILE SVOJE KAMERE KAKO SE TAJ GLAS OPTUŽBE ,NA TAKO VAŽNOM,MEĐUNARODNOM SKUPU NACIJA SVIJETA , NE BI RAZLIO U SVE PORE DRUŠTVENIH I POLITILČKIH ODNOSA U MEĐUNARONOJ ZAJEDNICI.

  DAKLE ,IPAK TREBA POZDRAVITI HRABRU PREDSJEDNICU KOJA JE POKRENULA REVOLUCIONARNI DUH PROMJENA KOJE SU POSEBNO DANAS POTREBE ,DANAS , KADA JE VLADAJUĆA OLIGARHIJA UMRTVILA POSTOJEĆU TEHNIKU I TENOLOGIJU KAKO BI JU SEGMENTARNO I PO POTREBI SVOGA OPSTANKA KORISTILA U MJERI KOJA NIKAKO NE POKREĆ NOVE RAZVOJNE PROCESE U DRUŠTVENOJ ZAJEDNICI I OTVARA PERSPEKTIVU, DA SE PODRUŠTVENI I TAKO POSTANE SVRHOM SVAKOG ČOVJEKA A NE DA I DALJE OSTANE SVOJINA NEKE GRUPE ILI USKE ZAJDNICE KAO MONOPOL. N ADAM SA DA JE TOME KRAJ KOJI JE NAJAVILA ,POŠTOVANA PREDSJEDNICA ARGENTINE.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • kostresh
   kostresh 2 ožujka, 2022, 04:21

   Okay, Frano od Marxista!
   ajmo vak, prvo procitati sto je gospodja Katarina napisala
   onda nesto na tu temu probat uciniti ipak je to URGENT
   kad to sredimo onda razvalit po svima dubokim drzavama svijeta bas kao i kokosarenja u svim vijerskim zajednicama tog istog svijeta tocka

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code