PIŠĆIN ZADNJI  SNIMAK

PIŠĆIN ZADNJI SNIMAK

13. rujna, 2011.
{youtube}0ECarhELNoc|290|218|1{/youtube} {youtube}xWPPMMMua_Q|290|218|1{/youtube}

Proteklih dana navršilo se dvije godine kako je u Trogiru preminuo legendarni komičar Tomislav Gelić-Pišća. Umro je 2.rujna2009. i sahranjen je na Čiovu.

Glumačku karijeru započeo je u rodnom Travniku u amaterskom kazalištu “ kotrljajuće pozorište”, bio je generacija također poznatih Travničana Seida Memića-Vajte i književnika Rusmira Agačevića-Rusa. Nastavio je u Sarajevu gdje je snimio nekolicinu filmova  i TV drama. Glumio je u “Sječaš li se Dolyy Bell” i “Otac na službenom putu” Emira Kusturice.

Početkom osamdesetih nastupao je u emisiji za djecu “Nedjelnji zabavnik” nekadašnje TV Sarajevo, a najveću popularnost donijela mu je humoristička monodrama “Ja Pišća takozvani”. Po liku Pišće u javnosti je ostao prepoznatljiv kao komičar.

Za vrijeme rata Tomislav Gelić se preselio u Trogir. Često je nastupao, a s najpoznatijim hrvatskim komičarima imao je  vrlo zapažen nastup na “Noći smijeha” u prepunoj Tvornici krajem 2005. U  Hrvatsko, gdje je proveo posljednje godine svog života  Pišćin specifični humor nije dobio pravu priliku i dane najveće slave iz osamdesetih nikada nije ponovio.

Nekoliko mjeseci prije smrti pripremao je novi lik Tonćija „s mekim ć, lik simpatičnog Hrvata iz središnjih predjela središnje Bosne“. Tonći  odnosno posljednji Pišćini snimci nastali su u studiju Senne M. na Pešćenici krajem 2008. I to je posljednji snimljeni show Tomislava Jelića. (D.S.)

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code